LEM napisał(a):co bardzo wpływa na światło ksenona
i halogenu też
www.mazdaspeed.pl
Kaśka napisał(a):Witam, nigdzie na forum nie znalazlam podobnego przypadku, więc zakladam nowy wątek:
Podczas hamowania gasną mi przednie lampy xenony. Wygląda to tak, że wciskam hamulec lampa rozbłyska i gaśnie lewa zawsze naomiast prawa czasami. Byłam u dwóch elektryków i rozkładają ręce. Masy sprawdziłam, przeczyściłam, żarniki nowe Osram (tak twierdzi elektryk, który je zakładał). niewiem już kończą mi się pomysły....Zapomniałam dodać, że zaczeło się od poziomowania lamp, podnosiły się ustawiały i po około 1 minucie opadały tak, że świeciły przed sam zderzak. Elektryk zrobił je na "sztywno" ale przecież to nie jest zadne rozwiązanie.
Wątek o ksenonach istnieje, więc przenoszę(tym razem)...
Mandey napisał(a): na moim żarniku zauważyłem taki jakby delikatny nalot (taki pierścień tworzy) od środka na szkle, także może to będzie coś podobnego. Mam nadzieję...
Pawko_6 napisał(a):A masę pod obudową filtra powietrza sprawdzałeś?
Dochodzi nawet do 25k przy zapłonie, ale to tylko chwilowo. Po stabilizacji nie wiem ile jest dokładnie, ale schodzi jakoś od ok 250-300V do ok. 70-80V.mulder napisał(a):Za przetwornicą to ciężko sprawdzić bo jest tam jakieś 14kV.
mulder napisał(a):Ja za swoją dałem 160 bez wkładu przeciwmgielnego i bez klapek plastikowych
Hubix napisał(a):Sprawdź czy żarówki od podświetlenia w kabinie też Ci minimalnie wtedy nie pulsują. Przyjrzyj się dobrze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6