maselek napisał(a):Może tu się podepnę z pytaniem.
Jaką rolę spełnia ta guma na wahaczu
Jest to dynamiczny tłumik drgań. Podobny jest na wahaczu górnym.
www.mazdaspeed.pl
mazgh napisał(a):...kończąc na elementach układu wydechowego.
pozdr.
mazgh napisał(a):Z tego co pamietam ze szkoleń MMP z lat 90 tych te elementy są elementami wyrównoważająco-tłumiącymi drgania. ale to chyba szczegół.
mazgh napisał(a):słuchaj (niedoczytałeś sensu mego wpisu ) czego dotyczy obrazek to widzę ,a ja piszę Ci ogólnie o tych metalowo gumowych odwaznikach znajdujacych się we wszystkich Mazdach np.
przy poduszkach ,wahaczach, belkach zawieszenia, wydechach itp
mazgh napisał(a):Moze nie zwróciłeś uwagi ,ale to szczegół
sekcja 4000C EXHAUST SYSTEM M6 Diesel
40-680 Damper,dynamic pozdr.
Enduro napisał(a):ok, mozesz odpisac gdzie plus minus miesci się ten obciążnik..?
to nagne plecy i dopatrze..
Enduro napisał(a):mazgh napisał(a):Moze nie zwróciłeś uwagi ,ale to szczegół
sekcja 4000C EXHAUST SYSTEM M6 Diesel
40-680 Damper,dynamic pozdr.
ok, mozesz odpisac gdzie plus minus miesci się ten obciążnik..?
to nagne plecy i dopatrze..
pozdr.E
Jaksa napisał(a):Sebal napisał(a):szukałem na necie jakiegoś zdjęcia z budową kolumny do szóstki żeby obczaić o co chodzi ale nic nie znalazłem
Wiesz ze w szostkach i trojkach masz mozliwosc wysuniecia kierownicy do siebie , jakos to musi działac aby nie tracic kontaktu z dalsza czescia kolumny czyli wyglada to jak .... uzyje tutaj mało precyzyjnego słowa " luneta ) ktora mozna rozciągac tak ? na tym własnie polaczeniu musi byc smar ktory tłumi luz medzy wielowypustem , nie jest to zwykły ŁT czy grafit , smar kupisz tylko w ASO
ale widze ze znasz sie z kolegą z serwisu wiec Grzegorz napewno wie o co chodzi ( jestes w dobrych rękach )
endriuust napisał(a):...kupilem smar nasmarowalem jak opisaliscie i dalej stuka dodam jeszcze ze dzis zauwazylem ze przy szybkim machaniu kierownica (zgaszony silnik i zapalony) slychac metalicze stuki z okolic maglownicy jakie moa byc przyczyny moich problemow
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6