co wam sie zepsuło w mazdach w czasie ost. "przymrozków"?

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez bajer0 » 4 lut 2006, 22:01

hmmm z tym amorem to uwazaj. Znajomemu tak zamarzl i gdy wjechal w dziure sztywny amor wbil sie do bagaznika, rozwalajac cale mocowanie :(
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez Thoorg » 5 lut 2006, 13:32

bajer0 napisał(a):hmmm z tym amorem to uwazaj. Znajomemu tak zamarzl i gdy wjechal w dziure sztywny amor wbil sie do bagaznika, rozwalajac cale mocowanie :(

Na sztywnym to jeżdziłem bardzo ostrożnie, nawet emeryci mnie wyprzedzali hahaha , teraz mam odmrożony i jeżdże inaczej co nie oznacza, że nie mam na uwadze tego uszkodzenia :) . Dziekuje za troske <prosze> ;) . Dam napewno znać jak wymienie <diabel>
Forumowicz

Od: 26 sty 2006, 14:22
Auto: Mazda323F 1.5 16V 88PS 95r+SGI

Postprzez Bimbak » 5 lut 2006, 14:34

bajer0 napisał(a):amor wbil sie do bagaznika, rozwalajac cale mocowanie

jesuu........... trafi cie taki w serce i sie zakochasz jeszcze przy okazji...
tragedia goni tragedie <lol>
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez bajer0 » 5 lut 2006, 14:48

ale chamski ten "Amor" zamiast strzelac do ludzi z luku – rozwala mocowania :| <diabełek>
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Postprzez faraonka30 » 7 lut 2006, 22:47

U mnie wszystko ok,Mazda ładnie odpala,pozamarzane szyby,trzeszczace blachy to jedynie wynik stania na dworze.Fakt,że wymieniałam akumulator.Jak się okazało wcześniejszy był od nowości autka ,po naładowaniu prostownikiem żywotność jego była na 2 godz-kicha co?Teraz jest good.
Forumowicz

Od: 8 wrz 2005, 14:29
Auto: Mazda 323f BA , 1,5l , 95r Smoczyca :)

Postprzez farciarz » 7 lut 2006, 23:19

faraonka30 napisał(a):Jak się okazało wcześniejszy był od nowości autka
...?????

Kurcze...co jak co...ale aż mi się w to nie chce wierzyć <jelen> 14 lat ??
Niemożliwe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A wracając do tematu, to dw dni temy nie zadziałał mi centralny we wszystkich drzwiach...a najgorsze że stało się to w drzwiach od kierowcy i pasażera <glupek2> ...hehe...wchodziłem przez drzwiczki tylne. Ale było fajnie
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
Forumowicz

Od: 1 kwi 2005, 21:35
Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008

Postprzez Adaś » 8 lut 2006, 01:19

wczesniej niby przepalona zarowka pozycyjnego sie naprawila jak odpuscily troche mrozy i swici;)
odkrylem ze mam pocieta prawa przednia opone... zapewne przez buksowanie kol na zmarznietym sniegu:(
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez navroth » 8 lut 2006, 09:41

Obrazek jebneły amortyzatory klapy tylnej /najperw zamarzly i ciągneły w dół tak ze wolałem wkładać zakupy na tylne siedzenie niż do bagażnika a potem szlaK je trafiił do końca/ oFkoRz to było guFno z J C
Teraz wymontowac z regału kijek aby podpierać klape.
Forumowicz

Od: 25 paź 2004, 19:47
Auto: Merida Cross 5300

Postprzez faraonka30 » 8 lut 2006, 09:52

farciarzKurcze...co jak co...ale aż mi się w to nie chce wierzyć 14 lat
Niemożliwe

Niemożliwe?To powiedz mi jaka była żywotmość starego poniemieckiego akumulatora?Na 100 % wiem,,,ze Mazdzioszka z nim wjechała do Polski.Jak zauważyłeś jestem sobie kobietka ucząca się co i jak pod maska.Kiedy wszelkie jej odgłosy są w normach a kiedy trzeba jechać do mechanika itd.Rozmawiałam wcześniej z pewną osobą i powiedziała mi,że akumulator może dobrze działać do 5lat(myśle ze nie przekręiłam).Druga sprawa taka że jak niemcy swego czasu coś robili to naprawde solidnie. :P
Forumowicz

Postprzez Piotrek » 8 lut 2006, 13:02

znowu OT, ale sami sie proscicie <lol>

14 lat – nie ma ch*** we wsi :P Bankowo byl wymieniany. Nie wiem na jakiej podstawie mowisz, ze jest od nowosci?? Dlatego, ze tak przyjechal do PL?? A moze ma 1 rok i byl kupiony w ALDI?? Ja po 9 latach mialem aku z duza naklejka "Genuine Parts MAZDA". Tez nie dam glowy, ze to od nowosci, bo przeciez mogl byc wymieniany i w ASO daliby rowniez ori...a moze byl od nowosci? 9 lat to nie 14 :P
Forumowicz

Od: 12 maja 2004, 21:00
Auto: 626 GE / 626 GF / PF 125p '75

Postprzez farciarz » 8 lut 2006, 16:33

faraonka30......jak dla mnie jest to zwyczajnie nierealne by tak długo ako działało.

Piotrek napisał(a):14 lat – nie ma ch*** we wsi Bankowo byl wymieniany. Nie wiem na jakiej podstawie mowisz, ze jest od nowosci?? Dlatego, ze tak przyjechal do PL?? A moze ma 1 rok i byl kupiony w ALDI?? Ja po 9 latach mialem aku z duza naklejka "Genuine Parts MAZDA". Tez nie dam glowy, ze to od nowosci, bo przeciez mogl byc wymieniany i w ASO daliby rowniez ori...a moze byl od nowosci? 9 lat to nie 14

I tu zgadzam się w 100%
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
Forumowicz

Od: 1 kwi 2005, 21:35
Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008

Postprzez bajer0 » 8 lut 2006, 17:05

navroth napisał(a):eraz wymontowac z regału kijek aby podpierać klape.

buerhehehe
farciarz napisał(a):I tu zgadzam się w 100%

ja tez ;)
Kult – Park23
Forumowicz

Postprzez faraonka30 » 8 lut 2006, 21:48

Ojjjjjjjj tam,czy nie można się pomylić.Tak mi się klikneło to przeklęte słowo.Ja też bym chciała wiedzieć tyle co Wy ale nawet nie dali mi się tknąć jak wymieniano ten akumulator.Że kobieta to nie może się pobrudzić,a ja np lubie wejść do kanału i też obadać co i jak.No i już moja wiedza się zwiększyła,wiem coś wiecej.Dobra, to może teraz z któryś panów powie mi na co należy zwrócić szczególną uwage po urokach zimy?Co najczęściej dostaje w pupę?Teraz prosze bez "hi hi haha"tylko ładnie wytłumaczyć kobietce,która oprócz gdzie są pedał gazu itd chce wiedzieć więcej.Jedno co wiem to czas na wymiane tłumika,nie podoba mi się jak coraz głośniej chodzi.No a na co jeszcze warto zwrócić uwage po zimie?Czekam.Serdeczne pozdrowionka
Forumowicz

Postprzez nemi » 8 lut 2006, 21:53

faraonka30 napisał(a):Dobra, to może teraz z któryś panów powie mi na co należy zwrócić szczególną uwage po urokach zimy?

Zabezpieczenie antykorozyjne nadkoli/podwozia, ranty tylnych nadkoli. Nowy olej, nie zaszkodzi sprawdzić zbieżności i ogień.

PS. To już OT.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez faraonka30 » 8 lut 2006, 21:56

Piotreka moze byl od nowosci? 9 lat to nie 14
Ubaw co?Palnełam gafe,wiem wiem.Jak na razie odpuszcze sobie zjazdy bo byście mieli ubaw wiedząc ze faraonka30 to ta babka w bordowej Mazdzie.
Forumowicz

Postprzez nemi » 8 lut 2006, 21:57

faraonka30 nic nie bierz do siebie.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez faraonka30 » 8 lut 2006, 22:02

"nemi"Serdeczne dzięki.Chce to wiedzieć bo jak dałam swego czasu autko do mechanika od razu gadał ze mną jak się należy gdy okazałam pewną wiedze na temat różnicy uszczelniczy orginalnych a podrób.Chce zrobić po zimie mały przegląd Mazdzioszce i chce zaznaczyć co mają gruntowniej obadać.Nie musiałabym mówić ale napewno wiesz jak podchodzi się do kobiety oddającej autko.Dzięki.
Forumowicz

Postprzez faraonka30 » 8 lut 2006, 22:04

Nemi,wiem ale czuje się głupio a mnie naprawde interesuje to wszystko.Mam książke od Mazdy ale po niemiecku,tyle co mogłam to sobie przetłumaczyłam ale to i tak dla mnie za mało.
Forumowicz

Postprzez bajer0 » 8 lut 2006, 22:23

faraonka30 spoko luzik, kazdy strzela gafy i moze sie pomylic ;)
Kult – Park23
Forumowicz

Postprzez faraonka30 » 9 lut 2006, 00:44

bajer0spoko luzik, kazdy strzela gafy i moze sie pomylic
Szczerze,po prostu zrobiło mi się strasznie glupio.Wiesz co mam obsesje i wiem to dokładnie.Sporo osób pyta się mnie "po co mi to wiedzieć,są warsztaty itd".Nie tłumacze już bo stwierdziłam,że nie rozumieją mojej pasji od samochodu.Miło wiedzieć,że nie tylko ja czasem palne gafy.Podniosłeś mnie na duchu,dzięki.
Forumowicz