Krótkie pytania dotyczace sprzętu audio.
Na słabym poziomie ale mimo wszystko może lepszym niż oryginalne głośniki.
Ogólnie to na alledrogo nie ma za dużego wyboru głośników 5x7. Wszystko ogranicza się do peyingów, dax'ów, mac audio, pyle, gms'ów i już droższe hertzy za około 200pln i tymi ostatnimi się bardziej interesowałem. Ale jeżeli to ma grać podobnie do tych głośników za stówkę to po co przepłacać? Zwłaszcza GMSy mają dobrą opinię w necie (z tego co wyczytałem).
Inna sprawa, że szukam jakichś "płytkich" głośników bo z lektury forum wiem, że oryginalne mają koło 60mm ale ile wejdzie maksymalnie nie mam pojęcia.
Ogólnie to na alledrogo nie ma za dużego wyboru głośników 5x7. Wszystko ogranicza się do peyingów, dax'ów, mac audio, pyle, gms'ów i już droższe hertzy za około 200pln i tymi ostatnimi się bardziej interesowałem. Ale jeżeli to ma grać podobnie do tych głośników za stówkę to po co przepłacać? Zwłaszcza GMSy mają dobrą opinię w necie (z tego co wyczytałem).
Inna sprawa, że szukam jakichś "płytkich" głośników bo z lektury forum wiem, że oryginalne mają koło 60mm ale ile wejdzie maksymalnie nie mam pojęcia.
Magician napisał(a):Na słabym poziomie ale mimo wszystko może lepszym niż oryginalne głośniki.
tego to nie wiem bo nie mam pkt odniesienia. Dawno temu słyszałem jedne boschmanny, które ktoś tu proponował i mogę powiedzieć, że to co fabrycznie siedzi w mojej M5 bije je na głowe. Niestety nie wiem co fabryka wkładała do 323.
Magician napisał(a):droższe hertzy za około 200pln
i to chyba byłby dobry wybór wśród niskobudżetowców
Magician napisał(a):ale ile wejdzie maksymalnie nie mam pojęcia.
wymontuj głośnik i zmierz ile wejdzie maksymalnie, żeby z niczym nie kolidowało
- Od: 15 paź 2005, 22:09
- Auto: Mazda 5 Sport 2.0 benzyna
była: Honda Accord i-Ctdi Sport 2006r
Mazda 323C 1,5i
Magician napisał(a):Na słabym poziomie ale mimo wszystko może lepszym niż oryginalne głośniki.
Powiem szczerze że jak dla mnie seria w BJ gra nawet przyzwoicie. do seryjnych 4 głośników dołożyłem suba i szukam właśnie jakiś przyzwoitych tweetwrów, ale już teraz efekt jest baardzo zadawalający

Regeneracja DPF........info PW
Nie kupuj wynalzków 5x7. Kup rzejście 5x7 – > 16cm. Kup system odseparowany choćby takie Hertza uDimension, helixy blue, powerbass czy nawet GMS. Dystanse i kilka mat żeby wywalić folię i dziury w drzwiach pozaklejać. 300zł i pół dnia w garażu, ale jakiś efekt odczujesz. W ogóle to zapraszamy do poradnica Cat Audio.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc napisał(a):Kup system odseparowany
to najlepsze wyjście jeśli się chce lepsze granie. Tak powinno się zaczynać budowę audio, odseparowany system albo pasywnie na zwrotnicy albo aktywnie ze wzmaka ( każdy głośnik podłączony pod jeden kanał ) no i jakiś ciekawy subik w bagażniku do uzupełnienia pasma.
Mazda 323C 1,5i
siema potrzebuję waszej pomocy ponieważ jestem kompletnym laikiem co do podłączenia radia zwracam się do was
w obecnym radiu mam kostkę która wchodzi w takie złącze jak na radiu

i chciał bym jakoś w łatwy sposób przejść pod te radio, czy jest jakaś przejściówka żeby podpiąć się pod ten wtyk co teraz mam i zakończony był pod te radio 2 din?? co poniżej

w obecnym radiu mam kostkę która wchodzi w takie złącze jak na radiu

i chciał bym jakoś w łatwy sposób przejść pod te radio, czy jest jakaś przejściówka żeby podpiąć się pod ten wtyk co teraz mam i zakończony był pod te radio 2 din?? co poniżej

Witam mam na sprzedaż nowe głośniki dobra cena i możliwość wysyłki info na priv
http://allegro.pl/blaupunkt-power-gt-65 ... 72013.html
Dopisano 18 lut 2013, 15:03:
Witam potrzebuję szybkiej porady ponieważ mam opcję wymiany tych głośników blaupunkt gt power 65.2c
na wzmacniacz coś takiego może mi ktoś powiedzieć czy to sama półka co first,vice kraft,rivel land itp... czy troszke lepsze od tych wynalazków ?
http://www.akshopping.de/Auto-und-Fahrr ... 00-2-.html

Dopisano 18 lut 2013, 15:03:
Witam potrzebuję szybkiej porady ponieważ mam opcję wymiany tych głośników blaupunkt gt power 65.2c
na wzmacniacz coś takiego może mi ktoś powiedzieć czy to sama półka co first,vice kraft,rivel land itp... czy troszke lepsze od tych wynalazków ?
lukasz85lbn napisał(a):Witam potrzebuję szybkiej porady ponieważ mam opcję wymiany tych głośników blaupunkt gt power 65.2c
Pierwszy raz widzę taką firmę i na pewno nie jest to nawet średniej klasy sprzęt. Zapewne na tym samym poziomie co te , które wymieniłeś
Mazda 323C 1,5i
aaa dzięki tak myślałem ze to chłam heh
Siema,
Zaczeło mi się tak dziać że jak rozgłaszam radio np do 47 to mi przygasa radio tzn przerywa dźwięk, a jak jeszcze bardziej rozgłosze albo przetrzymam na jednym to nawet się radio wyłącza. Wina radia? Nie wiem czy na gwarancje oddać czy co bo wcześniej tak nie bylo.
Zaczeło mi się tak dziać że jak rozgłaszam radio np do 47 to mi przygasa radio tzn przerywa dźwięk, a jak jeszcze bardziej rozgłosze albo przetrzymam na jednym to nawet się radio wyłącza. Wina radia? Nie wiem czy na gwarancje oddać czy co bo wcześniej tak nie bylo.
- Od: 7 lut 2013, 17:58
- Auto: Mazda MX-6 2.5l V6 93r
Witam Forumowiczów. Co to jest?? i do czego służy? znalazłem to w drzwiach mojej madzi 323f BA 97r
było to podłączone do głośników i było przyczyną zwarcia w moim audio wiec to wymontowałem i jest w porządku z Ciekawości chciałbym sie dowiedzieć tak jak na początku napisałem co to jest i do czego służy
było to podłączone do głośników i było przyczyną zwarcia w moim audio wiec to wymontowałem i jest w porządku z Ciekawości chciałbym sie dowiedzieć tak jak na początku napisałem co to jest i do czego służy
- Załączniki
-
- Od: 28 gru 2011, 16:56
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 2007r.
Opcje są dwie:
1. kiepskie zasilanie
2. uszkodzona końcówka mocy
1. kiepskie zasilanie
2. uszkodzona końcówka mocy
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Pablo54321 napisał(a):Witam Forumowiczów. Co to jest?? i do czego służy? znalazłem to w drzwiach mojej madzi 323f BA 97r
Po wymontowaniu tego (zwrotnicy jak kolega słusznie napisał) głośnik wysoko tonowy pewnie się już spalił, albo zaraz dokona żywota.
Pozdrawiam,
Mam pytanie odnośnie systmu bose, z chęcią zaadoptował bym go w Xedzie z oryginalnym radiem z millenii np. Ale na allegro nigdzie nie można dostać tego radia do 626 są wizualnie takie same ale nie mają chyba systemu bose brak emblematu. Tu się rodzi pytanie czy do takiego zwykłego radia da się podpiąć wzmacniacz fabryczny bose i jak jest z wooferem z mazdy 6 na allegro piszą że w miejsce koła zapasowego. A to mi troszkę nie odpowiada musiał bym zabudować gdzieś w nadkolu albo dać zwykłą skrzynie. Czy ktoś już cudował? Wiem że tu na forum jest jakiś śliczny błękitny Xed (mój kolorek
) z Bose ale nic w tym temacie nie znalazłem o montażu. I jeszcze jedno pytanie lepiej skłaniać się ku bose mieć radio fabryczne czy iść w całkiem co innego? Z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam:)

- Od: 26 sty 2013, 15:13
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 24V 1992r
Panowie potrzebuje schemat wyjsc z radia a konkretnie musze wiedziec które kabelki ida na poszczególne głosniki. Radio nie ma wyjsc na wzmacniacz przódnie głosniki podłączali mi w,,, audio car,,, tył chce podłaczyc sam musze tylko wiedziec gdzie sa poszczególne kabelki w kostce z tyłu radia. Radio mazda6 TS2 combi z 2009r diesel bez bosse .
Dzieki...
Dzieki...
witam panowie i panie. posiadam mazde 3 z systemem bose i moje pytanie brzmi jak i gdzie mogę podłączyć złącze rca żeby podłączyć wzmacniacz proszę pomoc
- Od: 18 mar 2013, 21:34
- Auto: mazda 3 2.0 16v 150 top sport
]panowie pytam i pytam i nikt nie odpowiada i nikt nie odpowiad a ponoc to forum na ktorym ponoc sobie pomagamy tak wiec pytam jeszcze raz.
1. czy mozna wymienic radio bose na inne dedykowane do mazdy z navi
2.czy moge podlaczyc rca adapter do bose sound system jesli tak to pod ktore glosniki bo chce podlaczyc aktywny subwoofer
prosze o pomoc
1. czy mozna wymienic radio bose na inne dedykowane do mazdy z navi
2.czy moge podlaczyc rca adapter do bose sound system jesli tak to pod ktore glosniki bo chce podlaczyc aktywny subwoofer
prosze o pomoc
- Od: 18 mar 2013, 21:34
- Auto: mazda 3 2.0 16v 150 top sport