Funkcja REMNG komputera pokładowego
1, 2
po prostu sie zawiesil...
i albo w takim przypadku nalezy odczekac. albo odpiac klemy baterii..
pozdr.
E
i albo w takim przypadku nalezy odczekac. albo odpiac klemy baterii..
pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Kwiatu a przy LPG cokolwiek Ci pokazuje REMNG? Bo u mnie w BJ stoi na "----- km".
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
U mnie tyle bedzie w weekend jak mi paypal odda pieniadze 
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
U mnie po zatankowaniu do pełna mojej trójeczki wyświetlacz pokazuje zasięg około 650km od razu po włączeniu zapłonu, a tak naprawdę po Wrocławiu starcza mi może na 450km. Silnik 1.6l benzyna
Świadczy o tym licznik kilometrów który resetuję po zatankowaniu 
Pamiętaj że każda Mazda to kobieta, wiec traktuj Ją jak na kobietę przystało (interpretacja dowolna)
- Od: 13 sty 2011, 11:35
- Auto: Mazda 3; 1.6 benzyna 2005
a ja dzisiaj miałem dziwną przypadłość – komputerek mi się zresetował – godzina, remng i wszystko co na tym wyswietlaczu bylo. mrygalo mi tylko -30C. ale np. radio nie uleglo resetowi.
Tak jakby uskok napiecia przy zapalaniu???????? akumulator nowy,
samochod ganiany codziennie po kilkadziesiat KM, dziwne.
Tak jakby uskok napiecia przy zapalaniu???????? akumulator nowy,
samochod ganiany codziennie po kilkadziesiat KM, dziwne.
Mazda 626 GF 2.0 115KM 1998r, Hatchback
- Od: 25 lut 2010, 10:46
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 115KM 1998r, Hatchback
Witam wszystkich jestem tu nowy od 2 tygodni ciesze jazdą z MAZDY PREMACY 1.8 101 KM, mam pytanko jak uruchomić pokazywanie pozostałego paliwa w baku,naciskam przycisk po lewej stronie obok kierownicy wszystko się zmienia spanie ,temperatura ale zasięgu brak tylko ----- tzn wyjąłem bezpieczniki aby sprawdzić czy któryś nie jest spalony nie dział mi centralny zamek i powyjęci bezoiecznków i ponownym ich włożeniu nie pokazuje mi komputer pozostałego paliwa w baku co jest nie tak
dziękuje pozdrawiam
- Od: 29 cze 2011, 19:58
- Auto: Mazda Premacy 1.8 16V 101 KM 2000r
Kolego Ty chyba źle szukasz coś mi się zdaje.Informacje dot.ukrytych opcji komputera pokazywane są w miejscu wyświetlania przebiegu auta.Jak się do nich dostać masz opisane na początku tego tematu.Dopiero po wejściu tam możesz szukać pozostałego paliwa w baku.Z tego co się orientuję,to zasięg powinien Ci się pojawić trochę później.
Witam kolegów jestem tu nowy i mam pytanko wyciągałem wszystkie bezpieczniki te obok kierownicy i te z pod maski celem zobaczenia czy któryś nie jest uszkodzony nie działa mi centralny zamek
ja sie okazało bezpieczniki są ok i po ponownym montażu nie pokazuje mi pozostałego paliwa w zbiorniku funkcja REMNG pokazuje ---- coś zepsułem
,jeśli nie to po jakim czasie ta funkcja powraca dodam iż jest ponad 60 % paliwa w baku no i może ktoś coś doradzi gdzie szukać nie działającego centralnego zamka
wiem że to nie ten dział ale może ktoś co poradzi , dziękuje i pozdrawiam
ja sie okazało bezpieczniki są ok i po ponownym montażu nie pokazuje mi pozostałego paliwa w zbiorniku funkcja REMNG pokazuje ---- coś zepsułem
- Od: 29 cze 2011, 19:58
- Auto: Mazda Premacy 1.8 16V 101 KM 2000r
witam,
odkopuję trochę skamieniały temat lecz mam pytanie. w weekend wymieniałem akumulator na nowy (bosch S5 60Ah) więc się pokasowały spalania itp. został pozostały dystans do pokonania na baku. pojechałem na stację, zatankowałem full pod korek, przejechałem jakieś 250km, dystans wyświetlany normalizował się, tzn przejeżdżając kolejne kilometry, wartość dystansu rosła. w tym momencie mam wskaźnik paliwa prawie równo na 3/4 skali i wyświetla mi jakieś 650km do przejechania, średnia zużycie 4.9l/100km. chyba trochę za mało wskazuje prawda (pozostały dystans) ? na pełnym baku powinno być około 1000km, czyli 1000-250km=750km. czy taki błąd to raczej błąd statystyczny pomiaru (powątpiewam) ?
pozdrawiam !
odkopuję trochę skamieniały temat lecz mam pytanie. w weekend wymieniałem akumulator na nowy (bosch S5 60Ah) więc się pokasowały spalania itp. został pozostały dystans do pokonania na baku. pojechałem na stację, zatankowałem full pod korek, przejechałem jakieś 250km, dystans wyświetlany normalizował się, tzn przejeżdżając kolejne kilometry, wartość dystansu rosła. w tym momencie mam wskaźnik paliwa prawie równo na 3/4 skali i wyświetla mi jakieś 650km do przejechania, średnia zużycie 4.9l/100km. chyba trochę za mało wskazuje prawda (pozostały dystans) ? na pełnym baku powinno być około 1000km, czyli 1000-250km=750km. czy taki błąd to raczej błąd statystyczny pomiaru (powątpiewam) ?
pozdrawiam !
- Od: 6 lis 2011, 10:05
- Auto: S40 || R-DES. || 2.0D || '04
Mazda 3 || 1.6 || Y6 || '04
MX-5 || 1.6 || '03 krótko.
W 6 to tez dość dziwnie działa, bo powiedzmy 100km po tankowaniu nadal mam do przejechania jakieś 750km(czyli dystans po mieście wliczając rezerwe) – ale wraz z malejącym poziomem paliwa licznik gubi kolejne kilometry, i gdzieś tak od okolic 150-200 pokazuje dobrze
- Od: 6 lis 2011, 10:05
- Auto: S40 || R-DES. || 2.0D || '04
Mazda 3 || 1.6 || Y6 || '04
MX-5 || 1.6 || '03 krótko.
Nie wiem, ten komputerek mazdowski jest raczej słabiutki. W porówaniu do chociażby renaultowego z samochodu klasy niżej(megane II) i klasy podobnej(scenic II czy velsatis). Jest mało dokładny, ale sumarycznie na sam koniec pokazuje w miarę dobrze
Witam u mnie też się pojawił ten problem ale tylko ze wskazaniem pozostałych km do przejechania. Będe próbował z odłączeniem akumulatora. Jeśli to nie pomoże to czas chyba jechać na serwis. oprócz tego przestały mi działać silniczki od samoregulacji świateł i któreś łożysko się zaciera bo strasznie piszczy przy rozgrzewaniu silnika. Jak się dowiem o tym komputerze to dam znać
Edit(moderator) – przeniosłem do odpowiedniego wątku – proszę się z nim zapoznać
Edit(moderator) – przeniosłem do odpowiedniego wątku – proszę się z nim zapoznać
-
Lisek
Panowie,
odłączałem jakiś czas temu akumulator , miałem przez ok 100 km 4 kreski i nie pokazywało km do przejechania na paliwie w zbiorniku. po pewnym czasie i zatankowaniu ok 20 l wróciło. i o dziwo pokazywało do przejechania na ok 20L 315 km i udałem się w trasę gdzie jechałem ekonomicznie i te km wzrastały. obecnie w zbiorniku mam jak sądzę ok 10l a Remng pokazuje do przejechania 303 km.
wiem że to nie jest możliwe a nie wiem co robić czy to jest błąd komputera?
miał ktoś podobną sytuację
pzdr
odłączałem jakiś czas temu akumulator , miałem przez ok 100 km 4 kreski i nie pokazywało km do przejechania na paliwie w zbiorniku. po pewnym czasie i zatankowaniu ok 20 l wróciło. i o dziwo pokazywało do przejechania na ok 20L 315 km i udałem się w trasę gdzie jechałem ekonomicznie i te km wzrastały. obecnie w zbiorniku mam jak sądzę ok 10l a Remng pokazuje do przejechania 303 km.
wiem że to nie jest możliwe a nie wiem co robić czy to jest błąd komputera?
miał ktoś podobną sytuację
pzdr
- Od: 22 sty 2013, 12:59
- Auto: Mazda 6
Witam. Ja również mam problem z tym dystansem. W piątek wracałem z trasy przy przejechaniu 750 km zapaliła mi się kontrolka i oczywiście miałem kisiel w gaciach bo wiem doskonalę,że gdy pokazuje się kontrolka to zawsze mogę te 50 km przejechać. Gdy jechałem na rezerwie to zamiast spadania dystansu on wskazywał coraz więcej. Zapaliła mi się rezerwa pokazuję 195 km jadę dalej zbliżając się do 800 km a dystans idzie do góry 205,220,235. Gdy udało mi się dojechać na stację to tankowałem auto i wlałem w bak 60 litrów wtedy komputer pokazywał dystans 900Km i po chwilowym przejechaniu spadł do 870. Chcę się dowiedzieć co jest przyczyną tego? Zamiast dystansu pokonania na rezerwie nie maleje to o co koman?
Czekam na info
Pozdro

1, 2