witam wymieniam silnik w mazdzie 6 2.0 citd RF5C czy silnik z oznaczeniem RF7J bedzie pasowal?
gdzie wogole znajdzuje sie oznaczenei silnika i nazwa?
czym roznia sie silnik z oznaczeniem 2.0 CITD RF5C od silnika RF7J?
Strona 1 z 1
Ktoś na forum pisał,że kupił kiedyś takie auto z DE i w mazdzie 6 przed liftingiem maił blok wstawiony od polifta...
ocb30 napisał(a):witam wymieniam silnik w mazdzie 6 2.0 citd RF5C czy silnik z oznaczeniem RF7J bedzie pasowal?
gdzie wogole znajdzuje sie oznaczenei silnika i nazwa?
RF7 to ewolucja RF5 konstrukcyjnie dostosowana do współpracy z DPF
jarek999 napisał(a):Ktoś na forum pisał,że kupił kiedyś takie auto z DE i w mazdzie 6 przed liftingiem maił blok wstawiony od polifta...
ciekaw jestem jak on to stwierdził

Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem! ;–)
nynuch76 napisał(a):ciekaw jestem jak on to stwierdził
hmmmm.....umiejscowieniem filtra oleju ?
ocb30 napisał(a):wymieniam silnik w mazdzie 6 2.0 citd RF5C czy silnik z oznaczeniem RF7J bedzie pasowal?
kwestia sterowania EGR-em i przepustnicą

tadziol napisał(a):nynuch76 napisał(a):ciekaw jestem jak on to stwierdził
hmmmm.....umiejscowieniem filtra oleju ?
oba silniki mają blok RF5
Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem! ;–)
a ja jakie moge miec oznaczenie silnika? mazda 2003 rok 2.0 citd 121km? bo na jutro zamowilem silnik z oznaczeniem RF5C zeby nie bylo niesodzianki ze nagle okaze sie ze mam RF7J ?
-
ocb30
ale my tu nie mówimy o GCbieski napisał(a):No miał dwa
jak najbardziej się zgadzam,ale filtry olejowe są w różnych miejscach.dla wersji przed F/L f.oleju i chłodnica oleju są "przed" silnikiem.nynuch76 napisał(a):oba silniki mają blok RF5
http://old.japancars.ru/cat/mazda/index ... &blk=1400C
a dla wersji po F/L f.oleju i chłodnica są "za" silnikiem,w miejscu gdzie poprzednio znajdowała się zaślepka z blachy przykręcona na 3 śruby.
http://old.japancars.ru/cat/mazda/index ... &blk=1400C
czyli wrócili do korzeni 

Strona 1 z 1