Mazda 3 BK światło wstecznie nie działa

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Tomaso » 5 lut 2013, 22:09

Witam, mam takie pytanko czy orientuje się może ktoś w którym miejscu w madzi 3; 1,6e silnik Z6, sedan jest czujnik w skrzyni odpowiedzialny za takie białe cholerstwo z tylca. Wiem że temat był już wałkowany ale odnośnie diesli a benzynki nie znalazłem. Sprawdziłem żarówke, bezpiecznik nr 79, kable w gumie od bagażnika i nic. Więc rozkręciłem troche pod maską tzn wyciągnolem obudowę filtra powietrza, akumulator i jego podstawę (skrzynia z prawej stojąc przodem do auta) dalej głowa między kable z latarką i szukańsko nie przyniosło efektu – od góry ni ma, z boków też na czuja nie wyczułem <płacze> . Proszę o pomoc gdzie jest ten czujnik z wiązką.
Pozdro
Tomaso

Postprzez akostarek » 5 lut 2013, 22:36

najprawdopodobniej to F5E1-17-640B
Załączniki
1333955969[1].jpg
czujnikz6.png
Forumowicz

Od: 31 sty 2011, 11:57
Auto: Mazda3 BK Y6 '05

Postprzez Tomaso » 5 lut 2013, 22:42

Czyli wnioskuje że to ten z boku tak? kurcze nie mogłem go namierzyc i tego z góry też nie. A skad taki fajny programik mozna ogarnąc jak wolno spytac? :D
Tomaso