Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
mam pytanie, był taki post/temat gdzie ktoś zebrał kolory nadwozia w GG/GY, niestety nie moge teraz znaleźć. pomożecie?
głównie szukam aby sprawdzić czy był jeszcze jakiś czarny czy tylko Black Mica 16W
głównie szukam aby sprawdzić czy był jeszcze jakiś czarny czy tylko Black Mica 16W
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
buebue karoserii.... ja szukalem lakieru, nadwozia itd, na karoserię bym nie wpadł 
co do ciebie bieski, to w niedalekiej przyszlosci pewnie zasluzysz na wiecej flaszek , wiec sie wstrzymam i wysle ci wszystkei razem
grill itd
co do ciebie bieski, to w niedalekiej przyszlosci pewnie zasluzysz na wiecej flaszek , wiec sie wstrzymam i wysle ci wszystkei razem
grill itd
-
Moderator GJ
W wątku o interfejsie diagnostycznym wyczytałem, że dieslowcy w M6 mają złącze diagnostyczne OBDII np. od 2004.
Czy w benzynie jest tak samo? Tzn, czy moja M6 z 2002 ma OBD i mogę ją podłączyć pod komputer?
Czy w benzynie jest tak samo? Tzn, czy moja M6 z 2002 ma OBD i mogę ją podłączyć pod komputer?
- Od: 5 lut 2012, 00:41
- Auto: Mazda 6, 2002
L3 2.3 166KM
matthies napisał(a):mam pytanie, był taki post/temat gdzie ktoś zebrał kolory nadwozia w GG/GY, niestety nie moge teraz znaleźć. pomożecie?
Onyx Black (NN) w Aspec
w moim wątku
Wysłano za pomocą Tapatalk 2
- Od: 6 mar 2008, 23:15
- Auto: 6 (GH)2.0 '09
MX-5(NBFL)1.8 '01
poprzednio:
6 (GY) Sport Wagon 3.0 V6 (AJ) 2004
626(GF,FS),MX-6(GE,KL-DE),323F(BJ,RF)
LEM napisał(a):W wątku o interfejsie diagnostycznym wyczytałem, że dieslowcy w M6 mają złącze diagnostyczne OBDII np. od 2004.
mam ten sam silnik co Ty i możesz śmiało podłączać się do OBD II
-
mscorp
Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów dysponuje prospektem w pdf-ie mazda 6 z 2002-2003 r. Był na forum link, lecz jest nieaktywny, http://www.mazdaspeed.pl/temp/pdfs/6_02.pdf . Pozdrawiam serdecznie.
Tito01 napisał(a):Onyx Black (NN) w Aspec
w moim wątku
shit, właśnie tego się obawiałęm
art_us --> http://rapidshare.com/files/3588949581/ ... BPL%5D.pdf
i nie pytaj w dziesiątkach tematów o to samo...
-
Moderator GJ
Witam mam pytanie czy ma ktoś może listwę blendę tylnej klapy ale w chromie ? Nie spodziewałem się ze to takie trudne do zdobycia tylko serwis ale cena jest zawrotna 600 zł

Tak są dwa typy ale kombi ma bez dziurki z dziurka w serwisie 50 zł a bez 600zł
Tak są dwa typy ale kombi ma bez dziurki z dziurka w serwisie 50 zł a bez 600zł
Ostatnio edytowano 9 lut 2013, 19:28 przez perełka, łącznie edytowano 1 raz
taka z dziura na kluczyk? bo byly dwa typy... jak mnie pamiec nie myli...
i czy rynek dalekiego wschodu byl sprawdzany?

i czy rynek dalekiego wschodu byl sprawdzany?
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
matthies napisał(a):Tito01 napisał(a):Onyx Black (NN) w Aspec
w moim wątku
shit, właśnie tego się obawiałęmmyślałem że minie mnie malowanie grila od a-speca i uda sie kupic pod kolor mojej budy
art_us --> http://rapidshare.com/files/3588949581/ ... BPL%5D.pdf
i nie pytaj w dziesiątkach tematów o to samo...
Witam, nie chodzi mi o instrukcję obsługi 6 a o katalog reklamowy, w którym znajdują się lakiery nadwozia
w UK sa tylko juz do polifta... czyli od 2005r
i bez dziur maja dwa typy...
Part Number:
G22C-V3-075F
G21B-V3-075F
oba chromy... brak dodatkowego opisu...
i bez dziur maja dwa typy...

Part Number:
G22C-V3-075F
G21B-V3-075F
oba chromy... brak dodatkowego opisu...
Arkana , Renault , Mii
Witam,
mam zamiar kupić Mazde 6 z 2003 – 2006 Kombi. Po przeczytaniu kilku forów, zraziłem się do diesela. Sam miałem Mitsubishi w dieslu i wiem, że niestety są bardzo awaryjne.Teraz krótkie pytania:
1. Czy to prawda, że "szóstka" aż tak bardzo rdzewieje?
2. Jakie spalanie zostało przez was odnotowane?
3. Czy diesel jest naprawde tak awaryjny? Jeżeli nie to wole kupić diesela
Pozdrawiam
mam zamiar kupić Mazde 6 z 2003 – 2006 Kombi. Po przeczytaniu kilku forów, zraziłem się do diesela. Sam miałem Mitsubishi w dieslu i wiem, że niestety są bardzo awaryjne.Teraz krótkie pytania:
1. Czy to prawda, że "szóstka" aż tak bardzo rdzewieje?
2. Jakie spalanie zostało przez was odnotowane?
3. Czy diesel jest naprawde tak awaryjny? Jeżeli nie to wole kupić diesela
Pozdrawiam
Michcik napisał(a):3. Czy diesel jest naprawde tak awaryjny?
Jak nie będziesz szukał okazyjnej perełki to nie powinno być problemu
Trza tylko dopilnować podkładek pod wtryskami, sprawdzić smoka i takie tam
Witam:
1.Wszystkie auta rdzewieją, jedne więcej inne mniej. W zależności od marki
2.miasto 7,6 – 8,0 przy dynamicznej jeździe, zaś na trasie pokonałem 400 km i średnia spalania po spalonym paliwie (nie z komputera) wyniosła 4,5 przy prędkości 100 -110 km/h
3.To że jest dużo informacji o tej marce to bardzo dobrze. Forum żyje swoim tempem. Ja jestem zadowolony ze swojej maszyny, mam ją już 3 zimę. Odnotowałem kłopoty z prawym ksenonem, sam naprawiłem. Kłopoty z zapchaną klimą, przymierzam się do naprawy już drugi sezon. Zakupiłem emulator maty pasażera, mrugająca kontrolka air bag-u kod 47-48. Niezbyt udanie wygłuszone wnętrze, jak ktoś lubi słyszeć pracę motoru przy szybkim zbieraniu się to polecam. Wymiana klocków tył i przód. Koszt znośny. Designe na topie po upływie tylu lat. Dobrej jakości materiały we wnętrzu. Oczywiście standardowa wymiana kompletnego rozrządu po ponad 100 000 km (kupiłem po wymianie). Lać paliwo i się cieszyć z przyjemności jazdy. Pozdrawiam serdecznie
1.Wszystkie auta rdzewieją, jedne więcej inne mniej. W zależności od marki
2.miasto 7,6 – 8,0 przy dynamicznej jeździe, zaś na trasie pokonałem 400 km i średnia spalania po spalonym paliwie (nie z komputera) wyniosła 4,5 przy prędkości 100 -110 km/h
3.To że jest dużo informacji o tej marce to bardzo dobrze. Forum żyje swoim tempem. Ja jestem zadowolony ze swojej maszyny, mam ją już 3 zimę. Odnotowałem kłopoty z prawym ksenonem, sam naprawiłem. Kłopoty z zapchaną klimą, przymierzam się do naprawy już drugi sezon. Zakupiłem emulator maty pasażera, mrugająca kontrolka air bag-u kod 47-48. Niezbyt udanie wygłuszone wnętrze, jak ktoś lubi słyszeć pracę motoru przy szybkim zbieraniu się to polecam. Wymiana klocków tył i przód. Koszt znośny. Designe na topie po upływie tylu lat. Dobrej jakości materiały we wnętrzu. Oczywiście standardowa wymiana kompletnego rozrządu po ponad 100 000 km (kupiłem po wymianie). Lać paliwo i się cieszyć z przyjemności jazdy. Pozdrawiam serdecznie

Michcik
oprócz powyższego,
4. o spalaniu oraz dieselu masz mnóstwo informacji w tym dziale. cieszy mnie ze chociaz do dobrego działu trafiłes. tematów o spalaniu i silniku MZR-CD jest multum (na ten drugi nawet osobny dział), także zapraszam do lektury a będziesz miał rozwiane wszystkie wątpliwości.
co do rdzewienia,
nie urywa, ale jak dobrze zadbasz to bedziesz zadowolony.
oprócz powyższego,
4. o spalaniu oraz dieselu masz mnóstwo informacji w tym dziale. cieszy mnie ze chociaz do dobrego działu trafiłes. tematów o spalaniu i silniku MZR-CD jest multum (na ten drugi nawet osobny dział), także zapraszam do lektury a będziesz miał rozwiane wszystkie wątpliwości.
co do rdzewienia,

-
Moderator GJ
art_us napisał(a):Dobrej jakości materiały we wnętrzu.
Chyba w porównaniu do fiata uno
Jak dla mnie to plusem mazdy 6 są bezawaryjne benzyny i wygląd. Wyciszenie i jakoś materiałów użyta w tym samochodzie jest na poziomie Corsy C, jak jechałeś to będziesz miał porównanie
To i ja mam szybciutkie pytanie.
Dzisiaj dostałem się do przeciwmgielnych w lampach.Są tam gotowe (wolne )gniazda na żarówkę.I teraz mam pytanie, czy jeśli dokupię wymontowane Halogeny (powiedzmy gdzieś ze szrotu, razem z soczewkami) i podłączę pod tą instalację(wyjścia na żarówki) to jakimś cudem zadziałają halogeny-np.włączając tylne??Pewnie nie i trzeba by dołożyć przełącznik-o ile to jest instalacja do halogenów.Bo to co mam teraz, to domyślam się,że jest imitacja soczewki
Dzisiaj dostałem się do przeciwmgielnych w lampach.Są tam gotowe (wolne )gniazda na żarówkę.I teraz mam pytanie, czy jeśli dokupię wymontowane Halogeny (powiedzmy gdzieś ze szrotu, razem z soczewkami) i podłączę pod tą instalację(wyjścia na żarówki) to jakimś cudem zadziałają halogeny-np.włączając tylne??Pewnie nie i trzeba by dołożyć przełącznik-o ile to jest instalacja do halogenów.Bo to co mam teraz, to domyślam się,że jest imitacja soczewki
- Od: 23 lis 2012, 17:59
- Auto: Mazda 6, GY, 2,0 citd 121 KM, rok produkcji:2003