mam problem z miechanizmem wycieraczek. Ramie które jest podłaczone do silnika wycieraczek poprostu spada i wycieraczki przestaja działac. Naprawiałem to dorywczo poprzez załozenie gumki od weka
Spadające ramie miechanizmu wycieraczek
Strona 1 z 1
Witam
mam problem z miechanizmem wycieraczek. Ramie które jest podłaczone do silnika wycieraczek poprostu spada i wycieraczki przestaja działac. Naprawiałem to dorywczo poprzez załozenie gumki od weka
ale gumka z czasem peka... ramie kosztuje bagatela 250 zł. czy macie moze jakis patent na to schorzenie mojej mazdy 323f ba 1.5 97r
- Od: 18 lip 2009, 23:30
- Auto: Mazda 323f Ba 97r 1.5
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
W fotorelacjach są 2 tematy odnośnie regeneracji mechanizmu.
viewtopic.php?f=116&t=48550
viewtopic.php?f=116&t=55870
Znajdziesz tam też inne patenty. Może coś C się przyda
viewtopic.php?f=116&t=48550
viewtopic.php?f=116&t=55870
Znajdziesz tam też inne patenty. Może coś C się przyda
人馬一体
>>>> Mój Dudowóz <<<<
Kupię drzwi tylne od strony kierowcy oraz maskę kolor: 12K (323F BA po lifcie)

Kupię drzwi tylne od strony kierowcy oraz maskę kolor: 12K (323F BA po lifcie)
Ja tą taką białą plastikową zaślepke i mechanizm posmarowałem wazeliną,docisłem jak należy i działa już ponad rok, a miała to być taka naprawa doraźna (bo mi padło w trasie i na stacji benzynowej naprawiałem).
viewtopic.php?f=116&t=48550 <--- z tego tematu na 14 zdj od góry-ta biała zaślepka i całe to ramie mi strzeliło.
Może komuś pomoże
viewtopic.php?f=116&t=48550 <--- z tego tematu na 14 zdj od góry-ta biała zaślepka i całe to ramie mi strzeliło.
Może komuś pomoże
"Ale herbatka dobra" :)
- Od: 13 paź 2011, 23:14
- Auto: Mazda 323C
1.5 PB
90KM
65kW
16V
1995r.
Regeneruje się to za pomocą części z poldka i cieniasa. Co i jak trzeba zrobić aby było dobrze, znajdziesz na forum. Jest to sposób najpewniejszy bo po naprawie wygląda jak oryginał i działa jak oryginał (u mnie już z 6 -7 lat). Poszukaj na forum o naprawie wycieraczek.
- Od: 30 wrz 2006, 17:35
- Auto: Mazda 323p '98 poj 1.4
Mazda 6 II generacji kombi poj.2000 benz.
Olo500 napisał(a):Regeneruje się to za pomocą części z poldka i cieniasa. Co i jak trzeba zrobić aby było dobrze, znajdziesz na forum. Jest to sposób najpewniejszy bo po naprawie wygląda jak oryginał i działa jak oryginał (u mnie już z 6 -7 lat). Poszukaj na forum o naprawie wycieraczek.
powodzenia w znalezieniu tych części w sklepie, osobiście próbowałem, praktycznie nie możliwe bo już nie są produkowane te części, pare lat temu były bez problemu
mazda 323s 1.5 `95 --> mazda 323f 1.5 `95
- Od: 7 gru 2008, 17:52
- Auto: Mazda 323f 1.5 BA
Być może jest tak jak pisze cwany, ale myślę iż bez problemu dopasuje się te miseczki od wycieraczek, od innych samochodów, ja jak to kupowałem powiedziałem w sklepie o co mi chodzi i dostałem całe pudełko z różnymi częściami plastikowymi do samochodów i dobierałem sobie. Później okazało się, iż wybrane części są od poloneza i seicento (czy cinquecento).
- Od: 30 wrz 2006, 17:35
- Auto: Mazda 323p '98 poj 1.4
Mazda 6 II generacji kombi poj.2000 benz.
kolego miseczki pasują od 90% japońców z tamtych lat ,odcinasz miseczkę z kawałkiem rurki spawasz po tymi samymi kątami i po problemie, jak nie masz spawarki to na mniejsze rurki większą przewiercasz po śrubce na każdą połowę i git , jak nie to google.pl firma fabory sprzedaje złącza kulowe w 3 rozmiarach ze stali zwykłej nierdzewnej i kwasówki z lewymi i prawymi gwintami gwinty metryczne i calowe do wyboru do koloru kupujesz takowy biegniesz do sklepu kupujesz 4ro pak tyskiego idziesz do pierwszego lepszego mechanika i zrobi ci to bez problemu. Nie będę pisać dalszych opcji bo jest ich wieeele na forum i nie tylko .
Strona 1 z 1