Mazda MX-3 EC KL-ZE '91
Bo wszystkie te zawiasy są na tym samym poziomie
ja zawsze wychodziłem z założenia, że milion razy lepiej kupić zwykłe "zawieszenie" (np AGX ) niż tani gwint ( czyli ten poniżej 4 tyś zł ) ale kto co woli. Taki gwint to się nadaję tylko do jazdy tylko po torze i to jeszcze idealnie równym.
D2 jest jest spoko co wy od niego chcecie?
ja rozumiem aby się czepiać MTS'ów itp ale D2?
ja rozumiem aby się czepiać MTS'ów itp ale D2?
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Mariusz podrzuć jakieś przykłady, bo z tego co wiem to d2 jak i ksport wychodzą z tej samej "chińskiej" fabryki. O innych d2 nie słyszałem?
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
no właśnie, ja też tak myślałem, ale z miesiąc temu przeglądając chyba ebay-a trafiłem na jakiś gwint d2, na aukcji którego gość pisał że jest produkcji Japońskiej, był też grawer na nim "MAde in Japan"... Gwint był do imprezy.
ale właśnie kiedyś byłem na stornie jakiegoś konsorcjum "racing`owego" i tam wlaśnie d2, K-sprot i dwa jakieś inne były podane że sa produkowane w jednym zakładzie (nie zapamiętałem nazwy) na Tajwanie
ale właśnie kiedyś byłem na stornie jakiegoś konsorcjum "racing`owego" i tam wlaśnie d2, K-sprot i dwa jakieś inne były podane że sa produkowane w jednym zakładzie (nie zapamiętałem nazwy) na Tajwanie
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
druga sprawa to taka, w którym miejscu są pakowane a nie produkowane 
Prostym przykładem są felgi Ronal – produkowane i lakierowane są w Polsce, po czym jadą na same pakowanie do Niemiec. Zyskują tym samym ładne pudełka opatrzone napisem: made in germany
Prostym przykładem są felgi Ronal – produkowane i lakierowane są w Polsce, po czym jadą na same pakowanie do Niemiec. Zyskują tym samym ładne pudełka opatrzone napisem: made in germany

Ale czy to wogóle jest możliwe??
W mojej firmie z branży zasilania awaryjnego też ma miejsce podobny przypadek. Produkcja najmniejszych zasilaczy jest w Chinach, do nas to przychodzi na kontrolę jakości i ląduje w pudłach z metką Made in P.R.C Inaczej wyszłaby niezgodność z technologią która w zakładach w Polsce jest inna...
A wracając do tematu chinolom niektóre rzeczy wychodzą. K-sporta wiele osób poleca. w mojej ex repliki chińskie advanów i też na pewno bym polecił.
W mojej firmie z branży zasilania awaryjnego też ma miejsce podobny przypadek. Produkcja najmniejszych zasilaczy jest w Chinach, do nas to przychodzi na kontrolę jakości i ląduje w pudłach z metką Made in P.R.C Inaczej wyszłaby niezgodność z technologią która w zakładach w Polsce jest inna...
A wracając do tematu chinolom niektóre rzeczy wychodzą. K-sporta wiele osób poleca. w mojej ex repliki chińskie advanów i też na pewno bym polecił.
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
onyx napisał(a):bo hamburgery mają zakorzenione: no replacement for displacementim nie przetłumaczysz
bo nie ma raplejsmentu dla displejsmentu, choćby w tym projekcie się jakoś dziwnie 1.8 rozrosło....było turbić to co było
Jedzący ryby też pozbyli się świetnego RB26 na rzecz V6 o pojemności 3.8 ciekawe dlaczego tak drastycznie zwiększyli pojemność?
Stała pod ścianą prężąc kakao
MariuS napisał(a):Produkcja najmniejszych zasilaczy jest w Chinach, do nas to przychodzi na kontrolę jakości i ląduje w pudłach z metką Made in P.R.C Inaczej wyszłaby niezgodność z technologią która w zakładach w Polsce jest inna...
Wszystko zależy od specyfikacji, jaką dostają ryżo-zjadacze, i czy zgodnie z nią robią – kłania się kontrola i odbiór
MariuS napisał(a): K-sporta wiele osób poleca. w mojej ex repliki chińskie advanów i też na pewno bym polecił.
Szkoda tylko, że dobry produkt trafia się 2x na 10
Gib napisał(a):Jedzący ryby też pozbyli się świetnego RB26 na rzecz V6 o pojemności 3.8 ciekawe dlaczego tak drastycznie zwiększyli pojemność?
To miał być supercar produkowany seryjnie – z rzędową 6 nie miałby szans. Nie dziwię się dlaczego podjęli takie kroki – wśród konkurentów i tak ma jeden z mniejszych motorów. Pomijając pojemność, przede wszystkim silnik stał się krótszy i łatwiej było rozłożyć masę i ją odp umiejscowić. Mając doświadczenia zdobyte na silnikach z rodziny VQ i HR mogli sobie na ten krok pozwolić.
POszli w V6 i wyszło im to równie super, zastąpili dobry silnik RB26 jeszcze lepszym v6 w R35
szkoda że mazda nie wpadła na taki silnik do głowy w Rx8 
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
Poliuretany Qdure-flex PERFORMANCE – 85 ShA. Deuter:
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
Fajnie to wygląda
Będzie sztywny jak drąg 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
piekny zestawik. rozumiem, ze za cel kladziesz w tym roku walke o podium w pucharze mazdaspeed 
na osach ebdzie bardzo ciekawie
na osach ebdzie bardzo ciekawie
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
jarek.ZE napisał(a):Poliuretany Qdure-flex PERFORMANCE – 85 ShA. Deuter:
Czyzbyś sie zbroil na winkle
Tor Poznań 1:50,500 147KM Spidi:) 2014
BEST ET@ 13,308 Opel Speedster ~ 213KM Ryki 2015
Tor Poznań 1:47,700 235KM Spidi:) 2016
Tor Poznań 1:45,937 235KM Spidi:) 2017