Witam .
Mam problem , gdyż wymieniłem dzisiaj filtr paliwa i jak jeszcze na obrotach tak do 3 tys to madzie coś szarpie .
Silnik 1,8 dohc
Przerywa po wymianie filtru paliwa
Strona 1 z 1
Założyłem napewno dobrze , filtr firmy filtron.
Zauważyłem że mam ściągnięty przewód od chyba gorącego powietrza ktory wchodzi w taki zaworek ze znaczkiem mitshubishi Oo i powietrze tamtedy ucieka nie wiem czy to przez to ale przed wymiana filtra nie szarpał
Zauważyłem że mam ściągnięty przewód od chyba gorącego powietrza ktory wchodzi w taki zaworek ze znaczkiem mitshubishi Oo i powietrze tamtedy ucieka nie wiem czy to przez to ale przed wymiana filtra nie szarpał
- Od: 26 wrz 2012, 18:02
- Auto: Mazda 323 1992 bg
1,8 gt
Z znaczkiem mitshubishi to raczej jest przepustnica,dobrze myślę???
Załóż stary filtr na chwile i zobaczysz czy to wina nowego skoro przed było dobrze.
Załóż stary filtr na chwile i zobaczysz czy to wina nowego skoro przed było dobrze.
-
Lantis 89
Ze znaczkiem mitshubishi są takie 2 jakby zaworki do nich są podłączone jakies kabelki.
Do jednego idzie chyba zimne powietrze a do drugiego ciepłe i w tym gdzie idzie ciepłe mam urwane i nie da się podłączyć rurki .
Do jednego idzie chyba zimne powietrze a do drugiego ciepłe i w tym gdzie idzie ciepłe mam urwane i nie da się podłączyć rurki .
1,8 gt
Ja bym obstawiał że jeden zaworek jest od VICSów a drugi od reg. paliwa, zakładając że te zaworki są na kolektorze ssącym po stronie pasażera.
Od tego bym zaczął, a skończył na wymianie na jakiś inny filtr np. Boscha, bo o filtronach krążą nie ciekawe opinie
Lantis 89 napisał(a):Załóż stary filtr na chwile i zobaczysz czy to wina nowego skoro przed było dobrze.
Od tego bym zaczął, a skończył na wymianie na jakiś inny filtr np. Boscha, bo o filtronach krążą nie ciekawe opinie

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
zgadza się, filtry Filtron jeśli chodzi o paliwowe to nie wyłapują tych najdrobniejszych zanieczyszczeń, a olejowe mają zazwyczaj problem z zaworem zwrotnym co skutkuje spłynięciem oleju z magistrali olejowej do miski po zgaszeniu silnika.tekkenfan napisał(a):Od tego bym zaczął, a skończył na wymianie na jakiś inny filtr np. Boscha, bo o filtronach krążą nie ciekawe opinie
- Od: 5 paź 2012, 21:29
- Auto: Mazda 323F BA
1,5 B+G 1997r
yonyga, grzebałeś coś, zamiana pomogła na stary?????
OE nie są jakoś tragicznie drogie, tym bardziej ten paliwowy bo nie wymienia sie go co rok wiec warto zainwestować
OE nie są jakoś tragicznie drogie, tym bardziej ten paliwowy bo nie wymienia sie go co rok wiec warto zainwestować
-
Lantis 89
Witajcie .
Nie sprawdzałem na starym filtrze bo go wyrzuciłem
Ale ten stary to też był filtron .
Zauważyłem że szarpanie pojawia sie jak wyłączy się ssanie i jak nacisne mało gazu jak dam dużo to normalnie jedzie.
Dodam że jeszcze że słabo odpala jakby paliwa nie dostawał ale to już nie wina czego innego .
Nie sprawdzałem na starym filtrze bo go wyrzuciłem
Ale ten stary to też był filtron .
Zauważyłem że szarpanie pojawia sie jak wyłączy się ssanie i jak nacisne mało gazu jak dam dużo to normalnie jedzie.
Dodam że jeszcze że słabo odpala jakby paliwa nie dostawał ale to już nie wina czego innego .
1,8 gt
Strona 1 z 1