Krótkie pytania dotyczace sprzętu audio.
350zł!? Odpuść sobie ten szmelc, to nie gra. Za tą cenę kupić nowe radio albo używane z wyższej półki. W duchu JDM polecam Alpine 
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
lukasz85lbn napisał(a):ok dzięki za info no właśnie widziałem wczoraj tego Kenia na allegro za 100zł chyba
NoUser napisał(a):Szukam od godziny tutaj, wcześniejszy temat mi zamknęli nigdzie nie mogę znaleźć jak w M6 wyprowadzić kable RCa (bose) do zainstalowania własnego wzmacniacza.
Opis kostki znajdzisz w necie. Problem w tym, ze tam masz symetryczne wyjście i trzeba je jakoś zdesymetryzować. Są na to rózne metody. Najłatwiejsza i najgorsza to wziąć sygnał z masy i z plusa. Można też użyć transformatora specjalnego (ok 30zł na kanał) albo zrobić desymetryzator na wzmacniaczu operacyjnym i ja właśne robię taki manewr.
jest jeszcze prosza opcja – wyślij radio do airbob'a z forum i odeśle Ci już z RCA
Pozdrawiam,
Kurcze No nie wiem co mam zrobic
?
Jeden tak jeden tak pisze
? Mam metlik -----
Generalnie radio to i tak idzie pod wzmacniacza JBL Gto podłączenie jako same podłączenie nie będzie z tym problemu chodziło mi bardziej czy nie ma jakiś udziwnien to radio --i a ma ktoś może wymiary tego radia tzn czy wejdzie mi idealnie w otwór po radiu gdzieś to widziałem w jakiejś Madziiiiii ale nie pamietam gdzie i fajnie to wyglądało.
Lub zwykle radio ale co zamontować w kieszeń nad /pod radiem bo wqr....mnie ta kieszonka-EQ -odpada
Diodki srodki etc. -tez odpadają
! Coś fajnego dyskretnego tylko CO??
Jeden tak jeden tak pisze
Generalnie radio to i tak idzie pod wzmacniacza JBL Gto podłączenie jako same podłączenie nie będzie z tym problemu chodziło mi bardziej czy nie ma jakiś udziwnien to radio --i a ma ktoś może wymiary tego radia tzn czy wejdzie mi idealnie w otwór po radiu gdzieś to widziałem w jakiejś Madziiiiii ale nie pamietam gdzie i fajnie to wyglądało.
Lub zwykle radio ale co zamontować w kieszeń nad /pod radiem bo wqr....mnie ta kieszonka-EQ -odpada

Pozdro żelo
- Od: 4 sty 2013, 17:20
- Auto: 1992–1997 2.0 l Diesel ↑ 8/OHC Comprex 75 KM RF-CX

Radio 2din
Albo schowek
http://www.bartex-caraudio.pl/advanced_ ... =1&x=0&y=0
Pozdrawiam,
No już mam najlepsze rozwiazanie (dzięki za podpowiedzi z tymi radyjkami są super ale podejrzewam ze miał bym je może ze 2 dni a potem jakiś baran by zawalił je)
I mam na to fajny patent zacząłem już wcielić w zycie .
Mianowicie radio sony cdx m850mp idzie pod siedzenie lub gdzieś jeszcze nie wiem a wyświetlacz w lusterko wsteczne widziałem i efekt rewelka
jak zrobię to wrzuce foto:)
I mam na to fajny patent zacząłem już wcielić w zycie .
Mianowicie radio sony cdx m850mp idzie pod siedzenie lub gdzieś jeszcze nie wiem a wyświetlacz w lusterko wsteczne widziałem i efekt rewelka
Pozdro żelo
Jak ja bym chciał takie założyć do siebie........
Ale jak by jakiś duren zobaczył to z cecha by mi je wyrwał he
Ale jak by jakiś duren zobaczył to z cecha by mi je wyrwał he
Pozdro żelo
Witam potrzebuję info na temat głośników może ktoś słyszał jak to gra pod radiem czy lepiej zagra np jak helix b62c
http://allegro.pl/autotek-hifonics-a6-2 ... 19943.html
Dopisano 3 lut 2013, 13:39:
Wie ktoś coś na temat tych głośników
?

Dopisano 3 lut 2013, 13:39:
Wie ktoś coś na temat tych głośników
NoUser napisał(a):Szukam od godziny tutaj, wcześniejszy temat mi zamknęli nigdzie nie mogę znaleźć jak w M6 wyprowadzić kable RCa (bose) do zainstalowania własnego wzmacniacza.
W radiu z bose na wyjściu masz dwa wzmacniacze operacyjne IC250 IC350 To właśnie one tworzą sygnał symetryczny. Można zrobić desymetryzator biorąc wyjścia z tych wzmacniaczy, ale znacznie lepsze jest wzięcie sygnału przed tymi scalakami. Zyskujemy lepsze parametry, bo po co robić sygnał symetryczny i kolejny raz go zmieniać. Im krótsza ścieżka i mniej elementów tym lepiej.
Trzeba jednak pamiętać o zostawieniu tranzystorów od mute – są przed tymi scalakami.
Nie obędzie się jednak bez dodatkowego przedwzmacniacz, bo poziom sygnału będzie za niski do wysterowania większości wzmacniaczy.
Jak potrzebny schemat, to walić na PW mam do wersji z bose i bez.
No sam jestem ciekaw propozycji
w jakim budżecie kolega szuka
Ja na pewno polecam zestaw odseparowany
Osobiście planuje do seryjnych głośników dodać tweetery ale kto wie co bd w przyszłości 

Ja na pewno polecam zestaw odseparowany
Regeneracja DPF........info PW
Ja się nie znam na tych głośnikach więc i budżetu nie mam jakiegoś przeznaczonego. Widziałem na alledrogo jedynie, że głośniki chodzą od 70 do 600. Ja mam seryjne radio i xcarlinka więc zdaję sobie sprawę, że to słąbowato gra to i same głośniki nie wystarczą ale nie chciał bym wymieniać radia a i wolę zostawić głośniki 5x7 co by tam nic nie przerabiać bo na to to nie mam ani czasu ani zdolności, bo ja ogólnie to dwie lewe ręce mam
.
Kupię coś rozsądnego w granicach dwóch stówek czy lepiej już zostawić to co siedzi i nie zawracać gitary?

Kupię coś rozsądnego w granicach dwóch stówek czy lepiej już zostawić to co siedzi i nie zawracać gitary?

może ktoś wie jak to gra
Boschmann buhehe szajs jakich mało... To już lepiej chyba słuchać fabrycznego audio
- Od: 15 paź 2005, 22:09
- Auto: Mazda 5 Sport 2.0 benzyna
była: Honda Accord i-Ctdi Sport 2006r
Mazda 323C 1,5i
A polskie GMSy? Albo te Alpine'y?
http://allegro.pl/gms-dwa-markowe-glosn ... 68568.html
http://allegro.pl/alpine-sxe-5725s-cust ... 13473.html
Orientuje się ktoś czy nada się to do czegoś?

Orientuje się ktoś czy nada się to do czegoś?
Magician napisał(a):Orientuje się ktoś czy nada się to do czegoś?
ciężko powiedzieć co lepsze bo w tych kwotach nie spodziewaj się czegoś specjalnego... wszystko gra na podobnym słabym poziomie ale już chyba lepsze te alpiny ( tak tylko strzelam )
- Od: 15 paź 2005, 22:09
- Auto: Mazda 5 Sport 2.0 benzyna
była: Honda Accord i-Ctdi Sport 2006r
Mazda 323C 1,5i
rumunn95 napisał(a):gra rewelacyjnie
hehe tak myślałem ze fajans
Dopisano 10 lut 2013, 20:14:

Witam może zna ktoś moc tego wynalazku RMS
Dopisano 10 lut 2013, 20:30:
http://www.mixelektonix.pl/marriola-tro ... -p-80.html
zobaczcie to jaki potwór