Premacy nie odpala – błąd P1189
No i dalej kaszana jutro cholowanie do Mazdy w Lublinie sprawdzone wszystko i nie odpala nadal elektro mechanik chodz łebski gośc poddaje się jawnie i ywiesza bialą flage a z pewnością w Mazdzie to skasują mnie ładnie 

- Od: 7 sty 2013, 23:00
- Auto: MAZDA PREMACY 2000 ROK DIZEL 66KW
rozumiem że przekaźnik B5B4 był sprawdzany wraz z gniazdem?
sprawdzana cała elektryka przejscia czujniki komputer sterownik wtrysku podmieniany komp i nic mechanik się poddał ale 200 zł skasował
Dopisano 28 sty 2013, 15:24:
sprawdzana cała elektryka przejscia czujniki komputer sterownik wtrysku podmieniany komp i nic mechanik się poddał ale 200 zł skasował
Dopisano 28 sty 2013, 15:26:
Dziś scholowałem auto do serwisu Mazdy w Lublinie i czekam na dniagnoze
Dopisano 28 sty 2013, 15:28:
łącznie ciekawe diagnozy pochłoneły u wspaniałych magików 780 zł
Dopisano 28 sty 2013, 15:24:
Dopisano 28 sty 2013, 15:26:
Dziś scholowałem auto do serwisu Mazdy w Lublinie i czekam na dniagnoze
Dopisano 28 sty 2013, 15:28:
łącznie ciekawe diagnozy pochłoneły u wspaniałych magików 780 zł
22540TOM napisał(a):Witam koledzy nie moge uruchomic mojej Premacy własnie wruciłem od elektromechanika diagno to kod błędu P1189 Pump Speed Signal czujnik prędkości pompy
22540TOM napisał(a):sprawdzana cała elektryka przejscia czujniki komputer sterownik wtrysku podmieniany komp i nic mechanik się poddał ale 200 zł skasował
czujnik obrotów pompy ma dwa przewody,jeden z nich to masa.ta masa przychodzi z kompa silnika.jeżeli jej nie ma,to możesz wymieniać i 100 kompów,a wszystko na nic.
a ja czekam na jej opis22540TOM napisał(a):Dziś scholowałem auto do serwisu Mazdy w Lublinie i czekam na dniagnoze
pewnie jutro w godzinach popołudniowych coś będzie wiadomo
Dopisano 29 sty 2013, 14:31:
niestety mazd dziś nie wjechała jeszcze na hale napraw przynajmniej z tym nie sciemniają ze coś się robi jak u pozostałych mechaników z którymi miałem w ostatnim czaśie do czynienia
Dopisano 29 sty 2013, 14:31:
niestety mazd dziś nie wjechała jeszcze na hale napraw przynajmniej z tym nie sciemniają ze coś się robi jak u pozostałych mechaników z którymi miałem w ostatnim czaśie do czynienia
22540TOM napisał(a):Witam koledzy nie moge uruchomic mojej Premacy własnie wruciłem od elektromechanika diagno to kod błędu P1189 Pump Speed Signal czujnik prędkości pompy
22540TOM napisał(a):wstempna diagnoza problem ze sterowaniem spv
przecież to jest logiczne. brak sygnału z czujnika pompy=brak sterowania SPV.
Dziś odebrałem Premacy z serwisu mazdy przyczyną awarii był przekaźnik B5B4 oraz niekompetencja elektromechanika ktury sprawdzał instalacje bo sprawdzając instalacje poprzepalali scieszki w PCM ale serwis się spisał polecam Lublin Ul. Wertera 1A znają się na rzeczy.

22540TOM napisał(a):niekompetencja elektromechanika ktury sprawdzał instalacje bo sprawdzając instalacje poprzepalali scieszki w PCM
ciekawa historyjka
22540TOM napisał(a):serwis się spisał polecam Lublin Ul. Wertera 1A znają się na rzeczy.
to tak jakby polecać księdza,bo udzielił chrztu

IMPEX słynie z rozwiązywania takich "zagadek".
22540TOM napisał(a):przyczyną awarii był przekaźnik B5B4 oraz niekompetencja elektromechanika ktury sprawdzał instalacje bo sprawdzając instalacje poprzepalali scieszki w PCM
nie wątpię,bo ludzka fantazja i pomysłowość w zakresie "niszczenia" elektroniki samochodowej nie zna granic.
Neonixos666 napisał(a):rozumiem że przekaźnik B5B4 był sprawdzany wraz z gniazdem?
a jednak miałem dobre przeczucie
no tak,ale w sumie to gość zaczął:Neonixos666 napisał(a):a jednak miałem dobre przeczucie
więc poniekąd wnioskować należy,że przyczyna leży poza B4B5.
ale.....gdyby ludzie czytali ze zrozumieniem,albo co lepsze,to stosowali się do wskazówek,to....

W sumie macie rację ale opierałem się na mechanikach i to był mój błąd bo jesli chodzi o wyrwanie kasy od normalnego zjadacza chleba to są najlepsi
Dopisano 7 lut 2013, 13:15:
serwis mazdy IMPEX przynajmniej nie sciemniał ze niewiadomo co robił i to mi się podoba
na drugi ras mam nauczke ale ponoc człowiek na błędach się uczy
Dopisano 7 lut 2013, 13:15:
serwis mazdy IMPEX przynajmniej nie sciemniał ze niewiadomo co robił i to mi się podoba
na drugi ras mam nauczke ale ponoc człowiek na błędach się uczy
a czy błąd związany z czujnikiem prędkości pompy nie powodowałby kłopoty z obrotami i przyspieszeniem?
Neonixos666 napisał(a):a czy błąd związany z czujnikiem prędkości pompy nie powodowałby kłopoty z obrotami i przyspieszeniem?
nie.
w przypadku uszkodzenia związanego z tym czujnikiem silnik nie odpala
kierownik napisał(a):ciekawa historyjka
czuję sarkazm?!