MazdaKF11 napisał(a):A co do przewodów to nie mierzyłem jeszcze ale podejrzewam ze 2,5mm przekroju to one nie mają a taki jest potrzebny zeby zasilic głosniki 50watt wtedy bass bedzie o niebo głebszy a róznice kazdy odczuje gwarantuje:) Co do przewodów zasilających chce radio podłączyc bezpośrednio pod aku grubszymi przewodami jestem tez w 100% pewny ze bedzie lepiej z tego wzgledu ze oryginalne przewody są za cienkie a radio ma pobór mocy max 285watt. Oryginalne przewody dają mi straty w dźwięku jestem tego świadom mimo ze jeszcze nie dokonałem tego w tym aucie;)
chyba sobie żartujesz z tymi przekrojami i mocami, skąd to wytrzasnąłeś?
mówisz o RMS czy o muzycznej? jeśli nawet o RMS to spokojnie standardowe wystarczą na 50wat
co do radia to chyba na elektrodzie wyczytałeś że mocniejsze kable Ci moc radia zwiększą
ja mam 500rms sub, Hertz 165 DSK (nie pamiętam ile one mają w RMS ale ok 70RMS – grają pod samym radiem) na standardowych kablach i nic nie przygasa? wytłumaczysz mi?
jeśli chcesz mieć lepsze efekty to wygłusz drzwi, ale basu mieć super i tak nie będziesz z radia, błagam.