Nie działa elektryczne sterowanie lusterka
Strona 1 z 1
Witam. Ostatnio zauważyłem, że nie działa mi elektryczne sterowanie prawego lusterka. Pogoda nie zachęca, żeby wszystko rozkręcać, więc ma ktoś pomysł od czego zacząć sprawdzanie? Czytałem o problemach z niedziałającymi dwoma (panel sterowania) ale żeby tylko jedno? Bezpieczniki są OK.
jarom napisał(a):W garażu to on właśnie stoi, choć nie ciepłym![]()
Ale jest dodatnia temperatura ? Chodziło mi oczywiście o rozmrożenie jeśli przypadkiem dostała się gdzieś woda i zamarzła.
To dla mnie pierwsza rzecz do sprawdzenia i od tego bym zaczął.
zdejmij zewnetrzna oslone lusterka... i sprawdz styki silniczkow i czy tam dochodzi napiecie...
proponuje to miejsce dlatego, ze najmniej tam jest rozbierania roznych czesci...
jezeli nie bedzie tam napiecia, to trzeba sie cofac do modulu sterowania...
proponuje to miejsce dlatego, ze najmniej tam jest rozbierania roznych czesci...
jezeli nie bedzie tam napiecia, to trzeba sie cofac do modulu sterowania...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Dzisiaj zabrałem się za sprawdzanie lusterka. Najpierw wymieniłem panel sterujący w drzwiach kierowcy- sterowanie lusterek szyby prawej – nie działa dalej. Potem sprawdziłem napięcie przy wtyczce do lusterka- lewe lusterko jest, prawe brak napięcia. Rozebrałem poszycie drzwi gdzie znalazłem łączenie przewodów na wtyczce pod małym głośnikiem, sprawdziłem napięcie to samo brak napięcia. Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? 

A próbowałeś czegoś takiego? jednym palcem przyciśnij mocniej ten guziczek odpowiedzialny za regulację lewego lub prawego lusterka (R-L) a drugim palcem spróbuj zasterować lusterkiem, u mnie właśnie tak muszę sterować moimi lusterkami. Powodzenia.
jarom napisał(a):Zrobione (i nie w ASO). Mechanik powiedział, że to coś z instalacją, jakieś przepięcie.
witam mam ten sam problem
- Od: 15 mar 2013, 22:05
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 benzyna automat, z 2008 rok.
W sumie to powiedział mi, że "poszło coś w głębi". W każdym razie czasu zajęło to niewiele, choć zapłaciłem "stówkę". Fakt, że robił to elektryk warsztatowy, a nie uniwersalny mechanik! W każdym razie nie było dla niego problemem, żeby tą usterkę usunąć. Jak na razie problem się nie pojawia. 
Strona 1 z 1