Tak więc całkiem na spontana ;] zabrałem się za oklejenie porządnie rury dolotu, po zdemontowaniu jej ujrzałem zasyfioną przepustnice tak więc zabrałem się za demontaż, był całkiem prosty tym bardziej że miałem telefon w kieszeni i jak coś nie wiedziałem to dzwoniłem do kolegi który już to robił. Na pierwszy ogień poszła rura
Czyszczenie przepustnicy i reanimacja rury dolotu [BA Z5]
Strona 1 z 1
]Witam!
Tak więc całkiem na spontana ;] zabrałem się za oklejenie porządnie rury dolotu, po zdemontowaniu jej ujrzałem zasyfioną przepustnice tak więc zabrałem się za demontaż, był całkiem prosty tym bardziej że miałem telefon w kieszeni i jak coś nie wiedziałem to dzwoniłem do kolegi który już to robił. Na pierwszy ogień poszła rura
Umyta gorącą wodą i mydełkiem ;] odtłuszczona benzyną i na nowo oklejona aby odizolować ją troszkę od wysokich temp. obwinołem ją sreberkiem i obkleiłem taśmą izolacyjną najpierw kolor biały potem kolorek czarny tak więc jest jej tam troszkę i nie puści mam nadzieje ;]
- Załączniki
Nie ważne ile masz tylko ważne ile znaczysz...
- Od: 5 gru 2012, 23:40
- Auto: model: Mazda 323F BA 98r
silnik: DOHC 1.5 benzyna.
zdublowałeś temat

Na wiosnę będę inwestował w porządny dolot (stożek) i jakoś fajnie chcę ogarnąć też wydech więc jak rura pociągnie te 5 miechów max to spoko będzie
Natomiast jeżeli chodzi o silniczek krokowy to kolega odradził mi zdejmowanie go i czyszczenie ponieważ mówił iż tam trzeba uważać na jakąś część a w zimę nie chciałbym narobić sobie roboty tym bardziej że samochód używam aby dojechać do pracy na co dzień 
Nie ważne ile masz tylko ważne ile znaczysz...
- Od: 5 gru 2012, 23:40
- Auto: model: Mazda 323F BA 98r
silnik: DOHC 1.5 benzyna.
Strona 1 z 1