Dla ciekawych, ciekawy problem. Prosze o pomoc.
tylko nie mów że ktoś Cię namówił na ich wymianę...
cezarII napisał(a):no leją mi a co myślicie ze to zła diagnoza?
one bardzo rzadko się psują i Twój problem raczej nie ma z nimi nic wspólnego.
Ktoś na oko to sprawdził czy wtryski były sprawdzane na specjalistycznej maszynie?
wtryskiwaczy nie sprawdzisz jak ich nie wyciągniesz. Testu przelewowego też nie da rady tu zrobić. Nie wiem co on robił i czym ale olej wtryski bo to nie tu leży przyczyna
Hmm, wydaje mi się że jeśli wtryski by lały to co najwyżej kopciłby na czarno. Dynamika silnika była by w normie. Chmura czarnego dymu za samochodem podczas przyśpieszania itd. Ale oprócz zasłony dymnej nic nie powinno się dziać.
Zapytaj się gościa (mechanika) co zrobi jak wymienisz końcówki a problem zostanie?
Jeszcze bym stawiał na przestawiony rozrząd albo kąt wtrysku, nie wiem czemu ale to mi do głowy przychodzi.
Zapytaj się gościa (mechanika) co zrobi jak wymienisz końcówki a problem zostanie?
Jeszcze bym stawiał na przestawiony rozrząd albo kąt wtrysku, nie wiem czemu ale to mi do głowy przychodzi.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
ewemarkam napisał(a):wydaje mi się że jeśli wtryski by lały to co najwyżej kopciłby na czarno. Dynamika silnika była by w normie. Chmura czarnego dymu za samochodem podczas przyśpieszania itd. Ale oprócz zasłony dymnej nic nie powinno się dziać.
mylisz się kolego, "lanie" wtrysków to nie to samo co zbyt duża dawka
przy złym rozpyleniu paliwa będzie kopcił na czarno bo spalanie nie jest całkowite.
koniecznie daj znać czy mechanik rozwiązał problem.
cezarII napisał(a):ja już zamówiłem końcówki do wtrysków, trudno to wymienię bo i tak nierozpylają. A jak to nie będzie to no to mi zostaje pompa....
koniecznie daj znać czy mechanik rozwiązał problem.