Żarówki – typy, opinie, testy
Korzystał ktoś z Tungsram H1 +120 % Megalight Ultra 12V 55W Białe jako światła mijania w M6?
Padło mi jedno światło mijania w 6-tce więc zakupiłem ten wynalazek. Sądziłem , że dopisek +120% świadczy , że te są najlepsze. Po lekturze trego tematu już wiem, że tak pieknie to nie jest
No nic, 2 sztuki za 25 zł więc zobaczymy jak będą się sprawować, chyba cudów nie ma co się spodziewać
Przynajmniej sie naucze wymieniać żarówki 
Padło mi jedno światło mijania w 6-tce więc zakupiłem ten wynalazek. Sądziłem , że dopisek +120% świadczy , że te są najlepsze. Po lekturze trego tematu już wiem, że tak pieknie to nie jest
No nic, 2 sztuki za 25 zł więc zobaczymy jak będą się sprawować, chyba cudów nie ma co się spodziewać
- Od: 11 paź 2011, 09:32
- Auto: Mazda 6 2.0 PB GG hatchback 2003r.
kochin napisał(a):No nic, 2 sztuki za 25 zł więc zobaczymy jak będą się sprawować, chyba cudów nie ma co się spodziewaćPrzynajmniej sie naucze wymieniać żarówki
IMHO lepsze są Tungsramy Sportlight, ale spokojnie Megalighty dają radę
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
Potwierdzam też właśnie założyłem Tungsram +50% Sportlight BLUish święcą ok chociaż wydaje mi się, że Philips blue vision które miałem do tej pory świeciły ciut lepiej. Lecz żaden z 2 kompletów philipsów nie wytrzymał mi dłużej niż rok.

Bart0n napisał(a):U mnie już ponad rok jeżdżą Tungsramy Megalight Ultra +50%. Bardzo trwałe, dobrze świecą i są taniejak się spalą spróbuję +90%.
Będziesz Pan zadowolony z ich świecenia
Ma u siebie 4 szt TUNGSRAM H1 MEGALIGHT ULTRA +90% i jest o niebo lepiej ponieważ poprzednio były wsadzone jakieś Philipsy w drogowych i GE w mijania. Co trwałości się nie wypowiem ponieważ posiadam je ok miesiąca
- Od: 26 gru 2012, 13:37
- Auto: była: 323C, 1.5B czerwona, Mazda 6 GG (121KM), 2.0 MZR-CD, 2004r czerwona jest CX9 bordowa
Chyba też się skuszę na te Tugsramy, bo ostatnio padła mi jedna H7 Osram Night Breaker Plus
, która wytrzymała niecałe 5 miesięcy. Ok 300 h świecenia.
Szkoda tylko pieniędzy na markowe żarówki. Nawet jak się szybciej przepalą te Tungsram-y od markowych a nie sądzę to nie szkoda wydać na kolejny komplet ok 30 zł z przesyłką
http://allegro.pl/tungsram-zarowki-h1-m ... 17438.html

- Od: 26 gru 2012, 13:37
- Auto: była: 323C, 1.5B czerwona, Mazda 6 GG (121KM), 2.0 MZR-CD, 2004r czerwona jest CX9 bordowa
Tam właśnie kupowałem swoje +50%. Dobra hurtownia, ceny mają konkurencyjne. Chyba jakaś nowość doszła, +120%. To już musi ładnie świecić, tylko ciekawe czy nie wypala odbłyśnika
http://allegro.pl/tungsram-zarowki-h4-m ... 53571.html

skoro mam moc 55w to raczej nie wypali odbłyśnika. tylko jasność jest zwiększona, a moc zostaje taka sama. sam jestem ciekawy tych +120%, ale na razie mam osram NB+ i też jest ok. jak się spalą osramy to następne będą te tungsramy 120%.
Przy okazji przymierzam sie również do wymiany żaróweczek na te h1
http://allegro.pl/zarowki-mijania-h1-55 ... 30132.html
Te akurat sa 55W czy 100W też można zastosować w Madzi ? i co myślicie o tych żaróweczkach ?

Te akurat sa 55W czy 100W też można zastosować w Madzi ? i co myślicie o tych żaróweczkach ?
- Od: 18 lut 2012, 23:55
- Auto: Mazda 6 Sport 2.0 141KM Exclusive
2005r.
to nie temat o zwykłych żarówkach 
IMHO lepiej wsiąść Sprawdzone H1 Thungsram Sportlight które są trwałe tanie i dają białe światło.
IMHO lepiej wsiąść Sprawdzone H1 Thungsram Sportlight które są trwałe tanie i dają białe światło.
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
Marti ktoś już tu pisał, że 100 mogą zniszczyć instalację. A te niby zenowy w mojej opinii, to tak delikatnie padliną zalatują. Zobacz sprawdzone:
Tungsram H1 MEGALIGHT PLUS 90% – drogowe
Tungsram H1 SPORTLIGHT BLUish + 50% – mijania
OSRAM H3 NIGHT BREAKER – PLUS – p.mgła.
Wszystkie świecą jasnym światłem o białej barwie. I co ważne nie robisz z siebie latarni morskiej, zamieniającej innych kierowców w ślepe lemingi.
(odpowiedz do postu, który został zdjęty)
navigare necesse est, vivere non est necesse
- Od: 5 gru 2011, 19:39
- Auto: M6 GY 1.8 120 KM '05
100 nie niszczą instalacji. Szkoda tylko odbłyśników, bo wypalają się o wiele szybciej.

FOBOS napisał(a)::| Witam,
Marti ktoś już tu pisał, że 100 mogą zniszczyć instalację. A te niby zenowy w mojej opinii, to tak delikatnie padliną zalatują. Zobacz sprawdzone:
Tungsram H1 MEGALIGHT PLUS 90% – drogowe
Tungsram H1 SPORTLIGHT BLUish + 50% – mijania
OSRAM H3 NIGHT BREAKER – PLUS – p.mgła.
Ja mam właśnie taki zestaw u siebie i jestem bardzo zadowolony. Nie są to co prawda xenony (nie mylić z zenonami
Miałem też pseudo ksenonowe Osram Cool Blue Hyper i poza naprawdę świetnym wyglądem w lampie, na drodze było nieco za ciemno jak dla mnie.. Jakby ktoś chciał, mogę odsprzedać w dobrej cenie, bo może akurat komuś będą one odpowiadać
ja mam h1 osram night breaker plus i jestem zadowolony z nich. Jak się przepalą zastanawiam sie co wstawić, ma ktoś zdjecie lub filmik porównania osram z Tungsram H1 SPORTLIGHT BLUish + 50% bo widze ze ostatnio je wszyscy polecaja ?
- Od: 17 maja 2012, 22:15
- Auto: M6 GG 2.0 BEN +lpg, 2003
Mnie się spaliła ostatnio jedna SPORTLIGHT BLUish + 50% (ale wytrzymała długo).
Założyłem jakiegoś Boscha +50% (akurat takie były "pod ręką") i jestem zdegustowany. Świeci toto na żółto i o wiele słabiej niż Tungsramy.
Założyłem jakiegoś Boscha +50% (akurat takie były "pod ręką") i jestem zdegustowany. Świeci toto na żółto i o wiele słabiej niż Tungsramy.
Grzyby napisał(a):Mnie się spaliła ostatnio jedna SPORTLIGHT BLUish + 50% (ale wytrzymała długo).
Mam obecnie Tungsram które kosztują około 35zł i świecą o niebo lepiej od Philips czy Osram za które płaciłem po 60 -80zł.
Dokładnie po roku i dwóch miesiącach przepaliły mi się osramki night breaker plus i to w odstępie tygodnia.Za namową kolegi i opiniami założyłem Tungsram megalight ultra +90 i... wg. mnie świecą jeszcze jaśniej, niż poprzedniczki
Ciekawe, jak będzie z żywotnością, ale polecam póki co...
Ciekawe, jak będzie z żywotnością, ale polecam póki co...