World of Tanks
Magician napisał(a):...
Zresztą ostatnio mam ochotę mieć jakiegoś francuza
Ja mam ARL 44- szału nie ma
- Od: 30 wrz 2010, 10:19
- Auto: już nie Mazda :(
Radex napisał(a):arl to lipa. ja go zaraz sprzedaje w cholere. musze tez opylic cromwella bo comet juz wbity ale wiecej czolgow nie kupuje bo garaz peka w szwach i zamiast expić 9tki to jezdze jakimis popierdolkami
też się tak zastanawiam czy go nie spylić
kto jeździ francuskim niszczycielem albo arty
ja grałem francuską artą do 5 tieru,
nie urywa, wg mnie mało celna. ale niektórzy lubią nią grać
niszczycielami generalnie mało gram, ale francuskie powyżej 6 tieru wydają się fajne z tego co widzę w grze. choć osobiście wolę amerykańskie, niemieckie czy ruskie.

niszczycielami generalnie mało gram, ale francuskie powyżej 6 tieru wydają się fajne z tego co widzę w grze. choć osobiście wolę amerykańskie, niemieckie czy ruskie.
A ja mam w planie odkryć wszystko z I, II i III tieru i zastanowić się gdzie i czymś iść dalej. Mam już dwa pojazdy IV tieru i dwóch weteranów z II, resztę sprzedaje jak tylko mam zbadane co trzeba. Pewnie to wszystko bez sensu no ale co mi tam 
Adamos napisał(a): I, II i III tieru
Nawet nie wiesz jaki to bład. Przykład, dochodzisz do amx 40, rezygnujesz z niego bo wolny i człapowaty, a zaraz po nim jest amx elc ktory potrafi pierdoln...c za 200 na V tierze i jezdzi po mapie jak maly bączek
AMX 40 zostaje ze mną na dłużej
akurat jego mam
Załogą od 71-87%, poczekam na 100%
I tylko 200 XP brakuje to AMX ELC. Mam jeszcze M3 Lee, którego nie znoszę
a na którym trzeba zrobić sporo XP
No i T-28....wiadomo po co
One zostają, ale jak rozwijam coś z III tieru to nie kupuję IV tylko rozwijam tak by mieć wszystko zbadane
a później będę szedł dalej jakimiś fajnymi zabawkami 
Dopisano 10 sty 2013 14:51:
A i chce kupić T1 i bawić się czyms na I tierze
Najlepsza bitwa jaką miałem to właśnie na T1
albo zostanę przy BT-2 jako zabawka. Zastanawiam się co zrobić z M2 Medium
Dopisano 10 sty 2013 14:51:
A i chce kupić T1 i bawić się czyms na I tierze
Adamos napisał(a): Mam jeszcze M3 Lee, którego nie znoszę
też go na początku nie znosiłem, co to czołg który nie ma wieży ale w końcu nauczyłem sie nim jeździć no i działko miał niezłe, a po nim są dwa Shermany
Radex napisał(a):niszczycielami generalnie mało gram, ale francuskie powyżej 6 tieru wydają się fajne z tego co widzę w grze. choć osobiście wolę amerykańskie, niemieckie czy ruskie.
a mi się dobrze gra niszczycielami, niemiecki mam Jagdpanzer IV, hamerykański T-18, ruskimi nie grałem to chyba sprzedam ARL i zacznę rozwijać francuskie niszczyciele
Francuska artyleria. Właśnie ją robię. Do poziomu 6 jest porażka. Bardzo słaby dmg. Np. Arta 6 tieru wali w czołgi na tierze 8 po 200-300 max. W porównaniu do innych art na tym tierze porażka. Rekompensuje szybki czas przeładowania i szybkością bez problemu 65 km/h. Arta nadaję się tylko do dobijania czołgów i szybkiej relokacji po mapie. Ma bardzo mały splash przez co nie nadaje się do kontrowania. Ba zdażało się że nie zdołałem rozwalić arty tieru 6 przeciwnej drużyny przy bezpośrednim trafieniu. Za mały dmg. Scouta nawet na raz nie można ściągnąć. Zależy kto co lubi.
Za to arty lvlu 8 ma magazynek na 4 pociski strzelając co 2 sek. Ma obracają wieże dzięki czemu szybko zbiera i namierza. 65km/h też pojedzie. To wszystko oznacza że pierwszym pociskiem zrywasz gąski pozostałymi dobijasz i masz ciężkie czołgi 10 tieru na jedną serie 4 pocisków. Albo dobijasz parę czołgów stojących obok siebie strzelając co 2 sek. Za to potem ładowanie magazynku ponad 50 sek. Ale myślę że warto.
Także jeśli liczysz na 8 tier arty to warto się pomęczyć a jak liczysz na 6 tier to się zawiedziesz. Wszystko zależy czy wolisz wolną arte ale z dużym dmg czy szybką z małym. I zależy na jaki tier szukasz zabawy wtedy mogę ci doradzić i podać krótki opis.
Wysyłane z mojego ZTE-BLADE za pomocą Tapatalk 2
Za to arty lvlu 8 ma magazynek na 4 pociski strzelając co 2 sek. Ma obracają wieże dzięki czemu szybko zbiera i namierza. 65km/h też pojedzie. To wszystko oznacza że pierwszym pociskiem zrywasz gąski pozostałymi dobijasz i masz ciężkie czołgi 10 tieru na jedną serie 4 pocisków. Albo dobijasz parę czołgów stojących obok siebie strzelając co 2 sek. Za to potem ładowanie magazynku ponad 50 sek. Ale myślę że warto.
Także jeśli liczysz na 8 tier arty to warto się pomęczyć a jak liczysz na 6 tier to się zawiedziesz. Wszystko zależy czy wolisz wolną arte ale z dużym dmg czy szybką z małym. I zależy na jaki tier szukasz zabawy wtedy mogę ci doradzić i podać krótki opis.
tez wlasnie zastanawiam sie nad rozwojem francuskiej arty. poki co mam tylko radzieckie pojazdy.
ja mam ms-1. czasem pojezdze dla zabawy. nawet raz 8 killi mialem na nim.
Adamos napisał(a):
A i chce kupić T1 i bawić się czyms na I tierzeNajlepsza bitwa jaką miałem to właśnie na T1
albo zostanę przy BT-2 jako zabawka. Zastanawiam się co zrobić z M2 Medium
ja mam ms-1. czasem pojezdze dla zabawy. nawet raz 8 killi mialem na nim.
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Mowie o średnim dmg. Udeżając w bok czołgu takiego papieru jakim jest is-8 można walnąć 800. Ale policz średni dmg zadawanych na czołgu. W większości bijesz po max 300. A walnij w takiego Mausa lub e-100 a zobaczysz pocisk altyrelyjski odłamkowy odbijający się od pancerza, no w najlepszym wypadku 100 dmg. :smile:
Porównaj teraz z s51/su14 które nie ma problemu z przebiciem mausa, a is8 w bok jesteś w stanie ściągnąć na strzał. Grałem dużo rosyjską artą i znam na wylot. Su14 rozwalałem is-3, t34 na strzał z pocisku odłamkowego i to bez większego problemu przy trafieniu w bok lub tył. Także w moim przypadku wole arte rosyjską zamiast frank francuskiej na 6 tierze. Na 8 tierze sytuacja będzie wyglądać odwrotnie.
Porównaj teraz z s51/su14 które nie ma problemu z przebiciem mausa, a is8 w bok jesteś w stanie ściągnąć na strzał. Grałem dużo rosyjską artą i znam na wylot. Su14 rozwalałem is-3, t34 na strzał z pocisku odłamkowego i to bez większego problemu przy trafieniu w bok lub tył. Także w moim przypadku wole arte rosyjską zamiast frank francuskiej na 6 tierze. Na 8 tierze sytuacja będzie wyglądać odwrotnie.
hehe pytanie nowego-czym sie roznia pociski podkalibrowe od p.pancernych?te podkalibrowe sa drozsze a slabo dzialaja
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
bolo2610 napisał(a):hehe pytanie nowego-czym sie roznia pociski podkalibrowe od p.pancernych?te podkalibrowe sa drozsze a slabo dzialaja
http://worldoftanks.eu/news/5559-anti-tank-rounds-pl/
Ja gram artyleria z Francji Już niedługo wskoczę na VII – arta z tego kraju jest meeega dobra – szybka i celna
No i w końcu do garażu wjechał IS-8
HTC One V + Tapatalk 2
No i w końcu do garażu wjechał IS-8
HTC One V + Tapatalk 2
- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red