zawór przelewowy i sitka
Strona 1 z 1
Odkręcałem zawór, który widzimy na obrazku pod numerem 1.
Nie było tam żadnego sitka, tylko zaworek w kształcie śruby. W środku bolca dziureczka wielkosci glowki szpilki.a w nad kuleczka i sprężynka dociskana nastepna srubka. (cena zaworku 335zl)
O ile dobrze mi się wydaje, to jest zawór przelewowy? Może on odpowiadać za trudniejszy rozruch w mrozie?
śledząc podobne tematy na forum dochodze do wniosku, ze w rf2a nie ma tych siteczek, gdyż zawór ma inna srednice wewnętrzną. w rf2a jest kuleczka, a w innych walec.
Tej nakrętki pod numerem 2 nie odkrecałem.
(nie sugerujcie sie obrazkiem, odkrecone jest odwrotnie już ja to robilem u siebie, zdjecie zapozyczone)
Interesuje mnie jaka role spelnia mechanizm pod ta nakretka?
przez zawor nr 1 ropa wraca spowrotem do baku czyli tzw nadmiarowy, przelewowy czy jak go tam zwa. u mnie sitko tam jest, u Ciebie tez bylo zapewne tylko ktos mogl przebic sitko i widzisz tylko dziurke. nr2 to zasilanie pompy i tam jest takie dlugie sitko ktore dla spokojnosci trzeba wyciagnac i przeczyscic
no niestety nie pamietam, cos kolo 8-10. chociaz ja zalapalem wkretem do drewna i ladnie poszlo. lekko wychodzi tylko trzeba zlapac za sitko a to jedyny sposob aby nie przebic sitka
Strona 1 z 1