Wejscia 12v pod fotelami i podlokietniku na co sa?
Strona 1 z 1
Tak jak w temacie rozbierałem dziś mazdę bo sprzątałem i jak odkręciłem fotele to pod obydwoma było wejście i pod podłokietnikiem dwa chyba , do czego można ich użyć ?
Wychodzę z Mazdy i widzę gwiazdy ;)
- Od: 19 wrz 2012, 17:56
- Auto: Mazda 323f 1.5 16v Lift , benzyna + gaz
1997 r
Podgrzewanie foteli 
No żeby zrobić podgrzewanie foteli potrzebujesz przede wszystkim podgrzewanych foteli
można też kupić maty grzewcze ale nie wiem jak to zamontować. Oprócz tego potrzebne ci będą jeszcze włączniki, trochę kabla, cierpliwości i pieniędzy 

Chyba, że masz ori podgrzewane fotele ale graniczy z cudem, podgrzewane wychodziły chyba w Lantis'ach i w wersji na Skandynawię. Masz wyprowadzone kostki do podłączenia, potrzebujesz maty grzewczej z termostatem (na allegro są już z włącznikami swoimi), ori włączniki (w miejsca tych zaślepek przy hamulcu ręcznym. Maty najlepiej włożyć pod poszycie fotela na gąbkę podłączyć i możesz cieszyć się ciepłym fotelem w zimę 
Słuchajcie, wpadłem na pomysł, żeby podpiąć sobie tam neony, bo obecnie mam wpięte w gniazdo zapalniczki.. gdzie szukać tej wtyczki? No i pytanie za 100pkt, ciężko dostać włączniki podgrzewanych foteli... więc zastanawiam się co gdybym po prostu zrobił stałe połączenie (tak jakby ZAWSZE włączony włącznik). Odłączałoby 12V po wyciągnięciu kluczyka? Tak jak w zapalniczce?
- Od: 18 cze 2012, 10:05
- Auto: Mazda 323F BA Z5 1.5 16V 95'
powinno to tak działać. można też dać zwykły włącznik (dopasujesz sobie coś z wyglądu) i przekaźnik samochodowy. koszt całości max. 10zł + trochę pracy żeby wstawić przycisk w oryginalne miejsce. zawsze będziesz mógł sobie wyłączyć światełka w trakcie jazdy.
Jak zamontujesz oryginalny przekaźnik w kostkę która jest obok prawej nogi pasażera bedziesz miał plus na kluczyk 
-
Lantis 89
Strona 1 z 1