piszcenie w okolicach rozrządu
Strona 1 z 1
Witam mam problem gdy sie auto rozgrzeje na biegu jałowym jest lekkie popiskiwanie w okolicach rozrzadu a kiedy wcisnę sprzęgło pisk się nasila i słychać jakby zmianę w pracy silnika nie wiemy co to jest skrzynię biegów wyciągnęliśmy i wszystko ze sprzęgłem wydaje się okey a najdziwniejsze jest to że te piski dochodzą gdzieś w okolicach rozrzadu lub paska wieloklinowego podczas wciśnięcia sprzęgła podejrzewamy że może coś z wałem korbowym proszę o pomoc
-
piotr123
Niedawno u kolegi w takiej samej madzi byly podobne objawy tylko na zimnym silniku. Mechanik mówił ze to może być padająca dwu masa. Oby u ciebie było co innego. Moze jakies rolki na paskach. Daj znać jak zdiagnozujesz co to?
- Od: 8 paź 2011, 23:04
- Auto: Mazda 6 2.0 GH diesel TS2 Estate 2008r
może to tzw pierścienie dystansowe wału głównego?
popatrz czy przy wciskaniu sprzęgła widać jak koło paska wieorowkowego to te osadzone na wale,
się przemieszcza osiowo..
E.
popatrz czy przy wciskaniu sprzęgła widać jak koło paska wieorowkowego to te osadzone na wale,
się przemieszcza osiowo..
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1