Mazda3 BK LF '05 Top Sport
ja motula swego czasu kupowałem tutaj: http://www.motul.krakow.pl/, ogólnie polecam, problemów z motulem od nich nigdy nie miałem 
5w40 coś za około 170-180 zł
Może by jakąś zniżkę wynegocjować
5w40 coś za około 170-180 zł
Zachęcamy do kontaktu kluby internetowe oraz stowarzyszenia. Z pewnością zaoferujemy Wam korzystne warunki zakupu produktów MOTUL.
Może by jakąś zniżkę wynegocjować
MOTUL 8100 ECO-NERGY 5W-30 5L 219,00zł brutto
no to ja dałem bez negocjacji 185 zł. , różnica akurat na filtr
no to ja dałem bez negocjacji 185 zł. , różnica akurat na filtr
http://pro-choice.pl/ śmiało możecie zamawiać u nich.
w szybkim zakręcie na nierównej drodze słyszę jakby jakiś pręt walił po podwoziu , stabilizator ?
Raczej nie pękł, nie słyszałem o takim przypadku. Zacząłbym od łączników i gum z tyłu 
jak dobrze kojarzę to zawieszenie nie może " zwisać " bo jest naprężone i trudno wyczaic co łomocze ?
No stabilizatory to trudny temat, na szczęście łączniki i gumy nie są bardzo drogie. Ja miałem podobnie jak Ty i na początku wymieniłem łączniki, pomogło ale nie w 100% więc musiałem jeszcze wymienić gumy.
okazało sie ,ze to obejma łączenia tłumika waliła o podwozie , gumki się naciągnęły i kłopot
zrobione 1100 km oleju tyle samo
zrobione 1100 km oleju tyle samo
tomek-waw napisał(a):No to na ciastko z kremem zarobiłeś
na jakąś tonę

Ciesze się, że posłuchałeś się nas i zmieniłeś olej przed remontem silnika, a nie po 
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
cbr napisał(a):Ciesze się, że posłuchałeś się nas i zmieniłeś olej przed remontem silnika, a nie po
Bo ... nie mogłem uwierzyć ,ze taka historia taki " olej " można trafić i takie będą skutki , całe szczęście chyba silnik się nie uszkodził .
Jeszcze raz wszystkim serdeczne dzięki za dobre podpowiedzi
marcin255 napisał(a):ze taka historia taki " olej " można trafić i takie będą skutki
Widać ten olej był tak "zmodyfikowany" że stracił swoje właściwości baaardzo szybko, stał się wodą i przelatywał do spalania stąd ubytki.
Ktoś jeszcze zauważył problemy po zakupie oleju w FOX?
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008