Baku86 napisał(a):radex i jakie odczucie jezeli chodzi o te swieczki? warto wydac ponad 50zl/szt czy lepiej standard bkr6e?
pozdrowienia
póki co spisują się dobrze, zapłon jest jak ta lala. ale jeszcze za wcześnie żeby je oceniać czy się opłaca je kupować bo przejechałem na nich dopiero jakieś 20tyś km.
wiem jedno. tych droższych NGK świec się nie opłaca.
Yogi300 napisał(a):Ja mam NGK Laser line irydowe do gazu po 65zł sztuka i wytrzymały 30 tys. -niecałe 2 lata
Na początku super równiutka praca ale teraz zaczynają szwankować obroty na jałowym więc będę zmianiał ale chyba na normalne NGK BKR6 których używałem w poprzednim autku i nie narzekałem a cena przystępna i można wymieniać choćby co pół roku
dokładnie. mi NGK te katalogowe pzfr6 czy jakoś tak (już nie pamiętam dokładnego modelu; ~60zł sztuka) też wytrzymały około 30tyś. km =
240zł / 30.000 kma zamienniki bkr6e wytrzymują w zależności od 10 do 15 tyś km. załóżmy że wymieniamy je co 10 tyś. km to =
110zł / 30.000 kmwychodzi 2 razy taniej tylko po prostu trzeba sobie częściej je wymienić, np podczas każdej wymiany oleju

Dominator w takim razie te świece które podałeś też warto stosować jako zaminniki.
ja te swoje denso vk16 kupilem z ciekawosci, ale jedno jest pewne... nie opłaca się ładować tych super hiper mega wypasionych świec po 60zł sztuka bo te tańsze przy częstszej wymianie wychodzą 2 razy taniej a i tak jedzie się dobrze.