Czołgi elitarne.....ma to sens? Czy lepiej jak najszybciej przeskakiwać na wyższy level? Wykorzystywać przyspieszone szkolenie czy sprzedawać i rozwiajać kolejne? Teraz jestem na 1-4 tierze
World of Tanks
Pytania nooba ciąg dalszy
Czołgi elitarne.....ma to sens? Czy lepiej jak najszybciej przeskakiwać na wyższy level? Wykorzystywać przyspieszone szkolenie czy sprzedawać i rozwiajać kolejne? Teraz jestem na 1-4 tierze
Elitarne najwięcej zarabiają. Przyśpieszone szkolenie, Tak-więcej zarabia wymaxowany czołg niż wyższy trierem podstawowy. Poza tym umiejętności załogi są tu atutem, te dodatkowe oczywiście.
Adamos napisał(a):Czołgi elitarne.....ma to sens? Czy lepiej jak najszybciej przeskakiwać na wyższy level?
Zależy....
z reguły lepiej robić elitarne jeśli np grasz różnymi czołgami w jednym drzewku. wtedy kupując nowy czołg okazuje się że niektóre moduły odkryłeś już wcześniej więc szybciej wbijesz te lepsze moduły.
ja ostatnio np po zakupie T21 okazało się że mam już w nim prawie wszystko odkryte bo przykładowo czołg T20 korzysta z prawie tych samych modułów. musiałem jedynie odkryć zawieszenie. a więc mam szybko i bezboleśnie wymaksowany czołg i teraz po prostu tylko zbieram expa na T71
jeśli nie rozwijasz całego drzewka a skupiesz się jedynie na jednej "gałęzi" warto sprawdzić po prostu z jakich modułów korzysta następny czołg, wtedy wiesz co warto odkryć a co nie...
są różne taktyki jak widzisz, wszystko zależy od tego jak grasz.
Adamos napisał(a):Wykorzystywać przyspieszone szkolenie czy sprzedawać i rozwiajać kolejne?
ja osobiście sprzedaje czołgi i przekwalifikowuje załogę jak je wymaksuje chyba że są to:
a) czołgi którymi fajnie mi się gra/zarabia
b) czołgi które są potrzebne na kompanie
wtedy zaznaczam przyśpieszone szkolenie żeby załoga na nich była jak najlepsza (wolnego expa raczej nie zbieram bo trzeba go wymieniać za golda).
a tu taki obrazek z ostatniego klanowego treningu, może komuś się spodoba

Dzięki za info
Jak na razie mam T1 Cunningham którym mi się fajnie gra
Staram się mieć czołgi każdej narodowości i rozwijać.
Ale jak sobie oglądam filmiki na YT jak kto ludziom łatwo idzie to się zastanawiam jak to możliwe
Jak na razie mam T1 Cunningham którym mi się fajnie gra
Ale jak sobie oglądam filmiki na YT jak kto ludziom łatwo idzie to się zastanawiam jak to możliwe
I ja kiedyś sie mocno zastanawiałem. Z czasem nabierzesz doświadczenia i Ty czasem ustrzelisz piątkę i będzie najlepszy w drużynie, która wygra szybko i sprawnie dzięki Twoim umiejętnościom i szybkiemu atakowi (jak ja nie lubię stania i czekania
).

Reklama WoTu zawitała i u nas na forum
nie wiem od kiedy ale dziś ją widziałem pierwszy raz na głównej stronie 
-
Pawciu
Za gold z allegro jest ban na konto do momentu wykupienia równowartości złota zakupionego z allegro
Czyli zapłacisz podwójnie – raz oszustowi z allegro, dwa za złoto do odblokowania konta
Czyli zapłacisz podwójnie – raz oszustowi z allegro, dwa za złoto do odblokowania konta
- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red
Adamos napisał(a):No to jak nauczę się dobrze grać to może kupie normalne.
A swoją droga.....jakie jest najlepsze forum WoT? By poczytać co warto, co nie warto...? Jak, gdzie, kiedy. Oczywiście PL.
oficjalne forum WOT. dział Polskie Forum:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php? ... kie-forum/
a tu znajdziesz dużo różnych modów i dodatków
http://forum.worldoftanks.eu/index.php? ... programow/
Logujesz sie nickiem i hasłem tym samym co w grze.
Adamos napisał(a):AMX 40 i M3 Lee....dlaczego ja to kupiłem
amx40, wooooooooooolne ale potem jest już lepiej
m3 lee, duzo osob go nie lubi. mi za to gralo sie nim fajnie. trzeba tylko dobrze wykorzystac jego potencjal, pamietaj ze to nie jest typowy czolg sredni, bardziej TD. dobre działo i jak bedziesz grał nim ostroznie to zobaczysz ze potrafi wiele zdzialac
co do golda najlepiej kupic przez strone WOTa placac przelewem, wychodzi korzystnie.