oczywiście jutro bo bedzie za pół ceny
World of Tanks
Adamos napisał(a):Ja sie nie dziwię, że mnie ludzie rozwalają jak są takie dodatki........ale golda nie kupieza drogie badziewie
noob

siatke, lornetke, skrzynke naprawczą też warto kupić bo od dziś są za pół ceny (nie gold!

Zwycięstwo!
Bitwa: Port 29 grudnia 2012 10:23:30
Czołg: IS-3
Doświadczenia: 8 925 (x5 za 1. zwyc. każdego dnia)
Kredytów: 54 519
Osiągnięcia w walce: Stalowa ściana, Snajper, Odznaka mistrzowska:I klasy
tak się gra
Bitwa: Port 29 grudnia 2012 10:23:30
Czołg: IS-3
Doświadczenia: 8 925 (x5 za 1. zwyc. każdego dnia)
Kredytów: 54 519
Osiągnięcia w walce: Stalowa ściana, Snajper, Odznaka mistrzowska:I klasy
tak się gra
- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red
Ta gra jest najlepszą grą 
Adamos a jak masz w magazynie jakies skrzynki coli itp. za bonusowe kody premium to sprzedaj wszystko(racje bojowie itd), zobaczysz ile kasy przyjdzie.
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Kraj to co lubisz, ja mam ruskie ciężkie, francuską arty, niemieckie i ruskie TD. Co Ci po dmg dużym, jak nie przebijesz pancerza? Patrz też na szybkostrzelność, czasem lepiej 5x50 niż raz 220
Wczoraj podkalibrowe w sporcie tylko rykoszety robiły :/ A każdy 4.8k kosztuje...
Adamos napisał(a):Co jest lepsze, średnia penetracja czy średnie uszkodzenia?
z reguły penetracja bo jesteś w stanie ugryźć lepsze czołgi.
ale są sytuacje kiedy penetracja ma mniejsze znaczenie tak jak w przypadku "trola" w KW2.
kiedy nie możesz przebić jakiegoś czołgu możesz spróbować załadować pocisk HE (odłamkowo-burzący) który mimo braku penetracji zadaje uszkodzenia ewentualnie droższa opcja czyli pociski podkalibrowe (gold
pamiętaj żeby strzelać w przeciwnika możliwie pod jak najbardziej kątem prostym (pocisk do pancerza), wtedy impet uderzenia jest większy i zmniejsza ryzyko rykoszetu.
z reguły przód i wieża czołgu są najbardziej opancerzone dlatego w bezpośrednim starciu nie oddawaj strzałów na chybił trafił lecz wyczekaj z oddaniem strzału jeśli znajdziesz się np z boku lub z tyłu wrogiego pojazdu. często warto najpierw unieruchomić przeciwnika zdejmując mu gąsienice.
jeśli jednak musisz strzelać w przeciwnika od przodu, staraj się celować dokładnie i trafiać w najsłabsze punkty, najczęściej są to: dolna płyta, odstający właz dowódcy na wieży, wszelkiego rodzaju okienka i wizjery widoczne z przodu czołgu.
czasem warto też strzelić przeciwnikowi prosto w lufę, istnieje wtedy możliwość że uszkodzimy jego działo.
Adamos napisał(a):W jaki kraj pochodzenia czołgów najlepiej iść?
to już zależy od Twoich preferencji, każdy czołg ma coś w sobie i jest na swój sposób fajny.
generalnie najlepiej chyba iść w stronę IS-7, po drodze masz IS-3 oraz KW-1S. wszystkie czołgi z powodzeniem wiodą prym na Kompaniach: Seniorskich, Mistrzowskich oraz Kadrowych i CW.
ja oprócz rusków mam dużo czołgów amerykańskich którymi gra się bardzo przyjemnie.
No powoli, bardzo powoli, odkrywam o co chodzi 
Francuzów nie lubię....to wiem.
Na razie mam 4 ruskie i chyba głownie na nich się skupie.
Lubie działa, które mają kilka strzałów przed przeładowaniem. To zawsze zmusza przeciwnika do reakcji i ew. wystawiam go komuś z temu. Do tego duża mobilność i można się bawić.
Lece znów pograć
Francuzów nie lubię....to wiem.
Na razie mam 4 ruskie i chyba głownie na nich się skupie.
Lubie działa, które mają kilka strzałów przed przeładowaniem. To zawsze zmusza przeciwnika do reakcji i ew. wystawiam go komuś z temu. Do tego duża mobilność i można się bawić.
Lece znów pograć
Już IS-8 obadany Teraz tylko kasę nazbierać na zakup 

jak pójdziesz w francuską artylerię to polubiszAdamos napisał(a):Francuzów nie lubię....to wiem.