cos duzo troche.postaram sie pojezdzic teraz ciut normalniej
i tak zbliza sie pierwszy przeglad gwarancyjny gazu.
w trasie przy predkosciach 110-120km/h wychodzi mi 10l gazu na 100km
www.mazdaspeed.pl
madziamadzia99 napisał(a):Witam to znowu ja. Wykreciłem wczoraj przepływomierz, był czysciutki, czujnik też. Rura dolotu co prawda jest już popękana na tej harmonijce, ale dziur nie ma, postaram się na dniach wymienić gumę. Filtr powietrza nie był bardzo czarny ale wymieniłem.
Ze spraw silnikowych pozostaje spore spalanie (teraz zapowiada się lepsza pogoda to auto nie będzie się męczyć jak przy -10)
Mocne szarpnięcie całego auta przy redukcji z 3 na 2 bieg. Nie wiem może to naturalne, że przy 60 km/h i około 2,5 tys obr na trójce tak zrywa przy redukcji na nizszy bieg? Nie pamietam żeby poprzedni samochód tak miał (kilka lat temu)
Czeste duszenie auta na minimalnych obrotach na jedynce. Jak jade po parkingu i musne gaz to szarpnie i zaraz przychamuje auto.
Reset komputera po wyciaganiu przeplywomierza nie wpłynął na zmianę pracy silnika.
Zabieram się do dalszego czytania a jak ktoś potrafi pomóc w tym temacie to bardzo prosze
Kolega wyżej niestety nigdy wskazowka nie dotknela czerwonego pola. Jezdzę mksymalnie do 4 tys obrotów. Zamulać to na pewno nie zamulam auta bo nie jeżdzę jak dziadek. Nie wiem w czym problem, bede starał się je po kolei usuwać.
jhucal napisał(a): Wyniki naszych spalań przecież też są obarczone różnymi czynnikami i też można powiedzieć, że są bez sensu, a jednak dużo osób je zamieszcza i czyta.
Tak samo podawanie wyników z komputera – górka, wiatr, inne czynniki wpływające na pomiar. Podając wyniki z dłuższego okresu błąd znacznie maleje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości