Mazdy MX oraz RX z całej Polski – Wiosenny zlot w Warszawie?

Postprzez ReServeD626 » 1 lut 2006, 00:09

<lol>
>>> pozdrowienia z syreniego grodu <<<
...serce bije w takt V-acht :)
Forumowicz

Od: 11 cze 2004, 20:25
Auto: A acht V acht

Postprzez tatian » 1 lut 2006, 01:24

Oczywiście masz rację DEVIL. Wystąpiła moja nadinterpretacja i przez nieuwagę zaliczyłem siódemkę Savanna do udawanych sportowców. Znam Savanna i jej wyczyny z lat 70-tych i 80-tych.
383 km/h mówi samo za siebie. Przepraszam ją.
„Zegar tyka. Wszystkich.”
Forumowicz

Od: 21 maja 2004, 23:18
Auto: Mazda SKY-G 2.0 (PE) 165 KM 6MT 2017 Sky Energy

Postprzez ReServeD626 » 1 lut 2006, 01:36

nadepnąłeś devilowi na czuły punkt – na jego miłość i chyba bez zaproszenia na piwo (w ramach przeprosin) sie nie obędzie :)
(nie chce nikogo urazić już w tym poście więc od razu mowie że moja wypowiedź to żart :P )
Forumowicz

Postprzez tatian » 2 lut 2006, 00:41

Informuję, ze wycofuję swoją propozycję organizacji spotkania "wybranych" modeli MAZD.
Było zbyt dużo emocji a za mało rozsądku. Szkoda.
Wszystkim, którzy chcieli wziążć udział należy się pare słów wyjaśnienia, podziękowanie za zgłoszenie i przede wszystkim przeprosiny za sprawiony zawód.
Rezygnuję, ponieważ temat zaczyna Was bardziej dzielić zamiast zbliżać. Istnienie w Klubie i spotykanie wzajemne, winno być zabawą a postrzegane jest (tu niespodzianka) jako rywalizacja wykreowana przez "perfidnych snobów". Nie czuję się takim.
Przeciwnicy takiej formy zlotu nie przekonali mnie – i przy tym zostanę. Żaden ich argument nie był wystarczająco uzasadniony, natomiast niewywoływane wyszły z zakamarków ukryte kompleksy (?). Niepotrzebnie, wszystkie MAZDY są piękne, Wasze też !!!
Argumentacja o rozbijaniu Klubu przez takie zloty jest śmieszna i pusta. Pomysł miał ideę absolutnie przeciwną. Dziwne, ze nikt nie dostrzega innych zjawisk, nie szuka przyczyn, przez które Klub się nie rozwija.
Forumowicz

Postprzez tatian » 2 lut 2006, 00:44

Proszę o zamknięcie tematu.

DEVIL odezwij się na PW jeżeli żądasz satysfakcji. Piwo niewykluczone.
Forumowicz

Postprzez Kubutek » 2 lut 2006, 00:54

Szkoda że tak wyszło :(
Taki zlocik byłby napewno miły dla oka :)
Jak pisałem wcześniej, nie mam naprawdę nic przeciwko a większość, która pisała że cos ma pisała to głównie w żartach, które niektórzy mogli odebrać obraźliwie...
Moim zdaniem nie rezygnuj zbyt wcześnie.

Sytuacja się powili wyklarowuje i myślę, że większość poprze Twój pomysł z tym "podziałem"...

Pozdrawiam,

Kuba
Obrazek 323F BA KL :)
Forumowicz

Od: 20 sie 2004, 11:51
Auto: Mazda 323F BA 2,5 V6 '95
Smart ForTwo 0,8 CDI '03
Mazda 6 GY 2.0 CITD '07
Mazda CX7 2.2 CITD '10

Postprzez marcinkosky » 2 lut 2006, 01:08

choc nie mam Mazdy ale za to jestem prawie na kazdym zlocie czy spocie w wawie, ale zabiore glos :] , ciekaw jestem jak by sie czuli posiadacze mx-ow czy rx-ow jakby ktos organizowal zlot czy nawet spot maly i napisal za mx-y i rx-y nie sa mile widziane :| , tez byscie sie nie cieszyli z tego powodu.
Moim zdaniem to nie jest jakis klub jednego modelu tylko calej marki i na zlot czy spot powinni miec wszyscy wstep!!!!!!!!!!

tatian a o ile cie dobrze kojarze to byles tylko i wylacznie na zlocie na NOWYM MIESCIE :| , na RYKACH cie nie bylo i nigdzie indziej a teraz wprowadzasz zament (bez urazy) wywyszszajac miedzyinnymi swoj model auta??
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez ReServeD626 » 2 lut 2006, 01:18

tatian napisał(a):niewywoływane wyszły z zakamarków ukryte kompleksy (?). Niepotrzebnie, wszystkie MAZDY są piękne, Wasze też !
Argumentacja o rozbijaniu Klubu przez takie zloty jest śmieszna i pusta. Pomysł miał ideę absolutnie przeciwną. Dziwne, ze nikt nie dostrzega innych zjawisk, nie szuka przyczyn, przez które Klub się nie rozwija.

jakie kompleksy człowieku :) wyluzuj i organizuj ten zlot
nie swiruj i naprawde damy sobie rade z naszymi kompleksami – róbcie zlot mxów i rxów a i tak pare ladniejszych 323 i 626 sie pojawi :)

Pozdrawiam
Zakompleksiony hahaha
Forumowicz

Postprzez ReServeD626 » 2 lut 2006, 01:29

marcinkosky napisał(a):choc nie mam Mazdy ale za to jestem prawie na kazdym zlocie czy spocie w wawie, ale zabiore glos :] , ciekaw jestem jak by sie czuli posiadacze mx-ow czy rx-ow jakby ktos organizowal zlot czy nawet spot maly i napisal za mx-y i rx-y nie sa mile widziane :| , tez byscie sie nie cieszyli z tego powodu.
Moim zdaniem to nie jest jakis klub jednego modelu tylko calej marki i na zlot czy spot powinni miec wszyscy wstep!!!!!!!!!!

tatian a o ile cie dobrze kojarze to byles tylko i wylacznie na zlocie na NOWYM MIESCIE :| , na RYKACH cie nie bylo i nigdzie indziej a teraz wprowadzasz zament (bez urazy) wywyszszajac miedzyinnymi swoj model auta??

troszke się zgodzę chociaż marcin mocno napisał ale pomyślcie co by było w klubie BMW gdyby zrobili zlot samych siódemek – przecież piątki i trójki by płakały :P
Forumowicz

Postprzez Globy » 2 lut 2006, 02:50

Ludziska drogie, ciszej – nie rozumiem, po coz ta frustracja :P Ryszard ma ciekawy pomysl i z pewnoscia chodzi mu tylko o promocje marki, a jednoczesnie Klubu. Najczesciej wlasnie na folderach/stronach oraz wszelakich innych srodkach promocji umieszcza sie modele z rodziny sportowych.

Z drugiej zas strony nalezy zrozumiec podejscie wlascicieli pozostalych modeli – czesto rodzinne niby Mazdy maja pod maska 140-170 koni mechanicznych. W sumie jest nas niewiele, a co mowic o dalszych podzialach... Dziwnie wygladalaby sytuacja, gdy w imprezie uczestniczy kilkanascie MX'ow i RX'ow, a reszta naszych cacek stoi pareset metrow dalej rozrzucona na innym parkingu.

Nie wiem, czy warto sie tak szybko poddawac (pamietaj Ryszardzie, ze dzieki Tobie udalo zorganizowac sie fajny zlot we wrzesniu ubieglego roku, a tez pierwsze rokowania nie byly pozytywne – potrzeba nutki przebicia i ryzyka). Niemniej nalezy z lekka przekalibrowac cala idee: pod szyldem spotkania wlascicieli wszystkich modeli Mazd/Klubu wypromowac szczegolna pozycje fizycznie oraz marketingowo wlasnie dla grupy MX/RX, zaproponowac konkretne warunki spotkania oraz zaprojektowac dodatkowe atrakcje tego zlotu dla osob, ktore przyjechalyby do stolicy z daleka.

Sami rowniez musimy pozytywnie podejsc do pomyslu spotkania – wspolnego, ale wyjatkowego. Auta o sportowej liniii zawsze (moze poza Xedosami :P skupiaja najwieksza uwage gosci zlotow i wierze, ze mozna to podkreslic jeszcze bardziej przez symbolike tego projektu, ktory jednak bedzie zlotem wszystkich Mazd.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Fiveopac » 2 lut 2006, 09:06

marcinkosky napisał(a):choc nie mam Mazdy ale za to jestem prawie na kazdym zlocie czy spocie w wawie, ale zabiore glos krzywy , ciekaw jestem jak by sie czuli posiadacze mx-ow czy rx-ow jakby ktos organizowal zlot czy nawet spot maly i napisal za mx-y i rx-y nie sa mile widziane ysz , tez byscie sie nie cieszyli z tego powodu.

Nie masz przypadkiem takiej mocno tłamszonej myśli ze obrociles kota ogonem? O czym ty piszesz?
Zrobicie jakis zlot dla wszystkich mazd w tym czasie??????? Nie ?? To co wam przeszkadza ze mx'y chca sie spotkac? Skad ta zawisc?

Nie halo jest tylko kilku osoba, reszta jest za. Szczegolnie bezposrednio zainteresowani... Ja chetnie przyjade.

Do wszystkich monco obruszonych idea spota mx/rx , kolejna okazja do foszenia : http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... highlight=
Dalej, zmiażdyć ich! Na pochybel! Bana mu! (do autora – to jest żart)

Edi: nikt, nigdzie, nikomu nie zabronil zeby przyjechaly inne mazdy....
Ostatnio edytowano 2 lut 2006, 09:37 przez Fiveopac, łącznie edytowano 1 raz
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez DEVIL » 2 lut 2006, 09:10

witam
Tatian nie zadam satysfakcji nie zyjemy w sredniowieczu ale uwazam ze ten spot powinien sie odbyc ludzie kochani ci co sie:obrazaja :ze ich nie chce sie zawolac na zlot bo maja inne mazdy niz mx i rx zastanowcie sie nad tym co robicie gdybym ja tak patrzyl to bym wogole nie jezdzil na zloty bo maja madzia jest w strasznym stanie szczegolnie teraz po wypadku a nie tak jak wasze ladne lsniace wypucowane a mimo to przyjezdzam i jeszcze nikt mi nie powiedzial ze mam szrota (chociaz na poczatku sie wstydzilem przyjezdzac)
uwazam ze zlot powinien sie odbyc pod szyldem Mazdaspeed ze szczegolnym naciskiem na modele sportowe ale bez dyskryminacji innych modeli (chociaz jak bylem po czesci na rydygiera to mnie pogonili w mazdzie bo to za stare) uwazam ze kazde Wasze autko ma swoj niepowtarzalny urok ostatnio jechalem pare kilometrow 121 kubutka i uwazam ze fantastyczne male miejskie autko ze :sportowa: dusza co udowodnil na 400m
jestem za tym aby ten spot sie odbyl niewazne kto go zorganizuje ale musi byc :kolejna okazja do pogadania posmiania sie i wypicia piwa
tego nigdy za malo
DEVIL
META SYSTEM – AUTOALARMY – GPS -KENWOOD MAGNAT AUDISON HERTZ – MONTAŻ , SPRZEDAŻ
696 442 463
RX 7 SA2 -było , 323 F BG 1992– jest , 626 Cronos 2.0 – jest
Chrysler leBaron 2,2 Tintercooler – jestPontiac TS 3,8 – jest
Forumowicz

Od: 23 mar 2005, 16:42
Auto: Citroen C5 ,Mazda 626GW 2,0FS było Pontiac TS3.8 , Chrysler leBaron2,2T intercooler , Mazda RX7 SA2

Postprzez marcinkosky » 2 lut 2006, 09:57

ReServeD626 napisał(a):troszke się zgodzę chociaż marcin mocno napisał ale pomyślcie co by było w klubie BMW gdyby zrobili zlot samych siódemek – przecież piątki i trójki by płakały

hahaha hahaha hahaha

Fiveopac napisał(a):Nie masz przypadkiem takiej mocno tłamszonej myśli ze obrociles kota ogonem? O czym ty piszesz?

pisze o tym ze KLUB to JEDNOSC, a z tego co tu widze probujecie sie jakos wodrebnic (sorry jesli kogos urazilem)
Forumowicz

Postprzez tomekrvf » 2 lut 2006, 11:00

Fajnie by wygladał zlot klubowych mazd 4WD :D Byłaby nas cała masa :)
Full Time 4WD
VTR 1000F
Forumowicz

Od: 9 gru 2003, 19:51
Auto: Galant 2.5V6
VTR1000F
Alfa 147

Postprzez brii » 2 lut 2006, 11:26

Nie rozumiem zamieszania – nikt nigdzie nie napisał, że inne modele nie są mile widziane :|
Nie wiem też co przeszkadza niektórym, że MX/RXy zbiorą się gdzieś?? Jak ktoś chce to i tak może przyjechać innym samochodem, nawet nie koniecznie Mazdą
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez Fiveopac » 2 lut 2006, 11:38

pisze o tym ze KLUB to JEDNOSC, a z tego co tu widze probujecie sie jakos wodrebnic (sorry jesli kogos urazilem)

Jakbys mogl to bys nas pewnie zbanowal? Szkoda ze nawet nie chcesz sie zapisac do klubu a juz rozsadzasz kto chce sie wyodrebnic i co kto moze robic....
Przeoczyłeś w moim poprzednim poscie, kolejni wywrotowcy: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... highlight= to juz jakas epidemia :D
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez marcinkosky » 2 lut 2006, 11:54

Fiveopac napisał(a):Jakbys mogl to bys nas pewnie zbanowal

jakos nie moge i nie chce nikogo zbanowac :]

Fiveopac napisał(a):Szkoda ze nawet nie chcesz sie zapisac do klubu

a po co mam sie zapisywac do klubu skoro mam auto innej marki, ale nie wykluczam zmiany auta (moze na Mazde i to nawet jakiegos mx-a :D )
Forumowicz

Postprzez Papajo » 2 lut 2006, 12:03

Uspokujcie się !! Po przeczytaniu calego watku sadze, ze nie ma sie o co "obrażac".
Tatian zrobil tylko jeden lekki "błąd" zakladając ten temat na "ogolnych" spotkaniach. Mogl tez wyraźnie napisać ze inni tez są mile widziani (ta kwestia została sprytnie przemilczana)
Five – zauważ, ze Kubutek sieknął tą propozycję w "swoim" dziale i pewnie dlatego nikt sie nie bulwersował.
Uwazam ze jak są chetni na spota to niech sie spotykają chociaż IMO mogliście to rozegrać nieco inaczej (bardziej dyplomatycznie ;) )
...nigdy nie zrezygnuję z marzeń...
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 wrz 2004, 15:45
Auto: był SR13 D-Spec, jest Sky R33 Type M Spec II

Postprzez marcinkosky » 2 lut 2006, 12:42

Papajo napisał(a):Uspokujcie się Po przeczytaniu calego watku sadze, ze nie ma sie o co "obrażac".
Tatian zrobil tylko jeden lekki "błąd" zakladając ten temat na "ogolnych" spotkaniach. Mogl tez wyraźnie napisać ze inni tez są mile widziani (ta kwestia została sprytnie przemilczana)
Five – zauważ, ze Kubutek sieknął tą propozycję w "swoim" dziale i pewnie dlatego nikt sie nie bulwersował.
Uwazam ze jak są chetni na spota to niech sie spotykają chociaż IMO mogliście to rozegrać nieco inaczej (bardziej dyplomatycznie )

dobrze gada :]
Forumowicz

Postprzez Fiveopac » 2 lut 2006, 12:46

Uwazam ze jak są chetni na spota to niech sie spotykają chociaż IMO mogliście to rozegrać nieco inaczej (bardziej dyplomatycznie oczko )

Wiem i co wiecej – pozwolilem sobie zażartowac.
A czemu spot mx/rx jest na glownym? Bo nie ma dzialu mx/rx :P hehehe
Ja mam podejscie takie, nie ma co nikomu zabraniac szczegolnie ze nie jest to zadna konkurencyjna impreza w stosunku do innej klubowej. Wiec o co tyle krzyku? Dojdzie to tego ze powstanie podziemie i zaproszenia na spotkanie mx bedize rozsylane na Pw z klauzula tajnosci hahaha
Peace!
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3