przez WORCIK » 22 gru 2012, 16:25
WITAM KOLEŻANKI I KOLEGÓW
Chciałbym złożyć wam
Najszczersze życzenia.
Pięknych i radosnych nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia,
Świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze,
Abyście znaleźli dużo kolorowych prezentów pod zieloną choinką,
Świąt które, dadzą wam ogrom radości i wypoczynku,
A co najważniejsze nadzieje na Nowy Rok,
Aby był dużo lepszy od obecnego.
Dopisano 22 gru 2012 15:26:
A teraz mogę podzielić się moimi wrażeniami z oględzin i jazdy nową MAZDA 6 2.0 SkyPASSION 165KM
1. Wygląd zewnętrzny kombi. Myślałem, że autko powal wyglądem zewnętrznym a tak się nie stało. Uważam, że osoba, która nie jest w temacie MAZDY nie zauważy , że jest to nowy model, jeśli autko zostanie postawione na parkingu. To jest oczywiście moje odczucie. Podobnie z frontu można napisać o sedanie. Liczyłem, że kształty będą bardziej zadziorne od poprzedniej 6 tak jak to miało miejsce z poprzednim modelem, który bardzo się wyróżniał od starego modelu.
2. Odczucia z jazdy. Super !
Autko mimo, że miało silni benzynowy zbierało się już przy 2500 obrotach. Trzymało się drogi w zakrętach pokonywanych szybko. Osobiście zastanawiam się czy przy wymianie mojej obecnej 6 na nową nie zamienię diesla na benzynke.
3. Wygląd wewnętrzny. Tu w przeciwieństwie do wyglądu zewnętrznego widać od razu kolosalne zmiany i różnice. Nowa 6 w środku wyładniała.
4. PLUSY to zastosowane silniki ( jechałem 2.0 benzyną SkyPASSION 165KM)
są super oraz wygląd wewnętrzny.
5. MINUSY to są moje odczucia.
– Podświetlenie deski z zegarami jest białe mi osobiście czerwone bardziej odpowiadało.
– W SEDANIE klapa bagażnika nie jest zamontowana na małych słowniczkach, które nie zabierają przestrzenie w bagażniku tylko na ogromnych zawiasach (np. jak w WW) , które wchodzą do środka bagażnika. To ogromna LIPA a było tak ładnie.
– Została przeniesiona dzwignia hamulca ręcznego od strony fotela pasażera do fotela kierowcy. Ja na początku nie mogłem się przyzwyczaić , że hamulec ręczny mam przy fotelu pasażera ale z biegiem czasu się przyzwyczaiłem i uważam , że rozwiązanie JAPOŃSKIE jest lepsze ponieważ nie ogranicza dostępu do schowków na napoje.
– NAJWIĘKSZYM MINUSEM WYKLUCZAJĄCYM ZAKUP NOWEJ MAZDY 6 w SEDANIE przez moją osobę jest brak możliwości zamontowania bagażnika dachowego (np. box na narty) uchwyty rowerowe jeszcze można zamontować na hak ale na narty już nie.
Mam nadzieje, że fachowcy z MAZDY także zwrócą na to uwagę i szybko zostanie to zmienione.
Więc przy decyzji o zakupie nowej Mazdy 6 w grę wchodzi tylko kombi .
Pozdrawiam
WORCIK