Mazda3 BK LF '05 Top Sport
Lecę sprawdzić garaż, czy to nie moje... 

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):Lecę sprawdzić garaż, czy to nie moje...
cholera po co ja płaciłem mogłem odwiedzic kolegę , nocą
marcin255 napisał(a):KMBak napisał(a):Lecę sprawdzić garaż, czy to nie moje...
cholera po co ja płaciłem mogłem odwiedzic kolegę , nocą
A swoją drogą, jestem ciekawy jak to będzie wyglądać... W końcu musimy jakiś mini spot zrobić.
-
KMBak napisał(a):W końcu musimy jakiś mini spot zrobić.
zdecydowanie
tomek-waw napisał(a):Podeślij go do mnie
Jest w drodze
marcin255 napisał(a):tomek-waw napisał(a):Podeślij go do mnie
Jest w drodze
A po drodze haczy o mój garaż...
-
KMBak napisał(a):A po drodze haczy o mój garaż...
sam podsunąłeś propozycję
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dziś odebrałem ory. uszczelkę pod klawiaturę jutro montaż , mam też Torque Pro i czekam na Elm 327 , będzie zabawa 
madozi napisał(a): mnie świeca przypocona była druga od lewej
tak samo
marcin255 napisał(a):madozi napisał(a): mnie świeca przypocona była druga od lewej
tak samo
same świece były ok,tylko właśnie uszczelka puszczała w tym miejscu i troszke oleju było wokoło świecy po wyjęciu cewki,troszeczke spartolili to według mnie za mało miejsc dociągnięcia klawiatury zwłaszcza właśnie w tym miejscu napewno wiesz o czym mówie,oddałeś już autko do roboty czy szukasz alternatywy jeszcze
madozi napisał(a):oddałeś już autko do roboty czy szukasz alternatywy jeszcze
umówiony jestem na 6.01 , jaka alternatywa ? Nie mam pojęcia co by mogło pomóc bez naprawy mechanicznej
marcin255 napisał(a):jaka alternatywa ? Nie mam pojęcia co by mogło pomóc bez naprawy mechanicznej
tak pytam bo różnie ci tam doradzali,kurcze szkoda że taki zonk,i w jakich kosztach ma sięto wszystko zamknąć na gotowo
ps.autkiem jeżdzisz czy oszczędzasz już je
Ciekaw jestem jak wyglądają cylindry, trzymam kciuki aby był ok, doł od razu też robisz ? Pierścienie itd?
Ja bym robił chyba...
Ja bym robił chyba...
jak okaże się ,że uszkodzenie jest na " górze " dół zostawiam spoko ale jeśli góra jest ok to dół i tak trzeba robić
Dopisano czwartek, 20 grudnia 2012, 12:26:
dożynam watahę
Dopisano czwartek, 20 grudnia 2012, 18:15:
Jednak po rozmowie z Wojtkiem postanowiłem wypłukać silnik i zalać Eco-nergy 5w30 a nuż się uda
Dopisano czwartek, 20 grudnia 2012, 12:26:
madozi napisał(a):ps.autkiem jeżdzisz czy oszczędzasz już je
dożynam watahę
Dopisano czwartek, 20 grudnia 2012, 18:15:
Jednak po rozmowie z Wojtkiem postanowiłem wypłukać silnik i zalać Eco-nergy 5w30 a nuż się uda
Aż dziw bierze, że tak w krótkim czasie dopadło to Twoją jednostkę. Z tego co pamiętam, to nie dawno byłeś na hamowni i twój silnik wypadł nadwyraz zdrowo, moc powyżej serii itp.
Jestem bardzo ciekaw co ostatecznie przyczyniło się do twoich problemów. Miejmy nadzieję, że nie będzie tak źle jak mówicie.
Jestem bardzo ciekaw co ostatecznie przyczyniło się do twoich problemów. Miejmy nadzieję, że nie będzie tak źle jak mówicie.
Nuno
Nuno napisał(a):Z tego co pamiętam, to nie dawno byłeś na hamowni i twój silnik wypadł nadwyraz zdrowo
to było już niby na tych problemach , dzis odciągnąłem trochę tego oleju konsystencją bardziej mu do wody niż oleju i był zimny silnik a ciepło nie jest
edit. teraz jeszcze raz poszedłem troch odciągnąć na zew. – 2.5 *C i co ciekawe zeszłego roku jak za dużo wlałem oleju jesienią takim zestawem -strzykawka 50 ml i wężyk od kroplówki ledwo zimny olej mogłem odciągnąć , teraz strzykawka 20 ml i taki sam wężyk i idzie jak woda , z chęcią bym to komuś dał do analizy
"
Olej wymieniony Motul Eco-nergy , płukanka silnika Motul , filtr Knecht i .... czekam co będzie .
Silnik chodzi bardziej gładko i co dziwne nie dymi na biało ale to chyba nie z tym związane
ps. to co zlałem z silnika to jakiś syf totalny jak woda , porównałem ze zużytym Castrolem Magnatec 5W30 i to jakas masakra ta " Dexelia
Silnik chodzi bardziej gładko i co dziwne nie dymi na biało ale to chyba nie z tym związane
ps. to co zlałem z silnika to jakiś syf totalny jak woda , porównałem ze zużytym Castrolem Magnatec 5W30 i to jakas masakra ta " Dexelia