[SKRADZIONO] Mazda CX-7 2.3 Sport 2010, czerwona
Dzięki wszystkim za wyrazy współczucia
Może faktycznie nie warto ładować GPS'a, ale słyszałem też nie jedną historię gdy właśnie dzięki niemu samochód został odnaleziony. Poza kosztem instalacji 70zł za monitorowanie jest do przełknięcia.
Nie moge się złapać szefa ochrony Blue City, o ile w ogole maja jeszcze nagrania z piątku.
Pewnie policja się nie pofatygowała po te nagrania.

Może faktycznie nie warto ładować GPS'a, ale słyszałem też nie jedną historię gdy właśnie dzięki niemu samochód został odnaleziony. Poza kosztem instalacji 70zł za monitorowanie jest do przełknięcia.
Nie moge się złapać szefa ochrony Blue City, o ile w ogole maja jeszcze nagrania z piątku.
Szczerze współczuję, jeśli tylko zauważę takie autko to zwrócę dokładnie uwagę na nie i dam znać.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Nie ważne ile masz tylko ważne ile znaczysz...
- Od: 5 gru 2012, 23:40
- Auto: model: Mazda 323F BA 98r
silnik: DOHC 1.5 benzyna.
Charakterystyczny jest też wlot powietrza – kratka przy lampie przeciwmgłowej jest z diesla. W benzynie normalnie jest pełna zaślepka. Tam idzie rura do AirBox'a
Ale co zrobić, albo juz rozkręcają na części łotry, albo wywieźli gdzieś do ruskich.
Mike54 napisał(a):Nie moge się złapać szefa ochrony Blue City
Jaki jest tego powod? Nieuchwytny jest szefunio czy też terminy spotkań nie mogą się zgrać? Trochę dziwne. Chyba nie chcesz powiedzieć, że robią jakieś problemy?
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
widmo82 napisał(a):Mike54 napisał(a):Nie moge się złapać szefa ochrony Blue City
Jaki jest tego powod? Nieuchwytny jest szefunio czy też terminy spotkań nie mogą się zgrać? Trochę dziwne. Chyba nie chcesz powiedzieć, że robią jakieś problemy?
A może jest w zmowie ze złodziejami?
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Nie wiem czy aż tak, może się za mało starałem
Ale babka z biura bardzo uprzejma, tylko Pana J. nigdy nie ma, zawsze już wyszedł, będzie za godzinę itp. A tylko z nim można rozmawiać o udostępnieniu nagrań.
Chyba, że policja już to zrobiła.
Ja czekam na zamknięcie sprawy na policji, wypłatę AC i nowy leasing.....
Na marginesie – strasznie szkoda, że nowej 6-ki nie zrobili z AWD! Te silniki też nie jakieś super mocarne – max 190KM? Ale wygląda pieknie – siedziałem dzisiaj czerwonej
Chyba, że policja już to zrobiła.
Ja czekam na zamknięcie sprawy na policji, wypłatę AC i nowy leasing.....
Na marginesie – strasznie szkoda, że nowej 6-ki nie zrobili z AWD! Te silniki też nie jakieś super mocarne – max 190KM? Ale wygląda pieknie – siedziałem dzisiaj czerwonej
Teraz pozostaje życzyć uczciwej wypłaty z AC 
Mike54 napisał(a):strasznie szkoda, że nowej 6-ki nie zrobili z AWD
Będzie na 99.9(9) procent. Pytanie tylko, czy dotrze w takiej konfiguracji do prawostronnej Europy...?
the right man in the wrong place...
Mike54 napisał(a):Dzięki wszystkim za wyrazy współczucia![]()
Polecam alarm z firmy Ster tutaj link do ich strony. Na uwagę zasługuje lokalizacja GSM w połączeniu z bezpłatną usługą "Gdzie jest dziecko". Za najbardziej precyzyjne uchodzą nadajniki dawnej Ery. Alarm generuje codzienne raporty. Oczywiście od razu dostajesz informację na swoją komórkę o wzbudzeniu alarmu. Możesz także zadzwonić do swojego alarmu i słuchać co dzieje się we wnętrzu auta. Mało tego usługa GJD daje możliwość generowania powiadomienia w przypadku opuszczenia przez samochód konkretnej strefy (to w przypadku gdyby auto transportowali lawetą nie wzbudzając wcześniej alarmu). Koszt w zasadzie żaden bo jedno doładowanie karty bazy w samochodzie za 50 zł wystarcza na rok i dłużej (w zależności od taryfy za sms). Koszt alarmu to około 600 zł z monitoringiem GSM. Ciut drożej wychodzi z GPS ale tu może być aktualna kwestia tego zagłuszenia. W GSM zagłuszenie to grubsza sprawa (w mojej ocenie).
Ponadto warto zerknąć na takie zabezpieczenie.
Mike54 napisał(a):Nie moge się złapać szefa ochrony Blue City, o ile w ogole maja jeszcze nagrania z piątku.
Mała sznasa, lecz spróbować warto. Ja pracuję w sklepie wielkopowierzchniowym i zapis odbywa się automatycznie. Niemniej jednak po 72h jest nadpisywany nowym.
- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
koledzy cały czas piszecie o sprzętach działających w sieci gsm – czy to będzie monitoring gsp czy alarm z powiadomieniem przez sieć gsm – to nie przejdzie – tylko w przypadku prawdziwego amatora, który bardziej specjalizuje się w seicento bo tylko to umie odpalić.
jeżeli miałbym coś takiego zakładać to np alarm samochodowy dodatkowy – najlepiej cichy (nie dający o sobie znać początkowo), który łączy się radiowo do 1000-1500 z pilotem i informuje o stanie układu.
Ewentualnie właśnie jakieś rozwiązanie z firm ochroniarskich – ale pracujące w ich częstotliwości radiowej a nie gsm (tylko to nie jest takie proste technicznie – bo nie wszędzie jest zasięg) – ale jest to lepsze i pewniejsze.
Odnośnie nagrań z monitoringu (pracuje w tym jakieś 6 lat). Ciężko mi uwierzyć, że nagrania trzymają tylko 3 dni – wynikałoby z tego, że albo mają bardzo stary sprzęt z małym dyskiem twardym albo mają super nowoczesny i założyli tylko jeden dysk zamiast np 5-8 sztuk. Jak startuje do przetargów, to przeważnie podstawą jest informacja o tym ile TYGODNI ma być zapis wstecz – przeważnie 3-4 tygodnie.
Nagrań moim zdaniem autor wątku nie dostanie – ale może okazać się, że kierownik to równy gość i spokojnie je pokaże a jak jest jeszcze równiejszy to i po cichu je da.
no i na przyszłość podstawa – jedno, dwa własne, proste i dobrze przemyślane odcięcia zapłonu + ew alarm udarowy (wyje przy wciąganiu na lawetę) i będzie ok
jeżeli miałbym coś takiego zakładać to np alarm samochodowy dodatkowy – najlepiej cichy (nie dający o sobie znać początkowo), który łączy się radiowo do 1000-1500 z pilotem i informuje o stanie układu.
Ewentualnie właśnie jakieś rozwiązanie z firm ochroniarskich – ale pracujące w ich częstotliwości radiowej a nie gsm (tylko to nie jest takie proste technicznie – bo nie wszędzie jest zasięg) – ale jest to lepsze i pewniejsze.
Odnośnie nagrań z monitoringu (pracuje w tym jakieś 6 lat). Ciężko mi uwierzyć, że nagrania trzymają tylko 3 dni – wynikałoby z tego, że albo mają bardzo stary sprzęt z małym dyskiem twardym albo mają super nowoczesny i założyli tylko jeden dysk zamiast np 5-8 sztuk. Jak startuje do przetargów, to przeważnie podstawą jest informacja o tym ile TYGODNI ma być zapis wstecz – przeważnie 3-4 tygodnie.
Nagrań moim zdaniem autor wątku nie dostanie – ale może okazać się, że kierownik to równy gość i spokojnie je pokaże a jak jest jeszcze równiejszy to i po cichu je da.
no i na przyszłość podstawa – jedno, dwa własne, proste i dobrze przemyślane odcięcia zapłonu + ew alarm udarowy (wyje przy wciąganiu na lawetę) i będzie ok
- Od: 13 kwi 2011, 10:12
- Auto: ford cmax
Spróbuj poszukać tam gdzie często bywałes chamy musieli mieć na oku twoje Autko być może wiedzieli jakie modyfikacje miałeś zrobione i to ich może skusilo
Szczerze współczuje naprawdę fajna Mazdzinka
Szczerze współczuje naprawdę fajna Mazdzinka
- Od: 4 paź 2012, 11:33
- Auto: Mazda rx8 2005r
231KM biała perła kameleon
taki element wraz u ukrytym wyłącznikim zapłonu miesza zawsze szyki złodziejom
i to nieźle
swego czasu audi mi wypchali z posesji teściów na dolnym Sląsku, po tym jak wymontowali kpl. bramę
i pchali auto tak zawzięcie, że powciskali klape bagażnika,potem pomęczyli intensywnie stacyjkę tak na maxa i tak nie odjechali
no a złodziejom życze tego co właściciel utraconego auta i ogromu stresu przy kradzieżach...

pozdr.
E
i to nieźle
swego czasu audi mi wypchali z posesji teściów na dolnym Sląsku, po tym jak wymontowali kpl. bramę
i pchali auto tak zawzięcie, że powciskali klape bagażnika,potem pomęczyli intensywnie stacyjkę tak na maxa i tak nie odjechali
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
no a złodziejom życze tego co właściciel utraconego auta i ogromu stresu przy kradzieżach...

pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
W Warszawie i nie tylko, jest możliwość podłączenia urządzenia z powiadomieniem GSM oraz GPS w cenie ok. 900 zł netto i abonament na 3 lata ok. 60/netto/m-c
Współczuję tragedii, bo chyba tak to można określić.
tomek-waw napisał(a):W Warszawie i nie tylko, jest możliwość podłączenia urządzenia z powiadomieniem GSM oraz GPS w cenie ok. 900 zł netto i abonament na 3 lata ok. 60/netto/m-c
fachowcy takie ustrojstwa zagluszaja i dosc skutecznie, do momentu kiedy uznaja, ze jest "bezpiecznie"
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Do czego to doszło że już nawet Mazdy kradną ehh świat schodzi na psy, nie pozostaje ci nic innego jak oglądać wszystkie możliwe portale aukcyjne i ogłoszeniowe i sprawdzać czy nie ma gdzieś twoich części które pewnie za szybko się nie pojawią, będą czekać aż sprawa ucichnie chyba że są na tyle głupi że od razu zaczną wystawiać, na niebieskich bym nie liczył bo oni tylko potrafią fotoradary ustawiać 
[url]www.atlanie.pl[/url]
- Od: 29 paź 2009, 09:24
- Auto: MAZDA MX3 1.8 V6 92r./Xedos 9 2.5 V6 95r./Mazda 323 BJ 99r./Mazda 626 1.8
moze warto wszedzie gdzie sie da wstawic ogloszenia szczegolnie w rubrykach auto/moto z fotkami i opisem o zdarzeniu, na pewno wieksze grono to zobaczy co utrudni sprzedaz auto w jakiejkolwiek postaci..
pozdr.
E
pozdr.
E
Ostatnio edytowano 20 gru 2012, 12:17 przez Enduro, łącznie edytowano 1 raz