Witam,
Mam problem z podłokietnikiem kierowcy, mianowicie chodzi o to że jest on bardzo luźny. Jest to przeszkadzające i irytujące, bo podczas hamowania podłokietnik opada i uniemożliwia szybką zmianę biegów w czasie jazdy po mieście.
Czy posiada on jakąś regulację siły naciągu opadania lub coś z tego rodzaju?
Ewentualnie jak go się rozbiera to sam pokombinuję z jego usztywnieniem albo mocniejszą blokadą w pozycji pionowej.
.Pozdrawiam
.Tomasz
Podłokietnik – regulacja – luzy (rozwiązany)
Strona 1 z 1
W końcu pojawiło się 5minut czasu wolnego i udało się z tym "powalczyć".
W zasadzie, nie ma tam nic do robienia.
Dla potomności: co należy...
Zdjąć dekielek, albo śrubokrętem podważyć skrzydełka dekielka albo ręcznie przesunąć go w jedną stronę (przód, tył). Ja siedząc na tylnej kanapie, przy rozłożonym (w pozycji poziomej) podłokietniku przesunąłem bez śrubokręta dekielek w tył i zwolniło się jedno skrzydełko, później to już samo wyszło. Pod dekielkiem mamy tylko do dokręcenia jedną nakrętkę (klucz 13) i po robocie.
Niżej fotki (niestety z komórki) obrazujące co nieco podłokietnika.
Pozdrawiam
W zasadzie, nie ma tam nic do robienia.
Dla potomności: co należy...
Zdjąć dekielek, albo śrubokrętem podważyć skrzydełka dekielka albo ręcznie przesunąć go w jedną stronę (przód, tył). Ja siedząc na tylnej kanapie, przy rozłożonym (w pozycji poziomej) podłokietniku przesunąłem bez śrubokręta dekielek w tył i zwolniło się jedno skrzydełko, później to już samo wyszło. Pod dekielkiem mamy tylko do dokręcenia jedną nakrętkę (klucz 13) i po robocie.
Niżej fotki (niestety z komórki) obrazujące co nieco podłokietnika.
Pozdrawiam
- Od: 23 kwi 2012, 22:16
- Auto: Premacy 2003r 2,0 DiTD 101 KM
Strona 1 z 1