Mazda6 GY RF-5C '05 MZR-CD – BlueNight
Odnośnie zderzaka to mi nie zależy, bo nie płace, podciągnięte jest to pod całość, bo zderzak tak czy inaczej musieli zdjąć, a za lakier więcej brać nie będą.
A konserwacja nie wiem dokładnie ile. Ktoś rzucił hasłem ok. 1000 PLN łącznie z wypełnieniem progów itd. Ponoć na jakieś 5 lat ma wystarczyć. Zobaczymy na ile to będzie prawdą, a jak konserwacja będzie gotowa to mogę podać konkretną sumę.
A konserwacja nie wiem dokładnie ile. Ktoś rzucił hasłem ok. 1000 PLN łącznie z wypełnieniem progów itd. Ponoć na jakieś 5 lat ma wystarczyć. Zobaczymy na ile to będzie prawdą, a jak konserwacja będzie gotowa to mogę podać konkretną sumę.

To jak będziesz coś wiedział to daj znać
- Od: 5 lut 2012, 23:26
- Auto: Mazda 6 2.0 136km 2003
Samochód wstępnie ma być do odbioru do końca przyszłego tygodnia.

Mandey napisał(a):Ponoć na jakieś 5 lat ma wystarczyć.
czytałem jakiś artykuł w prasie motoryzacyjnej, gdzie określili "żywotność" takiej konserwacji na ok. 2 lata...
A jakie jest Twoje zdanie na ten temat? Opłaca się takie coś? Może coś innego?

Mandey napisał(a):A jakie jest Twoje zdanie na ten temat? Opłaca się takie coś?
wszystko co przedłuży, albo w jakiś sposób odsunie w czasie zżeranie blach przez rudą jest na pewno dobrym pomysłem(tym bardziej, że jakość blach w naszych M6 pozostawia wiele do życzenia – wiem, że mówimy o podwoziu

dobrzyn22 napisał(a):Mandey napisał(a):Ponoć na jakieś 5 lat ma wystarczyć.
czytałem jakiś artykuł w prasie motoryzacyjnej, gdzie określili "żywotność" takiej konserwacji na ok. 2 lata...
I tej drugiej opcji jest chyba bliżej do prawdy. Oczywiście, w niektórych miejscach ochrona pozostanie może i przez 5 lat, ale całościowo powłoka tyle nie wytrzyma. Chyba, że przez 5 lat nie będzie zimy
kondzio-2005 napisał(a):Orientujesz się ile taka operacja kosztuję?
Ja płaciłem w zeszłym roku ok. 450zł, jak dobrze pamiętam.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
W okolicach Warszawy pewnie z 300% drożej ...
Dopisano 25 lis 2012, 21:08:
Dopisano 25 lis 2012, 21:08:
- Od: 5 lut 2012, 23:26
- Auto: Mazda 6 2.0 136km 2003
Dowiem się jeszcze odnośnie ceny. Czy będzie robione jeszcze się okaże, bo ostatnio jakieś myśli chodzą odnośnie Madzi w poliftowej wersji...

I nareszcie, po trzech tygodniach oczekiwania Madzia z powrotem w domu 
Został zrobiony przedni zderzak, wyczyszczone tylne błotniki, wstawione zamienniki przednich błotników, czyszczone i spawane progi i wszystko pomalowane, Łącznie z czujnikami, nareszcie
Po powrocie do domu zaraz zmiana na zimowe buciki
Jeszcze w tym tygodniu Madzia zostanie oddana pod skrzydła pana od pasty i polerki. Także nowy lakier będzie w miarę bezpieczny na zimę

Został zrobiony przedni zderzak, wyczyszczone tylne błotniki, wstawione zamienniki przednich błotników, czyszczone i spawane progi i wszystko pomalowane, Łącznie z czujnikami, nareszcie
Po powrocie do domu zaraz zmiana na zimowe buciki
Jeszcze w tym tygodniu Madzia zostanie oddana pod skrzydła pana od pasty i polerki. Także nowy lakier będzie w miarę bezpieczny na zimę

W mojej jak na razie tylko delikatnie w niektórych miejscach się pojawia. Latem czyściłem podwozie i czyściłem co się dało z rudej, także na tą chwile nie jest źle.

Nareszcie wygląda tak jak powinna... (w końcu czujniki pomalowane ;-D)
- Od: 20 lip 2012, 11:57
- Auto: MAZDA 6 2.0 136KM 2003r
Mandey napisał(a):Po powrocie do domu zaraz zmiana na zimowe buciki
A te buciki to z futerkiem są?
- Od: 21 mar 2012, 10:17
- Auto: Mazda 6 2.0 141KM Exclusive Hatchback 2003
Cieplutkie, zabezpieczone przed morzami i twardnieniem