Witam
piszę z zapytaniem takim:
Mianowicie, przy okazji diagnostyki samochodu (zapala się kontrolka CE ale to juz inna historia) w ASO, poprosiłam o wymianę zakupionych tam wycieraczek przedniej szyby. Niestety w trakcie wymiany pękła im szyba.
Pytanie:
Co w takiej sytuacji?
Czy jakiś protokół powinnam wziąć od nich?
Jakieś zaświadczenie? jest jakaś procedura? jakaś faktura?
może ktoś wie?
byłabym wdzięczna – nie chcę mieć potem problemów ze źle wymienioną szybą (powinni wymienić szybę w czujnikiem deszcze).
pozdrawiam
Przy wymianie wycieraczek w ASO pękła szyba
Strona 1 z 1
Skoro masz pękniętą szybę to myślę że nie powinnaś w ogóle wyjeżdżać z ASO, bo drogówka może wlepić mandat i zabrać dowód jak zauważy. Ja bym w takiej sytuacji zrobił awanturę i kazał wymieniać im szybę na nową na ich koszt w mojej obecności! Co za ślumoki żeby rozbić szybę podczas wymiany wycieraczek...
Prosta zasada, że gdy oddajesz auto, lub inny przedmiot specjaliście, to on już odpowiada za wszelkie awarie, usterki, uszkodzenia zrobione z jego winy, podczas naprawy lub przeglądu, konserwacji.
Prosta zasada, że gdy oddajesz auto, lub inny przedmiot specjaliście, to on już odpowiada za wszelkie awarie, usterki, uszkodzenia zrobione z jego winy, podczas naprawy lub przeglądu, konserwacji.
samochód został w ASO, nie wiem tylko co w takich sytuacjach się robi już po aby nie okazało się że coś zostało pominięte przeze mnie a oni mi nie powiedzieli.... nigdy nie byłam w takiej sytuacji....
dzięki Iwon za odp.
dzięki Iwon za odp.
- Od: 5 lis 2012, 21:23
- Auto: mazda 3 2.0 sedan 2004
vinimarini napisał(a):Co w takiej sytuacji?
Z twojego punktu widzenia nic sie nie stało bo żądasz aby auto było w takim stanie jak przyjechało. Pęknięta szyba – nie odbieram auta a oni mają wymienic na oryginalną. Prawdopodobnie przy podniesionych wycieraczkach a raczej samych ramionach bez gum ktoś ich nie zauważył i podniósł maskę auta. Ramiona popchnięte strzeliły w szybe i gotowe. Zdarza się.
Przez miasto jak samoloteeeeeeem...
vinimarini napisał(a):Co w takiej sytuacji?
Powinnaś uzgodnić z osobą z ASO która może podjąć decyzcję:
a) wymianę szyby na nową
lub w przypadku kiedy nie będą chcieli
b) poprosić o protokół zdarzenia oraz dane ich polisy ubezpieczeniowej (dla stacji), zgłaszasz takie zdarzenia u swojego ubezpieczyciela (z AC) z regresem podając dane ubezpieczyciela stacji. ASO powinno być od tego typu sytucji ubezpieczone.
Na wszelki wypadek niezależnie od zakonczenia sprawy popros o dokument zadarzenia, potwierdzenie wymainy szyby w wyniku zdarzenia itp. Powinnaś mieć to na piśmie.
Jeśli będziesz miała z tym problem, pójdź wyżej do przedstawicielstwa marki.
Nie daj się odparwać bez uzgodnień na piśmie (nie Ty jesteś winna).
Powodzenia
- Od: 1 maja 2011, 23:19
- Auto: Mazda 3 BK Z6 hb '07
i pamiętaj jeśli miałaś czujnik deszczu i światła to muszą Ci to zamontować na nowo i ma działać.
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Przenoszę do działu ogólnego. Moim zdaniem ASO na własny koszt musi wymienić szybę na nową.
radzi89 napisał(a):Moim zdaniem ASO na własny koszt musi wymienić szybę na nową.
bez żadnego ale,dlaczego klient ma odpowiadać za nieudolność pracowników aso,dla mnie powinni poinformować tylko,że zdarzyło się to a to z naszej winy,autko odbierze pani w pełni sprawne po usunięciu zaistniałej szkody spowodowanej przez nasz serwis i koniec
Weź od nich papier żeby było napisane co się stało. Bo potem ktoś Ci powie przy sprzedaży, że bita bo szyba wymieniona..

Tutaj z całą pewnością Ty jesteś poszkodowana i każda taka sprawa kończąca się w sądzie będzie wygrana właśnie przez Ciebie. Daj znać jak ostatecznie zakończyła się ta sprawa.
-
Hq-Aero-Dynamic_pl
Strona 1 z 1