No i jak mówili tak zrobiłem. Piasta prawa okazała się strzałem w przysłowiowy bull's-eye
Drgania wyeliminowane
Poszukiwania zajęły 1 rok i 4 miesiące i doprowadziły do anoreksji moją świnkę skarbonkę.
Zestaw naprawczy wyglądał następująco:

Zdecydowałem się na zakup oryginalnej piasty bo zamiennika nie uświadczy. Kupiłem tez łożysko chociaż było nieuszkodzone bo! – i tu hint dla chcących wymieniać samą piastę – nie ma takiej opcji żeby nie uszkodzić łożyska ściągając go z piasty. Moje się rozsypało więc jak ktoś ma do wymiany samo łożysko to w wersji po lifcie oczywiście da się to zrobić, jeśli natomiast ma do wymiany piastę to niestety trzeba kupić z łożyskiem. W moim przypadku wybór padł na sprawdzone KOYO ukryte cichaczem w pudełku KANACO (230zł, oryginał 450zł wiec warto było). Druga uwaga dla wymieniających piasty: czujnik ABS – uwierzcie mi lepiej kupić. Korozja plus dosyć ciasne spasowanie zabrały bardzo dużo czasu żeby go wydłubać ze starej piasty. Ledwo wylazł w nienaruszonym stanie i mam nadzieje ze się nie rozsypie po tej operacji – z perspektywy czasu gdybym wiedział ile czasu i energii to pochłonie to kupił bym nowy i miał to gdzieś.
Przy okazji wymieniłem też przednie tarcze hamulcowe – wymiana jednej strony była za darmo bo i tak wszystko było ściągnięte (no i tu 70zł zostało w kieszeni)
Pierwotnie plan był na zestaw EBC ale czas oczekiwania sprawił że wybrałem najlepszy wg mnie dostępny zamiennik czyli TRW. Klocki planowałem Ferodo ale problemy z dostępnością sprawiły że wybrałem zestaw z tym samym logo. Zresztą klocki to drobny wydatek i moze na lato zmienię na mniej pylące. A póki co zestaw działa super – nie piszczy, hamuje jak stock wiec wybór był trafny mechanicznie i ekonomicznie. Na deser ustawiłem zbieżność. To tyle tego wątku bo męczący mnie problem został w końcu rozwiązany z czego cieszę się na maxa
Aaa i ostatnia rada na przyszłość – polecam kupić pełne AC z pakietem warsztatowym. Teraz już wiem ze następnym razem jak przywalę w dziurę to dzwonie na policje, zgłaszam i niech sobie ASO wymienia pół auta. Wychodzi na to samo bo to co zaoszczędziłem kupując samo minicasco to przez dwa lata wydałem na części i mechaników

Przez miasto jak samoloteeeeeeem...