odpowiem sobie sam ( po konsultacji z gościem od akumulatorów

)
biegunowość "stwierdza się" ustawiając (patrząc na

) akumulator przodem do siebie – przód jest tam, gdzie końcówki biegunów(one chyba nie mają profesjonalnej nazwy

) są bliżej szerszej jego części(wiem -trochę łopatologiczne wyjaśnienie). Wtedy patrzymy, gdzie jest +. U nas w M6( a przynajmniej u mnie

) + jest po prawej stronie, czyli szukamy aku z oznaczeniem P+.
amen.
PS. kolega
mdalke dobrze podpowiedział
PS.2.
bieski napisał(a):To chyba zależy od punktu patrzeniaj
ano właśnie nie

.
bieski napisał(a):Na moim obrazku jest po prawej, ale oznaczenie wskazuje ze po lewej
rozumiem, że mówisz o oznaczeniu numeru, gdzie masz też L i R – to w sumie dla mnie nie istotne, ważne żebym wiedział, że plus jest po prawej
EDITauto nie chciało odpalić, chociaż aku miał ponad 11V(wiem, że to za mało – ale dziwne, że nawet nie zrobił pół obrotu...nawet nie drgnął

– no ,chyba że elektronika uniemożliwia start silnika poniżej jakiegoś poziomu naładowania aku ).
Podjechałem do gości od akumulatorów i sprawdził sprzęciorem, że aku ma prąd rozruchowy ok. 550A, więc już żywot jego się kończy (w lato jeszcze by dawał radę).
I na koniec pytanie – czy ktoś z Was używa(ł) w M6 akumulatora firmy
loxa ?? Gość twierdzi, że ma taki w Nissanie Patrolu(chyba też diesel 2.0) i śmiga mu 3 rok bez problemów...a cena 300 kilkadziesiąt zeta(po dogadaniu

)... za varte blue krzyczą u mnie ponad 500 (na allegro 100 mniej)