Mazda 323 / 323F (BA / BH) – Szybkie pytania
Da radę.
Jeżeli dany silnik był montowany fabrycznie w danej budzie to za 80zł wydadzą kwit w stacji diagnostycznej i z tym do wydziału komunikacji.
Jeżeli nie był montowany taki silnik w danej budzie, to trzeba poważniejsze badania zrobić i trochę więcej będzie to kosztować.
Jeżeli dany silnik był montowany fabrycznie w danej budzie to za 80zł wydadzą kwit w stacji diagnostycznej i z tym do wydziału komunikacji.
Jeżeli nie był montowany taki silnik w danej budzie, to trzeba poważniejsze badania zrobić i trochę więcej będzie to kosztować.
Szybkie pytanie: czy ktoś z was wie (lub ma jak zmierzyć) jaką średnicę wewnętrzną mają przewody wodne do nagrzewnicy?
Musze sobie "sztukówkę" małą dorobić na czas płukania nagrzewnicy a nie chcę dwa razy dobierać się do tego.
Musze sobie "sztukówkę" małą dorobić na czas płukania nagrzewnicy a nie chcę dwa razy dobierać się do tego.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Wiesz moze gosc lubi taki styl ale nie powiesz ze nie wlozyl pracy i kasy w niego.
Dopisano 29 lis 2012, 13:41:
Panowie jeżeli szyba bardzo lata,tłucze się czy można ją ustabilizowac? Próbowałem dokręcic śrubę która trzyma tą szybę to jedną tak dokręciłem że aż się urwała...Próbowałem z drugiej strony ale to nie pomaga.Śruba jest już bardzo mocno dokręcona natomiast ta blach która przytrzymuje szybę jest luźna.Proszę o szybką odp bo nie chciałbym tego składac w mroku
Panowie jeżeli szyba bardzo lata,tłucze się czy można ją ustabilizowac? Próbowałem dokręcic śrubę która trzyma tą szybę to jedną tak dokręciłem że aż się urwała...Próbowałem z drugiej strony ale to nie pomaga.Śruba jest już bardzo mocno dokręcona natomiast ta blach która przytrzymuje szybę jest luźna.Proszę o szybką odp bo nie chciałbym tego składac w mroku
"Pal gumę a nie dusze.."
- Od: 10 lip 2012, 00:02
- Auto: Mazda 323f BA,Z5,95r
kamil_d91 napisał(a):Wiesz moze gosc lubi taki styl ale nie powiesz ze nie wlozyl pracy i kasy w niego.
Widziałem w naszym klubie dużo lepiej zrobione auta,wręcz nawet nie było co z grochem porównywać w cenie do 10tys zł, wiec nie mów mi tu o jego pracy czy kasie,ok????
Odnośnie szyb, powiem Ci tak kolego,kup sobie nowe tulejki i powinno ustać,zerknij u mnie w temacie, ewentualnie możesz wymienić też tulejkę na tej właśnie prowadnicy co jest ta "blacha" z tym jest pewien myk bo jest ona zanitowana i trzeba inaczej to podejść,jak będziesz zainteresowany jej wymianą to pomogę
Zobacz w jakim stanie jest ta i ewentualnie zacznij od niej:

-
Lantis 89
W aso, cena chyba ok 30zł ale musisz poczekać bo z JP muszą ściągnąć, napisz do naszego klubowego sklepu, numer tulejki masz na zdjeciu w moim temacie.
Dopisano czwartek, 29 listopada 2012, 14:33:

Dopisano czwartek, 29 listopada 2012, 14:33:

-
Lantis 89
Marek 161BD081 napisał(a):Szybkie pytanie: czy ktoś z was wie (lub ma jak zmierzyć) jaką średnicę wewnętrzną mają przewody wodne do nagrzewnicy?
16 albo 19mm z tego co pamietam ale na 100% ktore nie jestem pewny.
-
Przemek323c
Juz sie dowiedziałem szybciej via allegro 
Średnica jest 16mm.
Chciałem uskutecznić jakieś płukanie/czyszczenie nagrzewnicy bo słabo grzeje.
Ale z powodu padającego deszczu temat musi poczekać do jutra.
Nie wiem czy to wiele pomoże ale .... spróbować chyba warto.
Średnica jest 16mm.
Chciałem uskutecznić jakieś płukanie/czyszczenie nagrzewnicy bo słabo grzeje.
Ale z powodu padającego deszczu temat musi poczekać do jutra.
Nie wiem czy to wiele pomoże ale .... spróbować chyba warto.
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Czego używałeś?
Ja myślałem na początek użyć zwykłego octu i ew. cillita
Ja myślałem na początek użyć zwykłego octu i ew. cillita
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Pomoglo dopiero zalanie nagrzewnicy czyms w rodzaju cilit bang zmieszanego z jakims przemyslowym srodkiem do czyszczenia instalacji CO. Nazwy niestety nie pamietam. Zalalem to, podlaczylem pompke z filtrem i poczekalem pare godzin, kilka razy zmieniajac plyn.
-
Przemek323c
Ta nagrzewnica to w zasadzie z czego jest zrobiona?
Aluminium czy mosiądz?
Co prawda bardziej to pierwsze obstawiam ale ... wolałbym się zapytać.
Aluminium czy mosiądz?
Co prawda bardziej to pierwsze obstawiam ale ... wolałbym się zapytać.
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Robilem to w swojej dawnej 323c. Obstawialem ze sie rozszczelni ale nic takiego sie nie stalo i jezdzi do dzis z tego co mi wiadomo.
-
Przemek323c
Marek 161BD081 polecę Ci sodę kaustyczną kosztuje 9 zł kg a czyści rewelacyjnie i nic nie uszkadza ja już u siebie czyściłem ale chłodnice i jest jak z fabryki (dostaniesz to w Centrum WEPA Chełm)
- Od: 9 maja 2010, 13:29
- Auto: 323F BA 1.8 i BG 1.6
Dzisiaj zaopatrzyłem się w jakiś preparat, który używany u mnie w pracy jest do czyszczenia dysz noży wodnych do papieru ale i tak experyment profilaktycznie zacznę od testów na puszce po pifffku.
Wiem, że preparat mosiądzu nie rusza ale jak jest z "amelanium" to nie mam pojęcia.
Dopisano 30 lis 2012 23:15:
Huraaaa!
Autko grzeje!
Może nie jest tak jak z farelki ale uważam, że jest na przyzwoitym poziomie i co najważniejsze to znacząco lepiej niż wcześniej
Przewody odpiąłem, założyłem kawałek rurki na króciec i po przedmuchaniu zalalem tym preparatem na jakieś pół godziny (czas na zagotowanie czajnika z wodą, zalanie kawy i wypicie polowy kubka).
Później przepłukalem tylko nagrzewnicę wodą aby pozbyć sie syfu (i preparatu!), podłączyłem węże, odpaliłem autko i .... po krótkiej przejażdżce pojawił sie banan na twarzy
Miałem trochę inne plany aby zalać na noc octem albo cillitem ale ... w końcu poszedłem na całość
Jak znajdę symbolikę tego preparatu to podam go tutaj.
Spokojnej nocy!
Wiem, że preparat mosiądzu nie rusza ale jak jest z "amelanium" to nie mam pojęcia.
Dopisano 30 lis 2012 23:15:
Huraaaa!
Autko grzeje!
Może nie jest tak jak z farelki ale uważam, że jest na przyzwoitym poziomie i co najważniejsze to znacząco lepiej niż wcześniej
Przewody odpiąłem, założyłem kawałek rurki na króciec i po przedmuchaniu zalalem tym preparatem na jakieś pół godziny (czas na zagotowanie czajnika z wodą, zalanie kawy i wypicie polowy kubka).
Później przepłukalem tylko nagrzewnicę wodą aby pozbyć sie syfu (i preparatu!), podłączyłem węże, odpaliłem autko i .... po krótkiej przejażdżce pojawił sie banan na twarzy
Miałem trochę inne plany aby zalać na noc octem albo cillitem ale ... w końcu poszedłem na całość
Jak znajdę symbolikę tego preparatu to podam go tutaj.
Spokojnej nocy!
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Ma ktoś Manual Srevisowy do Z5 po liftingu????
Wszystkie jakie mam są do BP i Z5 z jednym kółkiem
a muszę wymienić uszczelniacze na wałkach...
Wszystkie jakie mam są do BP i Z5 z jednym kółkiem
-
Lantis 89