Sprzęgło – Do wymiany ?
Witam mam problem gdy wciskam gaz na biegu od 2 do 5 Obroty rosną a samochód prawie nie przyspiesza i teraz pytanie czy czeka mnie wymiana sprzęgła czy morze być inny problem a jeśli sprzęgło do wymiany ile będzie to kosztować i jakie części Polecacie No i czy dam rade sam wymienić
-
Racheil02
Takie objawy sygnalizują zużycie sprzęgła i jego ślizganie się. Także sprzęgło do wymiany co do części polecam http://www.intercars.com.pl/
- Od: 5 sty 2012, 22:14
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16V 93r.
Vectra b 98r. 1.8+lpg sekw. exclusive edition
Mam takie pytanie odnośnie sprzęgła bo mam taki objaw, ze ciężko wchodzi mi jedynka, a wsteczny przez siłe aż szarpnie samochodem, tzn. nie jest tak jak to we wszystkich bagietkach, że sprzęgło bierze od połowy tylko jak puszcze z centymetr to samochód już rusza. Dodam, że sprzęgło było odpowietrzane i ze nie się nie ślizga, ktoś wie co to może byc? podejrzewam popychacz hydrauliczny sprzęgła ale nie jestem pewny?
- Od: 26 maja 2012, 11:24
- Auto: Mazda 323f bg 1.6 16V LPG
1994r, 225 tys. km. :)
Witam. Mam problem ze sprzeglem w mojej Mazdzie 323F 90r. Od kilku dni piszczy przy wciskaniu i puszczaniu. Czy sprzeglo jest do wymiany czy to jakas drobna usterka??
-
Gancza