Witam szanownych forumowiczów. Na początku chciałbym zaznaczyć że szukałem w poprzednich wątkach odpowiedzi na moje pytania jednak nigdzie nie znalazłem choćby podobnych objawów. A chciałbym zadać pytanie odnośnie 2 kwestii: pierwsza sprawa to falujące obroty (200-1500), zaraz po przełączeniu na lpg. Temperatura przełączania to 30 st. Gdy powrócę na zasilanie benzyną problem od razu ustępuje. Wymieniłem świece oraz przewody bo miały przebicie. Planuję zwiększyć temp. przełączenia, sprawdzić czy to pomoże. Defekt występuje tylko przy niskiej temp. silnika, po nagrzaniu jest tylko bardzo nieznaczne wahanie obrotów. 2 razy zapaliła mi sie lampka milf i błędy które odczytałem to za niska wartość sygnału czujnika temp. i za wysoka przepływomierza, oraz za uboga mieszanka w bloku/cylindrze nr 1.
Drugi problem też nie rozwiązany, choć widziałem że pojawia się w innych samochodach, to dziwny głuchy odgłos dochodzący z filtru powietrza, a raczej tam najgłośniej go po prostu słychać. Odgłos pojawia się w momencie skręcania kierownicą, tzn gdy z bezruchu skręcę kierownicę w dowolną stronę. Nie tak całkiem dawno miałem wykonywana regeneracje maglownicy, problem występował już wcześniej, i mechanik też nie miał zielonego pojęcia jaka może być przyczyna.
I tu moja prośba do wszystkich fanów i posiadaczy, o spróbowanie wyjaśnienia tych dziwnych zjawisk

Szczególnie zależy mi na wyeliminowaniu wahania obrotów, ten odgłos w niczym nie przeszkadza tylko bardzo mnie zastanawia.