przesuwana tylna kanapa
1, 2
Czy w modelu 323F BJ po 2001 roku jest przesuwana tylna kanapa (przód -tył) gdyż z praktycznego punktu widzenia niestety nie udało mi siętego dokonać. Wiem, że modele przed liftingiem (Mazdy 323 bj F/S przed 2001 rokiem) mają taką opcję ?

- Od: 9 kwi 2005, 21:00
- Auto: Mazda 3 BL 1.6 2013; Mazda 3 BL 2.0 Disi 2012;
była;Mazda3 1.6 Active 2006 & Mazda3 2.0 Sport 2009
323F BJ 2.0 FS Sportive '01
Witajcie, wyczytałem że niektórzy w swoich BJ maja przesuwaną i regulowaną tylna kanapę. Jak to wygląda i na czym polega? jak sie to przesuwa i reguluje? bo ja mam niby polifta ale nie widzę nic takiego. Mogę złożyć tylna kanapę i dolną część złożyć w stronę przednich foteli ale żadnej regulacji nie widzę poza tym...
Hmm nie wiem od czego zależy czy ma się tą przesuwną kanapę czy nie i jak to jest z tym w modelach po fl ale u siebie w bj przed fl mam suwaną kanapę i wygląda to tak:
dźwignia do przesuwania kanapy przód tył oraz oczko do podnoszenia siedziska:

podniesione siedzisko:

kanapa przesuwa się do przodu o 15cm:

i bagażnik w różnych konfiguracjach:

podsumowując fajny i przydatny bajer wraz z składanym w stolik przednim prawym fotelem można bez problemu coś dłuższego przewieść
dźwignia do przesuwania kanapy przód tył oraz oczko do podnoszenia siedziska:
podniesione siedzisko:
kanapa przesuwa się do przodu o 15cm:
i bagażnik w różnych konfiguracjach:
podsumowując fajny i przydatny bajer wraz z składanym w stolik przednim prawym fotelem można bez problemu coś dłuższego przewieść

- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz
no to stwierdzam ze ja nie mam przesównej, u mnie kanapa jest dzielona na dwa i każda cześć jest zintegrowana z boczkiem kanapy który u Ciebie zostaje wmiejscu... ale półke chyba mam z takiego z przesówną bo mam szpare ok 10cm miedzy fotelami a półką 
Przesuwana kanapa to fajna sprawa z wielu względów i już zdążyła mi się bardzo przydać jak pakowałem się w daleką podróż
jedyny minusik to wyższa pozycja siedzenia ale co mi tam – ja z tyłu siedziałem tylko raz, podczas zakupu
no i przyszła teściowa zdążyła kilka razy stłuc głowę wysiadając 

- Od: 10 gru 2010, 14:55
- Auto: 323F BJ 2.0 DITD 2000r.
Ja mam kanapę dzielona 2/3 1/3 i rozkładany podłokietnik podobno była to opcja.
- Od: 10 paź 2007, 16:51
- Auto: 323F BJ 2001 1.6 sport
na przesuwnej z tyłu kanapie siedzi się wysoko jakby na stadionie o rząd wyżej
przynajmniej takie mam wrażenie a zamontować pewnie da się
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
pewnie że sie da tylko jak ktoś ma z podłokietnikiem to jest bez takiego metalowego stelarza u spodu dlatego tak nisko sie siedzi.
Jak będziesz chciał montowac przesuwane to musisz miec ten stelarz wiem bo przerabiałem u siebie montując siedzenia z bj z po liftowej(wszystko jest znaczy otwory na to zeby przymocowac stelarz).
Jak będziesz chciał montowac przesuwane to musisz miec ten stelarz wiem bo przerabiałem u siebie montując siedzenia z bj z po liftowej(wszystko jest znaczy otwory na to zeby przymocowac stelarz).
- Od: 17 wrz 2012, 01:50
- Auto: Mazda 323f BJ 1999
2.0 DITD @ 90kM
RF2A
Wie ktoś może czy w wersji sedan da się zamontować przesuwną kanapę gdy jej brak? Jeśli tak to czy z hatchback'a będzie pasować?
Dużo z tym zabawy? i o ile zmniejsza się prześwit między siedziskiem a dachem po takiej modyfikacji?
Dużo z tym zabawy? i o ile zmniejsza się prześwit między siedziskiem a dachem po takiej modyfikacji?
Ktoś wie może czy jest sposób aby kanapa była niżej? Pasażerowie narzekają że za wysoko i czasami głową w sufit uderzają 
nie przeszkadzała ci półka? u mnie się nie da odchylic to tyłu bo jest właśnie ta półka
Siedzisko do przodu to wtedy można bardziej pochylić oparcie.
- Od: 21 lis 2010, 00:25
- Auto: Mazda3 2.0 DISI 2011
Volvo XC70 2008
a czy w wersji sportive 2.0 po lifcie siedzi się tak samo wysoko jak w reszcie bj-tek czy niżej? ze zdjęć wydaje mi się że siedziska są niżej ,a nie mam możliwości porównania tego w rzeczywistości 
edit
czy ktoś wie czy ten stelaż o którym mowa wyżej da się jakoś rozebrać? ktoś się zabierał do tego?
edit
czy ktoś wie czy ten stelaż o którym mowa wyżej da się jakoś rozebrać? ktoś się zabierał do tego?
Przepraszam że pod pod postem ale szkoda specjalnie drugiego tematu zakładać.
Czy można wsadzić do zwykłej BJ kanapy z BJ sportive? Bo jeśli dobrze się orientuję to w wersji sportive kanapa jest trochę niżej względem kanapy z BJ zwykłej. Przyszło mi po pytanie do głowy ponieważ sprzątając auto przesunąłem kanapę maksymalnie do przodu, otworzyłem bagażnik i zauważyłem sporo wolnej przestrzeni pod kanapą
Czy można wsadzić do zwykłej BJ kanapy z BJ sportive? Bo jeśli dobrze się orientuję to w wersji sportive kanapa jest trochę niżej względem kanapy z BJ zwykłej. Przyszło mi po pytanie do głowy ponieważ sprzątając auto przesunąłem kanapę maksymalnie do przodu, otworzyłem bagażnik i zauważyłem sporo wolnej przestrzeni pod kanapą
1, 2