Mazda MX-3 (EC) – Szybkie pytania.
Witam wszystkich.
Co myslicie o liquid gasket, uszczelkach w plynie/sprayu. Nie moge znalezc w NL uszczelki na pompe wody i paru drobnych uszczelek a mechanik wspomnial cos o tych liquid gaskets. Daja rade czy lepiej udac sie bezposrednio do ASO bo ich traktuje jako ostatnie miejsce ze wzgledu na ceny.
Co myslicie o liquid gasket, uszczelkach w plynie/sprayu. Nie moge znalezc w NL uszczelki na pompe wody i paru drobnych uszczelek a mechanik wspomnial cos o tych liquid gaskets. Daja rade czy lepiej udac sie bezposrednio do ASO bo ich traktuje jako ostatnie miejsce ze wzgledu na ceny.
- Od: 7 sie 2011, 10:29
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 v6 144km 1993r, a obecnie Mazda Mx-3 2.5 v6 1993r
Wszelkiej maści uszczelniacze do chłodnic robią sajgon w nagrzewnicy powietrza. Aczkolwiek, jeśli planujesz raczej zezłomować auto, niż naprawiać, to może warto spróbować.
the right man in the wrong place...
Witam tym razem mam parę drobnych problemów:
1.Nie działająca wycieraczka [jaka?], po ściągnięciu plastiku z wewnatrz klapy bagaznika zauwazyłem ze kable sa rozczepione, pytanie gdzie moze byc dalszy ciag tego kabla.
2. Nie działający system sterewaniem lusterkami, w drzwiach kierowcy jest kabel + i – takie pytanie gdzie go podłączyc?
Prosił bym o pomoc.
1.Nie działająca wycieraczka [jaka?], po ściągnięciu plastiku z wewnatrz klapy bagaznika zauwazyłem ze kable sa rozczepione, pytanie gdzie moze byc dalszy ciag tego kabla.
2. Nie działający system sterewaniem lusterkami, w drzwiach kierowcy jest kabel + i – takie pytanie gdzie go podłączyc?
Prosił bym o pomoc.
- Od: 5 lip 2012, 17:55
- Auto: Mazda 323F 1.5 1997r
1. Ogólnie kable z wycieraczki idą (stojąc z tyłu samochodu) po lewej stronie wzdłóż szyby za czarnymi plastikami, a następnie przechodą z klapy do nadwozia i słupkiem lewego tylnego siedliska, aż do podłogi i bezpieczników.
2. Jeśli masz z jednej strony sprawne to zobacz gdzie są podłączone...
2. Jeśli masz z jednej strony sprawne to zobacz gdzie są podłączone...
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
No dzisiaj sprawdziłem w tym słupku jest pół kostki, czyli podłączyć bym musiał drugą część tej kostki, tylko jak to zrobić bez odcinania tej co jest w tym słupku.
- Od: 5 lip 2012, 17:55
- Auto: Mazda 323F 1.5 1997r
Nie bardzo rozumiem... Najlepiej jakbyś dodał fotki to wtedy mogę pomóc bo za mało informacji podałeś ;]
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
benny88 napisał(a):Witam panowie właściciele EC mam do was pytanie które meczy mnie od kilku dni.
Czy na MX wejdą 13Chodzi mi o wersje która miała tarcze z tyłu
![]()
Zastanawiam się nad wstawieniem tych hamulców do siebie ale boję się że zimówki mi się nie zmieszczą
Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem
A kto wsadza 15 do takiej fury 16-17 to kozacka sprawa od razu PRO wygląd, podłokietniki są te same jedynie deski i fotele są inne, ja mam 92r i lotnicze fotele te po lifcie bardziej płaskie okrojone
- Od: 19 cze 2011, 15:12
ghost-rider11 napisał(a):A kto wsadza 15 do takiej fury 16-17 to kozacka sprawa od razu PRO wygląd, podłokietniki są te same jedynie deski i fotele są inne, ja mam 92r i lotnicze fotele te po lifcie bardziej płaskie okrojone
zimowki mam 15 a letnie 17
a 16 wcale nie są kozackie
Dopisano 29 lis 2012, 09:55:
ghost-rider11 napisał(a):A kto wsadza 15 do takiej fury 16-17 to kozacka sprawa od razu PRO wygląd, podłokietniki są te same jedynie deski i fotele są inne, ja mam 92r i lotnicze fotele te po lifcie bardziej płaskie okrojone
zimowki mam 15 a letnie 17
a 16 wcale nie są kozackie
Witam Panowie i Panie. Natrafiłem na dość ciekawy model, podobnież to MX-3.

http://www.forum-auto.com/marques/mazda/sujet176.htm
Co o tym sądzicie?? Przeglądając fora i inne nie natrafiłem na więcej informacji. Tego jakiegoś, chyba francuskiego też nie znam :/ A nie powiem żeby mnie to nie zaintrygowało

http://www.forum-auto.com/marques/mazda/sujet176.htm
Co o tym sądzicie?? Przeglądając fora i inne nie natrafiłem na więcej informacji. Tego jakiegoś, chyba francuskiego też nie znam :/ A nie powiem żeby mnie to nie zaintrygowało