Witam. Postanowiłem zaoszczędzić na mechaniku i wymienić klocki hamulcowe samodzielnie, przód poszedł gładko z tyłem niestety wystąpił problem:/ Na początku nie zorientowałem się, że tłoczek się wkręca, po czym nie wiedząc czemu zacząłem podwijać gumową osłonkę tłoczka, wkręcając tłoczek zgodnie ze wskazówkami zegara tłoczek zaczął się wykręcać, usłyszałem od znajomego mechanika, że jak już się tak stało to od razu żebym wymienił uszczelkę tłoczka, zrobiłem zgodnie z jego radą, niestety ponownie pojawił się błąd, nie mogłem wkręcić tłoczka, a na dodatek uszkodziłem gumową osłonkę:/ Słyszałem, że gdy coś takiego się stanie zacisk jest do wymiany, mam na dzieje, że to tylko plotki. Na allegro zobaczyłem, że jest do kupienia zestaw naprawczy i ta gumowa osłonka znajduje się w nim, tylko teraz nie wiem czy on będzie działać i czy da się ja zdemontować z zacisku.
Proszę o pomoc, mam na dzieję, że to nie będzie najdroższa domowa wymiana klocków w historii.
Problem zacisk hamulca lewy tył
Strona 1 z 1
Strona 1 z 1