Tylna wycieraczka ciagle włączona
Strona 1 z 1
Dzisiaj podczas jazdy, tak bez przyczyny włączyła mi sie tylna wycieraczka szyby. Zdziwilo mnie to bardzo bo nic nie grzebałem przy wycieraczkach. Przestawianie na manetce nic nie pomoga dalej wycieraczka chodzi w ciągłym biegu. Zjechalem na stacje i wyciągnołem bezpiecznik odpowiedzialny za nią, ale oprócz ustania pracy wycieraczki przestal działać panel od nawiewów i szybkości wentylatora na desce rozdzielczej... wtf
Wlożyłem bezpiecznik spowrotem nawiewy juz działały, wycieraczka dalej chodziła. Więc rozkrecilem obudowe od tylnej wycieraczki i odlaczyłem wiazkę od wycieraczki. Ktoś ma pomysł jak to naprawić
Myślicie ze problem tkwi w manetce czy w silniku wycieraczki
Czy gdzieś indziej robi zwarcie
Dodam ze moje zdolności z elektroniki są mizerne
Pozdrawiam i liczę na pomoc 
- Od: 4 cze 2009, 15:32
- Auto: Mazda Mx-3 1.8 V6 24V '97
Black Edition :)
Zobacz schemat elektryczny D-005 na mx-3.com, manual online.
Sprawdź miernikiem co się dzieje na CPU pin 73, gdy włączasz i wyłączasz wycieraczkę manetką
Sprawdź miernikiem co się dzieje na CPU pin 73, gdy włączasz i wyłączasz wycieraczkę manetką
Pozdrawiam
yasko
yasko
Problem naprawiony. Winny silniczek od spryskiwacza, robił zwarcie. Dokładnie to pod zbiorniczkiem mamy "odpływ wody z karoserii" który był zapchany a gromadzaca sie woda dostała sie do zasilania silniczka i robiła zwarcie. Odpływ juz drożny silniczek wyczyszczony i wszystko juz działa 
- Od: 4 cze 2009, 15:32
- Auto: Mazda Mx-3 1.8 V6 24V '97
Black Edition :)
Strona 1 z 1