Jak masz zwarcie w przednich halogenach to tylne też nie będą działać – tak było u mnie, miałem zwarcie ponieważ(UWAGA) naprawiłem ucho mocujące halogen poprzez przynitowanie dogiętej blaszki która to dotykała odbłyśnik żarówki halogenu. Rozwiązanie problemu: zaizolowanie blaszki taśmą izolacyjną.
Sprawdź bezpiecznik od tylnego przeciwmgielnego. Bo mnie akurat ten wyskakiwał kiedy miałem zwarcie z przodu.
Problem z Halogenami
1, 2
trzydziech napisał(a): z tyłu jest tylko jedno przeciwmgłowe.
no wiem...bez jaj
- Od: 21 paź 2003, 13:58
- Auto: Mazda 3 BL 2.0 DISI
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BJ) 2.0 Sportive (niqsmx3)
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)
Ja tez mam problem z halogenami przednimi. Przepala mi bezpiecznik. Te przekazniki pod schowkiem to 1 wspolny od stopu i klaksonu, 1 od przeciwmglowych przednich, 1 od centralnego zamka. U mnie tez byla jedna kostka nie podlaczona, podejrzewam, ze to od szyberdachu albo podgrzewania siedzen ale tylko przypuszczam. Rowniez nie moge nigdzie zlokalizowac przekaznika od przeciwmglowych przednich. Prawdopodobnie jest gdzies w nogach kierowcy bo pod maska ani u pasazera go nie ma. Watpieby byly podpiete bezposrednio pod przycisk bez zadnych przekaznikow tym bardziej, ze do ich wlaczenia trzeba wlaczyc przynajmniej postojowki, wiec gdzies jakis przekaznik od nich musi byc.
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Trzeba zwrocic tez uwage na zarowki. U mnie teraz bylo tak, ze zarowka dotykala tej metalowej oslonki i tez wywalalo bezpeicznik. Trzeba dobrze usadowic zarowke i mozna odgiac lekko ta oslonke zeby zrobic miejsce i bedzie wszystko sprawnie dzialac 
Jednak przeciwmglowe przednie sterowane sa tylko przyciskiem
Witam. W prostych słowach sprawa wygląda tak:
Tylny przeciwmgielny działa, ma oświetlony swój przycisk na desce oraz jest kontrolka gdy jest włączony.
Przedni nie jest podświetlony, żarówy są CHYBA całe, nie pali się kontrolka. Sprawdzałem przy załączonych mijania.
Bezpiecznik – Niebieska 15A F.FOG – Jest cały. Styki bezpiecznika, te nóżki, są lekko przypieczone, przynajmniej tak mi się wydaje, drucik w środku cały.
No i halogeny nie świecą. Nie mam pojęcia o co chodzi.
Tylny przeciwmgielny działa, ma oświetlony swój przycisk na desce oraz jest kontrolka gdy jest włączony.
Przedni nie jest podświetlony, żarówy są CHYBA całe, nie pali się kontrolka. Sprawdzałem przy załączonych mijania.
Bezpiecznik – Niebieska 15A F.FOG – Jest cały. Styki bezpiecznika, te nóżki, są lekko przypieczone, przynajmniej tak mi się wydaje, drucik w środku cały.
No i halogeny nie świecą. Nie mam pojęcia o co chodzi.
Mazda 323F BA-Z5 1998 Limited Edition a'la GT
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=143940
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=143940
- Od: 19 sie 2012, 20:02
- Auto: 323F BA-Z5; 1998
A jaką masz pewność że nie są one dostawiane przez kogoś ? Na początek wyciągnij włącznik i zobacz czy jest podpięty bo jak nie świeci się przełącznik to znaczy że nie dopływa do niego prąd. Jeśli jest jednak podpięty to sprawdź czy na kostce jest prąd, i kolejno jeśli jest na kostce to znaczy że albo przełącznik jest przypalony (wystarczy rozebrać, przeczyścić i będzie śmigał) albo gdzieś okablowanie PRZEŁĄCZNIK-HALOGENY jest walnięte. Więc wtedy próbnikiem sprawdź na kostkach przy halogenach no i całe okablowanie żeby znaleźć to miejsce 
Żyj szybko, umieraj młodo i ładnie wyglądaj w trumnie.
tel. 693 153 844
tel. 693 153 844
- Od: 12 lut 2010, 11:52
- Auto: NAJPIERW 323F 1.5 16V
PÓŹNIEJ マツダ 323F BA 2.0 V6 24V
TERAZ OOOO A6 C6 2.4 V6
Siemka. Dziś zainstalowałem halogeny w mojej madzi. Jednak nie działają. Po podłączeniu jednego halogenu dziłał dobrze(ori kostka) ,drugi po podłączeniu też działał(kostka dorabiana) dobrze ale w kabinie poczułem smród. Szybko wyłączyłem.
Chyba zrobiłem spięcie w jednej kostce i coś sie spaliło. Ogólnie jak włącze włącznik na desce i mam odpięte kostki to kontrolka się pali. Jak podłącze jeden albo drugi halogen kontrolka się nie pali.
Bezpieczniki całe FOG 20 cały.
Czyżby spaliłem przekaźnik??
Gdzie się on dokładnie znajduje i jak wygląda??
A może podpalił się troche włącznik??
Proszę o pomoc
Chyba zrobiłem spięcie w jednej kostce i coś sie spaliło. Ogólnie jak włącze włącznik na desce i mam odpięte kostki to kontrolka się pali. Jak podłącze jeden albo drugi halogen kontrolka się nie pali.
Bezpieczniki całe FOG 20 cały.
Czyżby spaliłem przekaźnik??
Gdzie się on dokładnie znajduje i jak wygląda??
A może podpalił się troche włącznik??
Proszę o pomoc
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

może też wysunąć się jeden pin, u mnie tak było 
tylko trzeba rozebrać cały przełącznik aby to poprawić ale nie jest to skomplikowane przedsięwzięcie
tylko trzeba rozebrać cały przełącznik aby to poprawić ale nie jest to skomplikowane przedsięwzięcie
- Od: 24 maja 2011, 15:20
- Auto: 323F BA 1.5 Z5
u mnie było to, że żarówka dotykała obudowy i było zawarcie. Poprawiłem żarówkę i oczyściłem styki w włączniku(były trochę zaśniedziałe) i działa do tej pory bez żadnego ale 
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

1, 2