co wam sie zepsuło w mazdach w czasie ost. "przymrozków"?
mi pękła chłodnica.
a dokładnie plastik przy wlocie płynu z termostatu.
przyczyną było to, że gorący płyn po pierwszym otworzeniu termostatu wlał sie do chłodnicy i powstało lokalne naprężenie materiału. cała chlodnica miała -25 st a jeden mały kawałek 90 st.
swoja drogą, co za syf... jeszcze nie mam przejechane nawet 400tys km a tu taka awaria ;>
poza tym oczywiście nieodwracalnie padl akumulator, który zakupiłem w carrfourze w sierpniu.
a dokładnie plastik przy wlocie płynu z termostatu.
przyczyną było to, że gorący płyn po pierwszym otworzeniu termostatu wlał sie do chłodnicy i powstało lokalne naprężenie materiału. cała chlodnica miała -25 st a jeden mały kawałek 90 st.
swoja drogą, co za syf... jeszcze nie mam przejechane nawet 400tys km a tu taka awaria ;>
poza tym oczywiście nieodwracalnie padl akumulator, który zakupiłem w carrfourze w sierpniu.
- Od: 29 paź 2003, 01:07
- Auto: cprf2a'99
nightcomer napisał(a):eszcze nie mam przejechane nawet 400tys km

"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
pasy słabo jeżdżą po prowadnicach, musze im ręcznie pomagać 

u mnie nic
mechanik ktory "opiekuje" si emoim autem radził nie używac recznego do wiosny bo moze sie zblokowac – wiec nie uzywam
Pozdrawiam
Marcin
Kto chce – szuka sposobu.
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
Marcin
Kto chce – szuka sposobu.
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
- Od: 27 lip 2005, 21:20
odprysk lakieru na zderzaku (madzia za odsniezarke robiła)
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
- Od: 12 maja 2005, 21:00
- Auto: Mazda 626 cronos 2.0i 95r.
A mi sie zepsula cala mazda
Znaczy rozrusznik zgestnial chyba. Bo nawet z pozyczki i swiezo naladowanego aku prawie sie nie krecil. Dzis, przy -16oC, odpalil bez problemu. Tylko HLA nasuwaly tak, ze nawet zaczalem rozwazac wylaczenie silnika. Potem na chwile zamarzl przerywacz kierunkow i wariowal centralny. Z tym rozrusznikiem to moje niedbalstwo. Trzeba bylo go rozebrac i porzadnie wyczyscic. Zamarzajaca elektryka to efekt pozyczenia auta ojcu, ktory jezdzil nia malo, wiec nie odparowywal wilgoci zanim wylaczal samochod. W ciagu 3 tygodni przejechal jakies 300 km. Po mrozach mialem wiec gruuuuuuuuuba warstwe lodu na szybach i chyba w podzespolach elektryczno-elektronicznych. Wciaz nie rozmarzl mi "zimowy" plyn do spryskiwaczy. Supermarket gora 
- Od: 13 sie 2004, 13:17
- Auto: 626 2,2 i GV 95, chevy s10 02
jak dotąd na luzie – tylko aku nie wytrzymał temperatur. po części usprawiedliwiam go wyczyszczeniem go do cna z prądu w nowy rok
od tego czasu nie był ładowany inaczej niż z alternatora (po rozruchu na pożyczonym prądzie).
Sprezyna – lewy przód...kto wie czy od mrozu czy nie. Linka predkosciomierza notorycznie zamarza i warczy jak traktor (ktoś wie jak ją przesmarowac?). No co tam jeszcze...gaz oszalał – zalewał sie lekko, ale zwykła regulacja tymczasem pomogła.
Be yourself no matter what they say
- Od: 10 mar 2005, 17:09
- Auto: Mazda MX5 NB 2004 Unplugged
u mnie tylko poprzymarzalo wszystko (szyby nie maja sily sie opuszczac, centralny otwiera jedne drzewi, uszczelki n.p. bagaznika przymarzly – ale wszystko dziala. Babcia bez wiekszego problemu odpalila ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
Kult – Park23
Kult – Park23