Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
Jestem pod mega wrażeniem 2008R2 na desktopie – gdyby nie był taki drogi to bym go z czystym sumieniem polecał ludziom. 2008R2 to całkowicie konfigurowalny Windows 7 wagi piórkowej bez zbędnego syfu z dodatkowymi zabezpieczeniami. Wszystko co jest potrzebne na desktop daje się bez problemów doinstalować. Póki co najlepszy Windows jakiego widziałem.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Hej,
Ktoś użytkował HP 2560P ?
Potrzebny mi mały, solidny notebook. Budżet powiedzmy do 3,5-3,8 brutto.
Z wymogów, to przede wszystkim solidna obudowa, przyzwoita bateria. W miarę cicha praca i nie lubię jak mnie coś martwego po udach grzeje.
Cenowo HP wygląda bardzo dobrze, jednak z tego co czytałem ma bardzo słabą matrycę, zwłaszcza jak użytkowany jest na zewnątrz. Czy to prawda ?
Możecie coś podrzucić ? Zależy mi żeby to wyglądało dość "korporacyjnie" a nie trendy, desire, choco itp.
Ktoś użytkował HP 2560P ?
Potrzebny mi mały, solidny notebook. Budżet powiedzmy do 3,5-3,8 brutto.
Z wymogów, to przede wszystkim solidna obudowa, przyzwoita bateria. W miarę cicha praca i nie lubię jak mnie coś martwego po udach grzeje.
Cenowo HP wygląda bardzo dobrze, jednak z tego co czytałem ma bardzo słabą matrycę, zwłaszcza jak użytkowany jest na zewnątrz. Czy to prawda ?
Możecie coś podrzucić ? Zależy mi żeby to wyglądało dość "korporacyjnie" a nie trendy, desire, choco itp.
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):Możecie coś podrzucić ? Zależy mi żeby to wyglądało dość "korporacyjnie" a nie trendy, desire, choco itp.
Nie wiem jak HP, ale poczekałbym chwilkę na T430u – na dniach powinien się pojawić
Z Lenowo to myślałem o x220, ale tutaj budżet niewystarczający.
W przypadku tego będzie podobnie i to chyba jest 14 calowy notebook ? A ja wolałbym coś mniejszego.
Nie śpieszy mi się, mogę z miesiąc poczekać. Jeśli cena byłaby w granicach 4200 brutto, to może kupiłbym na firmę kolegi bez vatu, mieściłby się w budżecie.
http://allegro.pl/new-ibm-lenovo-x220-l ... 52003.html
To się mieści w budżecie.
W kolejnym miesiącu dokupiłbym Docka, potem ze 4 Gb ramu, może modem 3G......
Ewentualnie korzystał ktoś z tabletów ? Np takiego:
http://allegro.pl/lenovo-thinkpad-x201t ... 05018.html
Ewentualnie coś takiego, z gwarancją od uszkodzeń mechanicznych itp.
http://allegro.pl/new-ibm-lenovo-x220-l ... 53744.html
Jeśli kolega by wspomógł to poniżej 4 mnie on wyniesie a on vat sobie odliczy.
W przypadku tego będzie podobnie i to chyba jest 14 calowy notebook ? A ja wolałbym coś mniejszego.
Nie śpieszy mi się, mogę z miesiąc poczekać. Jeśli cena byłaby w granicach 4200 brutto, to może kupiłbym na firmę kolegi bez vatu, mieściłby się w budżecie.

To się mieści w budżecie.
W kolejnym miesiącu dokupiłbym Docka, potem ze 4 Gb ramu, może modem 3G......
Ewentualnie korzystał ktoś z tabletów ? Np takiego:

Ewentualnie coś takiego, z gwarancją od uszkodzeń mechanicznych itp.

Jeśli kolega by wspomógł to poniżej 4 mnie on wyniesie a on vat sobie odliczy.
Ostatnio edytowano 2 lis 2012, 12:52 przez JohnnyB, łącznie edytowano 2 razy
Na uzywke x220 spokojnie Ci starczy. To są jeszcze dosyć nowe maszyny. Nie jest problemem kupić egzemplarz z rynku wtórnego z ponad dwuletnią gwarancją producenta.
Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
JohnnyB napisał(a):W przypadku tego będzie podobnie i to chyba jest 14 calowy notebook ? A ja wolałbym coś mniejszego.
Zgadza się – 14 cali, ale ceny mają się ponoć zaczynać od ~3 000,00zł brutto, więc się wyrobisz w cenie. Lapek ma być bardzo cienki i lekki więc powinien być bardzo przenośny mimo matrycy 14 na której wygodniej się pracuje niż na 12"
sq2jul napisał(a):Na uzywke x220 spokojnie Ci starczy. To są jeszcze dosyć nowe maszyny. Nie jest problemem kupić egzemplarz z rynku wtórnego z ponad dwuletnią gwarancją producenta.
Dobrze prawi

http://www.kuzniewski.pl/p9550,lenovo-t ... cenie.html
Zaczyna się od 4000 brutto i szczerze nie wiele ma w środku, z SSD, Z modemem 3G i gwarancją On Site, chyba w 5 się nie zmieszczę.
Zobaczymy, jak cena będzie się kształtować w przeciągu tego miesiąca gdy zacznie pojawiać się w większej ilości sklepów.
Zaczyna się od 4000 brutto i szczerze nie wiele ma w środku, z SSD, Z modemem 3G i gwarancją On Site, chyba w 5 się nie zmieszczę.
Zobaczymy, jak cena będzie się kształtować w przeciągu tego miesiąca gdy zacznie pojawiać się w większej ilości sklepów.
Łooo – pojechali z ceną... Jak by kosztował tyle ile podawali w zapowiedziach to by chyba było za dobrze 
Może rzeczywiście jeszcze coś się zmieni w ciągu miesiąca, ale wątpię by korekta była duża – "podatek od nowości" pewnie będzie obowiązywał do stycznia...
Może rzeczywiście jeszcze coś się zmieni w ciągu miesiąca, ale wątpię by korekta była duża – "podatek od nowości" pewnie będzie obowiązywał do stycznia...
Wie ktoś ile warta jest Toshiba A300-1MW? Na Allegro żadnego egzemplarza więc nie mam jak porównać... Siedzi w niej C2D T5800, 4GB RAM, dysk 250GB i HD3470, pełna specyfikacja:
http://eu.computers.toshiba-europe.com/ ... ID=1058228
http://eu.computers.toshiba-europe.com/ ... ID=1058228
Wróciłem do Win7, bo nie dałem rady spowodować, żeby grał dźwięk 5.1. Ale ogólne wyrażenia z ósemki nawet ok, najbardziej mi się podoba prędkość włączania i przełączania użytkowników. Szkoda, że poległem na sterownikach...
Wysyłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2
Moi drodzy, jest ktoś na forum kto zna css ?
Potrzebuję drobnej porady jak dla laika
Potrzebuję drobnej porady jak dla laika
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
nemi napisał(a):Wróciłem do Win7, bo nie dałem rady spowodować
Ja również wróciłem do Win7 po jakichś 2h użytkowania Win8. Ten nowy system zachowuje się gorzej niż beta. I zgadzam się z Łukaszem – skakanie pomiędzy okienkami a metrem to po prostu chamstwo. Równie dobrze można go nazwać demem dogrywanym do okrojonej 7ki.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Leszek napisał(a):skakanie pomiędzy okienkami a metrem to po prostu chamstwo.
Mam wrażenie, że MS po prostu zapomniał, ze wielu ludzi na ich systemach potrzebuje pracować... Do oglądania zdjęć, fejsbuka czy innych pierdół kafelki może się i nadają
Ja się już męczę z tym niewypałem 3 miesiąc...
Jedna aplikacja i mamy prawie Windows 7

loockas napisał(a):Mam wrażenie, że MS po prostu zapomniał, ze wielu ludzi na ich systemach potrzebuje pracować...
Chyba raczej nigdy nie zważali na to.
loockas napisał(a):Jedna aplikacja i mamy prawie Windows 7
Tak. To jak kupić Bugatti i zamontować sobie wiatraczek w środku.
Jakiś tam podpis Leszka :P
A ja po 3 dniach używania Win8 mam jak najlepsze wrażenia. System szybki, wszystkie komponenty komputera i cały soft który używam działają bez zająknięcia, dodatkowe ficzery typu ulepszony Menedżer Zadań czy okienko kopiowania bardzo mi się spodobały, w sumie nie mam się do czego przyczepić. Jak na razie nie planuję wracać do Visty, na którą też notabene nie narzekałem – ale jak ma się kompa z 4 GB RAM i Quadem na pokładzie to nawet Vista działa całkiem przyjemnie 
Braku Menu Start zbytnio nie odczuwam. Te parę skrótów które miałem przypięte na stałe przeniosłem na pasek zadań, ModernUI dopasowałem do swoich wymagań – tylko najpotrzebniejsze kafelki i skróty do koniecznych programów, ale i tak nie muszę go używać zbyt często.
W moim odczuciu użytkownicy Windows7 nie muszą spieszyć się z przesiadką, różnice nie są aż tak duże żeby zmieniać swoje przyzwyczajenia, ale przy starszych systemach naprawdę warto spróbować.
Braku Menu Start zbytnio nie odczuwam. Te parę skrótów które miałem przypięte na stałe przeniosłem na pasek zadań, ModernUI dopasowałem do swoich wymagań – tylko najpotrzebniejsze kafelki i skróty do koniecznych programów, ale i tak nie muszę go używać zbyt często.
W moim odczuciu użytkownicy Windows7 nie muszą spieszyć się z przesiadką, różnice nie są aż tak duże żeby zmieniać swoje przyzwyczajenia, ale przy starszych systemach naprawdę warto spróbować.
Roman S.
Czerwony Smok
Czerwony Smok