lukard napisał(a):Składam reklamację na fotorelację![]()
Zrobiłem miesiąc temu.... działało do dziś – rano na mrozie znów hałasuje – jak się nagrzeje to jest OK....
Może z mało smaru dałeś, przypadkiem użyłeś płynnego?
www.mazdaspeed.pl
lukard napisał(a):Składam reklamację na fotorelację![]()
Zrobiłem miesiąc temu.... działało do dziś – rano na mrozie znów hałasuje – jak się nagrzeje to jest OK....
lukard napisał(a):Psiuknąłem WD40 a potem smar silikonowy w sprayu... może faktycznie za mało.
Dałem smar na ośkę po której kręci się śmigło – mam wrażenie że to raczej obciera śmigło o obudowę..
Posmaruje raz jeszcze, a jeśli nie pomoże to przyszlifuje troche śmigło
Dominooo napisał(a):lukard napisał(a):Psiuknąłem WD40 a potem smar silikonowy w sprayu... może faktycznie za mało.
Dałem smar na ośkę po której kręci się śmigło – mam wrażenie że to raczej obciera śmigło o obudowę..
Posmaruje raz jeszcze, a jeśli nie pomoże to przyszlifuje troche śmigło
To nie używaj smaru w sprayu tylko z tubki bądź puszki. Na pewno będzie trzymał się dłużej i już Ci nie będzie piszczało.
lukaszm napisał(a):Hej. Mam pytanko ten czujnik może też hałasować podczas jazdy? Bo czasem mam wrażenie że coś drży w aucie wywaliłem już wszystko, ale jak na złość nie było wtedy tego drżenia słychać. Taki dźwięk pojawiał się podczas szybszego przyśpieszenia.
lukaszm napisał(a):słyszę go jak przekręcę kluczyk, a auto stało na dworze to hałasuje ale nie mogę zlokalizować czy to on się odzywa czasem podczas jazdy.
Bartoliniusz napisał(a):Myslę że masz to samo co u mnie. Od razu jak sie kluczyk przekreci w pozycje zaplonu to sie odzywa. jutro sobie zaplanowalem przesmarowanie tego cuda
cbr napisał(a):Mi 3x w tamtej zimy się odezwał przy -30, ale uderzenie w plastik uciszało goTylko, że jak pierwszy raz zawył to o mało z butów nie wyskoczyłem
cbr napisał(a):A jaki to jest dźwięk, bo u mnie przy tych temperaturach zaczęła trzeszczeć środkowa deska pod szybą czołową, ta nad radiem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości