Mazda 323C BH BP '96 Blackbox
tyle że razem ze skrzynią będziesz musiał zmienić sprzęgło na odpowiednik z wersji z SOHC i półośki 

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
tekkenfan napisał(a):tyle że razem ze skrzynią będziesz musiał zmienić sprzęgło na odpowiednik z wersji z SOHC i półośki
Przy skrzyni od B3 z BA także ?
a jakie jest jej oznaczenie, bo z tego co wiem to do silników BP szły skrzynie G, a do pozostałych F. Jeżeli F.... to jak na moje to półośki nie podejdą.
dokładnie jak piszesz ale co do szybkości max to na poszczególnych biegach będą niższe ale 5 bieg podobno jest podobny jak nie dłuższy niż w skrzyniach G.
PoetaX napisał(a):A jak to się przekłada na dynamikę?
dokładnie jak piszesz ale co do szybkości max to na poszczególnych biegach będą niższe ale 5 bieg podobno jest podobny jak nie dłuższy niż w skrzyniach G.

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
Po 5 latach wspólnej jazdy, zabawy, radości i czasem złości – Mazda została sprzedana. Miło wspominam spędzone w niej chwile, lecz przyszedł czas na zmiany...

Miałem japońską mazdę, chciałbym spróbować czegoś innego, mocniejszego i tak się stało. Trafiła się okazja na niemieckie BMW e46 coupe z silnikiem 2,5 rzędowa 6 o mocy 170km (choć szukałem 2,8l).
Napęd na tył i w miarę większa moc daję niezłą zabawę

Wiem wiem.. "przecież to bmw, jak mogłeś kupić coś takiego"..
Moim prawdziwym marzeniem -będąc nadal fanem marki- jest Mazda 6 MPS, niestety fundusze nie pozwoliły mi na to jeszcze, dlatego musiałem znaleźć coś pośredniego, z większą mocą od 323C i innym napędem (4x4 lub RWD). Padł wybór i kupiłem.
Nadal myślę o MPS lub Subaru Imprezie, ale najpierw trzeba zdobyć fundusze, no i czymś jeździć do pracy. Zobaczymy w przyszłości co dalej.
Nie zlinczujcie mnie za wrzucenie zdjęcia BeeMki
sercem jestem z Mazdaspeed 

Miałem japońską mazdę, chciałbym spróbować czegoś innego, mocniejszego i tak się stało. Trafiła się okazja na niemieckie BMW e46 coupe z silnikiem 2,5 rzędowa 6 o mocy 170km (choć szukałem 2,8l).
Napęd na tył i w miarę większa moc daję niezłą zabawę

Wiem wiem.. "przecież to bmw, jak mogłeś kupić coś takiego"..
Moim prawdziwym marzeniem -będąc nadal fanem marki- jest Mazda 6 MPS, niestety fundusze nie pozwoliły mi na to jeszcze, dlatego musiałem znaleźć coś pośredniego, z większą mocą od 323C i innym napędem (4x4 lub RWD). Padł wybór i kupiłem.
Nadal myślę o MPS lub Subaru Imprezie, ale najpierw trzeba zdobyć fundusze, no i czymś jeździć do pracy. Zobaczymy w przyszłości co dalej.

Nie zlinczujcie mnie za wrzucenie zdjęcia BeeMki