05r. Nawigacja zmiana języka
1, 2
Witam szukałem po tym forum strasznie długo odpowiedzi i nie znalazłem, więc zaczynam nowy wątek i proszę nie pisać trzeba było użyć opcji szukaj bo używałem i dalej odpowiedzi mnie nie zadowoliły ! A więc nawigacja po niemiecku auto z niemiec, jest sporo języków brak polskiego i brak mapy europy wschodniej jak można to zmienić czy w grę wchodzi tylko serwis ? Jeśli taki jaki był by koszt takiej przyjemności ?
-
Malina_3
Jeśli nic się przez ost rok nie zmieniło i masz fabryczną navi to jest ona w PL bezużyteczna.
Jeśli jest opcja rozgryzienia tego, to pewnie koszty sporo większe od nowej navi z górnej półki
Jeśli jest opcja rozgryzienia tego, to pewnie koszty sporo większe od nowej navi z górnej półki

Witam.
Ja posiadam autko z nawigacją fabryczną, jest to auto po liftingu. Udało mi się znaleźć mapy z roku 2008 lub 2009 na Europę wschodnią. Były to mapy pasujące także do Land Rovera.
Język pozostał angielski.
Wszystko znalazłem na tym forum tylko, że w dziale dotyczącym Mazdy 6. Teraz nie mam niestety czasu, ale jakbyś nic nie znalazł to pisz na priv
Pozdrawiam
Ja posiadam autko z nawigacją fabryczną, jest to auto po liftingu. Udało mi się znaleźć mapy z roku 2008 lub 2009 na Europę wschodnią. Były to mapy pasujące także do Land Rovera.
Język pozostał angielski.
Wszystko znalazłem na tym forum tylko, że w dziale dotyczącym Mazdy 6. Teraz nie mam niestety czasu, ale jakbyś nic nie znalazł to pisz na priv
Pozdrawiam
- Od: 13 cze 2011, 13:46
- Auto: Mazda 3 2.0 150 KM 2006 r
Języka polskiego nigdy nie było – nie ma nawet w najnowszej wersji Mazdy 3 – modelu BL, więc na to nie masz co liczyć. Co do nawigacji – nie mam pojęcia, zawsze słyszałem, że nie będzie map do BK, a tu kolega pisze, że je ma. Może zdradzisz tajemnice gdzie to kupić ?
HEY też mam Mazde 3 z wbudowaną nawigacją i niestety tylko język angielski, ale co do mamy to znalazłem i nagrałem mapę europy wschodniej do której zalicza się również Polska ;–)
Mapa jest z roku 2009 z tego co pamiętam i bez problemu działa u mnie ta wersja !
Jak będziesz chciał to pisz na priva to podam Ci linka do serwera gdzie ją można dostać.
Mapa jest z roku 2009 z tego co pamiętam i bez problemu działa u mnie ta wersja !
Jak będziesz chciał to pisz na priva to podam Ci linka do serwera gdzie ją można dostać.
Który masz rocznik auta ? I skąd sprowadzone ? Europa czy US ?
Moja jest z końcówki 2005 sprowadzona z Europy a dokładnie Niemiec.
Model przed liftem ? Jak możesz podeślij mi proszę link gdzie mogę pobrać mapy 
TAK model przed liftem taki sam jak twoja choć w kolorze srebrnym
Zaraz podeślę Ci na priva info co i jak w sprawie tej mapy do naszej navi !
Zaraz podeślę Ci na priva info co i jak w sprawie tej mapy do naszej navi !
radzi89 napisał(a):Model przed liftem ? Jak możesz podeślij mi proszę link gdzie mogę pobrać mapy
I jak Panowie udało się Wam złączyć mapę w całość bo ciekaw jestem czy u Was też działa ?
Ja złożyłem i nagrałem – niestety u mnie nie działa 
Rozumiem że składanie przebiegło bezproblemowo podobnie jak wypalenie płyty !
Zdradź mi jakiego typu komunikat wyskakuje lub co za problem w twoim przypadku ?
Zdradź mi jakiego typu komunikat wyskakuje lub co za problem w twoim przypadku ?
Nie pamiętam ale coś w stylu: can not read disc
Może napęd optyczny w maździe jest "jednoformatowy", w sensie odczytuje tylko dvd+r albo – 

Wątpię ale sprawdzę jaką wcześniej miałem płytkę 
cytat z innego forum
mam mazde CX9 2007 i u mnie mapa z powyżeszego linka działa
nagrałem plik iso na płyte DVD+R z prędkością 2,4x i zadziałało w aucie za pierwszym razem
W ramach ciekawostki powiem, że płyta z mapami PL była bez problemu dostępna do Mazdy 3 przed liftem w wersji US. Po prostu tam mapy były kodowane w innym systemie.
Witam,
Panowie też miałem taki problem jak zakupiłem mazde 3 BK z niemiec. Miałem wbudowaną nawigację ale nie mogłem z niej korzystać w Polsce, po przejechaniu granicy po prostu przestała cokolwiek pokazywać. Długo szukałem odpowiedzi na to pytanie. Próbowałem nawigacji z innych modeli, tj. to było pisane tutaj na forum i były to tylko mrzonki. Dorwałem jednak płytę z europą centralną i wszystko śmiga tak jak trzeba. Jedyny mankament to fakt, że nie ma j polskiego, ale jeśli ktoś zna podstawowy angielski, niemiecki lub inny język to nie będzie miał problemu, bo ulice, zjazdy i inne nazwy są wyświetlone w języku danego kraju. Jeśli ktoś byłby zainteresowany taką nawigacją to zostawiam numer tel: 505 961 328.
Pozdrawiam
Panowie też miałem taki problem jak zakupiłem mazde 3 BK z niemiec. Miałem wbudowaną nawigację ale nie mogłem z niej korzystać w Polsce, po przejechaniu granicy po prostu przestała cokolwiek pokazywać. Długo szukałem odpowiedzi na to pytanie. Próbowałem nawigacji z innych modeli, tj. to było pisane tutaj na forum i były to tylko mrzonki. Dorwałem jednak płytę z europą centralną i wszystko śmiga tak jak trzeba. Jedyny mankament to fakt, że nie ma j polskiego, ale jeśli ktoś zna podstawowy angielski, niemiecki lub inny język to nie będzie miał problemu, bo ulice, zjazdy i inne nazwy są wyświetlone w języku danego kraju. Jeśli ktoś byłby zainteresowany taką nawigacją to zostawiam numer tel: 505 961 328.
Pozdrawiam
-
thejonesh
Wiem tylko, że płyta z M6 nie działa w 3 
1, 2