Tarcze INDIGLO
No jest ośrodek optyczny, w którym światło się rozszczepia i wtedy świeci cała powierzchnia.
No fachowo to jest propagacja czyli rozprzestrzenianie się 
Ale o czym wy mówicie? Indiglo to folia która pod wpływem prądu poprostu sama z siebie świeci. Bez żadnych żarówek, rozszczepiania itp., poprostu wpinasz folię do inwertera, inwerter do prądu i to świeci 
No ale folia jest osrodkiem optycznym. Folia nie świeci.
Folia – nie. Folia indiglo – tak
Cytat z elektroda.pl
Czyli folia pod wpływem prądu świeci. A że sam prąd przecież nie świeci, świecić musi tak czy siak folia bo co innego by świeciło
Cytat z elektroda.pl
-wykorzystuje najlepsze folie elektroluminescencyjne o zwiększonej wytrzymałości i żywotności
-w indiglo elementem świecącym jest sama folia indiglo o grubości 0,5mm pobudzana wysokim napięciem z inwertera. Folia na całej swojej powierzchni równomiernie świeci (nie punktowo jak oświetlenie diodowe).
Czyli folia pod wpływem prądu świeci. A że sam prąd przecież nie świeci, świecić musi tak czy siak folia bo co innego by świeciło

Dobrze
folia elektroluminescencyjna świeci
jeśli chcesz być tak dokładny
a folia zwykła jest tylko ośrodkiem optycznym i nie świeci 
Dokładnie. Ale nikt tutaj nie mówi o żadnej folii zwykłej, tylko o folii elektroluminescencyjnej, w skrócie o folii indiglo bo o takiej mowa 
Oczywiście
zgadzam się i nie zamierzam się o to kłócić. Masz rację 
Haha, to się Panowie rozkręcili;D Ale chyba wszystkie wątpliwości rozwiane;D
Mazda 323F BA-Z5 1998 Limited Edition a'la GT
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=143940
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=143940
- Od: 19 sie 2012, 20:02
- Auto: 323F BA-Z5; 1998
Jeszcze żeby to tańsze było,jak sobie upatrzyłem wzór to wyszło 350zł,
z takim interesem, alu ramki wczoraj zamówiłem i tym sie bede cieszył

-
Lantis 89
Jakim cudem 350zł? Przecież tarcze kosztują ~180zł te co robisz własny wzór, a jak sam zrobisz projekt i mu wyślesz gotowe do zrobienia to ~100zł miało być
pewnie jak zwykle jakiś haczyk jest gdzieś
luki_92_92 napisał(a):Jakim cudem 350zł? Przecież tarcze kosztują ~180zł te co robisz własny wzór, a jak sam zrobisz projekt i mu wyślesz gotowe do zrobienia to ~100zł miało byćpewnie jak zwykle jakiś haczyk jest gdzieś
Ja sobie wybrałem grawerowane(dlatego taka cena) same tarcze ogólnie kosztują 200zł do nissana skyline.
100zł projekt do mazdy plus 50 wdrożenie czy tam przygotowanie do produkcji.
-
Lantis 89
Ze są wszystkie wzorki,cyferki,ikonki wycinane w tarczy.
Bynajmniej tak mi sie wydaje.
Bynajmniej tak mi sie wydaje.
-
Lantis 89
Jako, że jestem drukarzem to mogę wam powiedzieć, że grawerowanie to nie wycinanie. To proces wybierania warstwy tworzywa, w którym ten proces ma się odbyć. Czyli jeżeli chcesz mieć grawerowany napis w tarczy np "MAZDA" to napis "MAZDA" będzie znajdował się poniżej powierzchni całej tarczy o określoną wysokość/głębokość.
Andrzej414 napisał(a):Jako, że jestem drukarzem to mogę wam powiedzieć, że grawerowanie to nie wycinanie. To proces wybierania warstwy tworzywa, w którym ten proces ma się odbyć. Czyli jeżeli chcesz mieć grawerowany napis w tarczy np "MAZDA" to napis "MAZDA" będzie znajdował się poniżej powierzchni całej tarczy o określoną wysokość/głębokość.
-
Lantis 89
Produkują, masz fotki na stronie momana (zobacz tarcze dla 323F BJ – tam masz właśnie takie wycięcie)